Ga naar inhoud

Seizoenen van Jorieke

  • updates
    404
  • reacties
    1415
  • bezoekers
    671262

Nieuw hek en konijnen


Jorieke123

647 weergaven

Wij hebben een nieuw en hoger hek om de moestuin. In 1 van mijn vorige updates liet ik dat zien. Het was 50 cm hoog, en is nu 1 meter hoog (ok... dat is de maat vanaf de buitenkant van de tuin. Door de verhoogde bakken is het gaas aan de binnenkant van de tuin zo'n 15 cm lager.) 

En toch zag ik nog activiteit van konijnen. En ook was er zo'n gat wat steeds weer dichtgemaakt werd, en waar dus vast-en-zeker nieuwe konijntjes geboren zouden zijn/worden. Maar om zo'n gat van bovenaf dicht te maken, moet mama-konijn toch zelf nog uit de moestuin kunnen komen. We zochten en zochten maar konden niet vinden waar zij er dan nog in en uit kon. 

En vorig weekend paste mijn zusje op onze dieren en ons huis, en zij stuurde me een filmpje van een heel schattig konijntje. IN mijn moestuin.

 

knijn.jpg

 

Ja, heel schattig.. maar toch: :|

 

En vanmorgen keek ik uit het dakraam, en ik zag een volwassen konijn. Ik deed het raam open om hem te laten schrikken en dus te zien waar ie er uit kan. En het beest sprong OVER het hek. Met zijn pootjes zette hij nog wat af op het gaas, dus het was een soort klimspringen. Maar het ging super soepel en snel en weg was ie. Zucht. 

  • Like 1

5 reacties


Aanbevolen reacties

Babykonijntjes klimmen (ja echt met 4 pootjes, eigen ogen, niet gelogen!) over elk hek wat je neerzet, ongeacht de hoogte. Volwassenen kunnen dat klimmen niet meer, maar springen echt zeker over 1 meter als ze kunnen afzetten. Wij hebben bovenop het hek een overhangende plank om ze binnen te houden, boulderen kunnen ze (nog) niet 😀 

 

Wel echt zo schattig die kleintjes!

  • Like 1
Link naar reactie
Gast
Voeg een reactie toe

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...