Jump to content
 • entries
  402
 • comments
  1,405
 • views
  21,726

Nieuw hek en konijnen


Jorieke123

631 views

Wij hebben een nieuw en hoger hek om de moestuin. In 1 van mijn vorige updates liet ik dat zien. Het was 50 cm hoog, en is nu 1 meter hoog (ok... dat is de maat vanaf de buitenkant van de tuin. Door de verhoogde bakken is het gaas aan de binnenkant van de tuin zo'n 15 cm lager.) 

En toch zag ik nog activiteit van konijnen. En ook was er zo'n gat wat steeds weer dichtgemaakt werd, en waar dus vast-en-zeker nieuwe konijntjes geboren zouden zijn/worden. Maar om zo'n gat van bovenaf dicht te maken, moet mama-konijn toch zelf nog uit de moestuin kunnen komen. We zochten en zochten maar konden niet vinden waar zij er dan nog in en uit kon. 

En vorig weekend paste mijn zusje op onze dieren en ons huis, en zij stuurde me een filmpje van een heel schattig konijntje. IN mijn moestuin.

 

knijn.jpg

 

Ja, heel schattig.. maar toch: :|

 

En vanmorgen keek ik uit het dakraam, en ik zag een volwassen konijn. Ik deed het raam open om hem te laten schrikken en dus te zien waar ie er uit kan. En het beest sprong OVER het hek. Met zijn pootjes zette hij nog wat af op het gaas, dus het was een soort klimspringen. Maar het ging super soepel en snel en weg was ie. Zucht. 

 • Like 1

5 Comments


Recommended Comments

Babykonijntjes klimmen (ja echt met 4 pootjes, eigen ogen, niet gelogen!) over elk hek wat je neerzet, ongeacht de hoogte. Volwassenen kunnen dat klimmen niet meer, maar springen echt zeker over 1 meter als ze kunnen afzetten. Wij hebben bovenop het hek een overhangende plank om ze binnen te houden, boulderen kunnen ze (nog) niet 😀 

 

Wel echt zo schattig die kleintjes!

 • Like 1
Link to comment
Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
 • Create New...