Jump to content
  • entries
    35
  • comments
    60
  • views
    3,265

zaadjes en beestjes


Kruidje

10,511 views

 Share

Bedankt aan degene die voorstelde om zaad te winnen van mijn doorgeschoten veldsla. Ontdekte vandaag dat de veldsla allemaal zaadjes op de grond aan het gooien was. Heb er gauw een oude pan onder gezet en een beetje geschud. Binnen een paar seconden al een hele hoop zaadjes! Velen zijn nog groen dus dat zal nog wat moeten opdrogen. Ze zaten wel al los dus ik heb niet hoeven peuteren.

 

Voorlopig laat ik er een grote plantenonderzetter onder staan. Kan die lekker zaadjes opvangen. Misschien kan de regen wel wachten tot morgen...

 

2012-05-29-1888121338314677.40

 

Heb al wat vruchtzetting in mijn tuinbonen. Wel minder dan gehoopt, wel meer dan vorig jaar. Denk, dat mijn grond nog wat moet verbeteren voordat de opbrengsten echt beter worden. Het valt op dat de plant die ik bij gebrek aan plaats buiten de voorbereidde grond heb gezet nu het meeste last heeft van luis. Dat is dus gelijk ook de zwakste plant. Heb ergens dit weekend maar wat luizen doodgedrukt zodat de spinnen iets komen opruimen. Dat is op deze zwakste plant een beetje gelukt en op een andere waar een redelijke populatie op zat is het sterk verminderd. Ik vind het nog wat vroeg om te toppen, al heb ik er geen verstand van. Bij het oogsten van het veldslazaad kwam ik een lieveheersbeestjeslarve tegen. Die mocht wel even op die zwakke broeder een feestmaal gaan nemen.

 

Ik weet niet meer of ik het heb opgeschreven in een eerder bericht... Toen ik voor het eerst na de winter (weken geleden al) naar de tuinslang greep, heeft me iets gebeten. Au, dat deed echt heel erg pijn. Vinger bleef meerdere dagen gevoelig. Ik zal toch wat voorzichtiger na spullen grijpen die buiten staan (dat is het plan tenminste).

 Share

6 Comments


Recommended Comments

Ha Birgit, ja zo doe ik dat ook altijd met de veldsla..en een deel laat ik op de grond vallen, of ik schud het plantje waar ik van de winter veldsla wil.

Mieren en spinnen zijn nijdige bijters, ze nemen bij mij ook vaak wraak voor het verstoren van hun rust. Ik heb de tuinbonen al getopt na de 7e tros en omdat de eerste vruchten al kwamen.

Link to comment

Hm, ik heb hier ook doorgeschoten veldsla staan. Eens kijken of daar ook zaadjes uit te vangen zijn. Goed idee!

Link to comment

Hier ook herkenning van bloeiend plantje dat op voorheen veldsla-gebied massaal op is gekomen (2 jaar na uitzaaien).

Ok.. zaad oogsten dus..

Link to comment

Het is heeeeeel handig. Het zaad was namelijk op. Toen ik wou bijkopen in de winkel waren de grote verpakkingen ook op. En nu hoef ik dus niets. Ben heel benieuwd hoe het straks gaat met mijn zelfgewonnen zaad.

Link to comment
Het is heeeeeel handig. Het zaad was namelijk op. Toen ik wou bijkopen in de winkel waren de grote verpakkingen ook op. En nu hoef ik dus niets. Ben heel benieuwd hoe het straks gaat met mijn zelfgewonnen zaad.

 

Hou wel in de gaten hoeveel er opkomt..over een tijdje pas hoor. Anders stuur ik je wel wat zaad..hier altijd te verkrijgen in de winkel. Wat is een waspinator?

Link to comment
Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...