Jump to content
 • entries
  331
 • comments
  1,135
 • views
  5,910

Enorme populier omgezaagd


Jorieke123

408 views

 Share

Bij de achteringang van onze varkensvelden staat een flinke populier. Helaas werd hij ziek en zaten er vorig jaar nog maar enkele blaadjes aan de takken. Dat heb ik toen aan de gemeente doorgegeven, en vele vele maanden later werden we daarnet tegen etenstijd gebeld dat er iemand even op ons land moest om de boom om te zagen. Joep is er dus meteen naar toe gegaan, want er staat stroom op dat hek en het apparaat hangt ergens anders. En ik heb mijn pan met risotto op een zeer laag pitje gezet, mijn camera gepakt, en ik ben ook die kant op gegaan :) 

De boom staat op grond van de gemeente, maar echt pal tegen onze grens. Joep gaf aan dat we al het (voor hun...) 'onbruikbare' spul zelf wel willen hebben, dat konden ze gewoon laten vallen. Maar dan wel graag ietsje bij het hek vandaan ;) 

Onze varkens lopen geregeld in dat veld, en we hadden er al een paar dikke takken liggen die er al eens uit waren gevallen. Vinden ze leuk, om tegen te schuren, onder te wroeten, tegenaan te duwen, enz. 

 

Eerst werd elke tak verwijderd en op de hoop gegooid:

 

IMG_3295.JPG

 

 

En daarna knipten ze het hek open, daar pal voor de boom, omdat het gevaarte die kant op moest vallen. Dat hek hebben ze daarna weer netjes hersteld met draad wat ze daar zelf voor bij zich hadden :thumbup:

De boom klapte echt met een flinke dreun neer, maar dat hoor je hier helaas niet. 

Morgen ga ik de stapel hout en takken eens van dichtbij bekijken. Het werd me nu te koud en donker...  

 

 

IMG_3311.JPG

 

IMG_3312.JPG

 

IMG_3313.JPG

 • Like 5
 Share

4 Comments


Recommended Comments

Beste populier, geluk gehad dat alles nog goed gegaan is met de storm en zo. Snel groeiend hout, maar geen oud wordende bomen. Geven al snel risico net als dennenbomen, die weer voor mijnhout aangebouwd werden.

Hebben jullie weer mooi hout voor de kachel!

Link to comment

Bijzonder, dat verschil tussen de oude jaaringen en de nieuwere / jongere. Is er te tellen hoeveel jaar geleden die overgang was? Toen misschien geplant / herplant?

Link to comment

Ik kan het niet goed tellen Henk, op de dikke stam. Op 1 van de dikkere takken kom ik zeker op 10 donkere jaarringen. Maar op de dikke stam wel meer, tot ik de tel weer kwijt was omdat ze allemaal een beetje samen lijken te smelten. De hele stam is toch zeker wel 80 cm in doorsnee, het donkere gedeelte 50 tot 60? Ik had geen meetlint bij me dus het is een gok ;) 

 

En hier op de stam die dicht bij de grond door is gezaagd is het ook helemaal apart, dat is vast waarom ie dood ging? :

 

Photo1867.jpg

Link to comment
Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
 • Create New...