Jump to content
  • entries
    112
  • comments
    418
  • views
    1,205

Juli: Oogsten en verwerken; tijd te kort


geedee

35,011 views

 Share

Inmiddels zijn de eerste lading tomaten al verwerkt tot pastasaus. Dit jaar in combinatie met courgettes omdat daar ook een overvloedige oogst van is en je moet er toch wát mee. Overigens best lekker die blokjes courgette erbij. Geeft nog meer "body" aan de spaghetti-schotel.

Ook eten we nu regelmatig diverse groenten geroerbakt in allerlei combinaties; al naar gelang ik uit de tuin heb geplukt .

Ik voel me helemaal rijk als ik met mijn supermarktmandje door de kas en tuin loop te oogsten en bij binnenkomst roep:" Halloohoooo!!!! kBen weer trug van de groentenboer!!!"

 

 

pict364753191342011205.JPG

 

De kas is een heerlijk plekje om in te "rommelen" en wat groeien die komkommers enorm zeg! Over de paprika's ook niets te klagen.

 

p102068573331342011451.JPG

 

Buiten staat de tomaat "Pumkin on a stick" zijn eerste bloemetjes te maken....reuze benieuwd wat dat gaat geven en of je zonder kleerscheuren zijn vruchten mag oogsten

 

 

pict363122501342011389.JPG

pict3630a70791342011384.jpg

 

Enorme doornen en vlijmscherp zijn ze.

 

De tomaten buiten gaan ook goed. Het zijn dezelfde planten(gelijktijdig gezaaid) die in de kas staan en die ruimte moesten maken.

 

Je zien heel goed de vertraging daardoor; heb ik in de kas al een heel aantal rijpe tomaten ge-oogst, buiten beginnen nu de eerste rood te kleuren.

 

Ik heb nu weer een aantal planten "gestekt" en ben van plan om die dan weer in de kas te zetten als de huidige die er staan "klaar" zijn met produceren.

Vooral die "vleestomaat super de boer" geeft enorme vruchten (gemiddeld 400 gr/stuk) en daar wil ik graag het seizoen zo lang mogelijk proberen te maken ; heeeel lekker is die

 

 

 

En dan de dahlia's : mooi om te zien en ik ben van plan om er een aantal te gebruiken in gelei/jam.

 

pict363361091342011784.JPGpict363474911342011788.JPGpict363559311342011792.JPG

 Share

11 Comments


Recommended Comments

OOhh...wauw....wat ziet het allemaal goed uit, en wat een oogst! Mooi hoor zo`n kas! Tomatensaus met corgette blokjes lijkt me erg lekker!

Link to comment

Ja dat hebben jullie helemaal goed!! .....het huishouden blijft regelmatig liggen want al mijn tijd gaat op aan plantjes spelen; Ik ben superblij met mn kas

Link to comment

Geweldig mooi Ge. Wat heb je toch een voorsprong met je kas, heerlijk!Doe je ook een proef van de lekkerste tomaat? Mooi je Dahlia`s vooral de eerste vind ik prachtig.

Link to comment

Nou de lekkerste tomaat is erg persoonsgebonden; ik vind die gele vleestomaat het lekerst van smaak....die smaakt niet al te veel naar tomaat

 

En die licht-oranje dahlia heet officieel "Gwyneth". Ik zal er eens eentje voor je stekken en dan neem ik m wel mee als ik toevallig in de buurt ben.

Link to comment

Heerlijk om nu al eigen tomaten te hebben! En dan ook nog zoveel!! Zal bij mij nog wel een maand duren vrees ik.

Die witte augurkjes vindt ik wel heel mooi en interessant... zijn ze ook lekker

 

Nu je al zoveel tomaten hebt... als je ze in een grote ovenschaal-groot blik ding etc doet gaat het lekker zonder veel moeite. Daarna kan je ze in potten doen. Zet het (simpele) recept wel voor je bij de betreffende rubriek.

Edited by Erny
Link to comment
En die licht-oranje dahlia heet officieel "Gwyneth". Ik zal er eens eentje voor je stekken en dan neem ik m wel mee als ik toevallig in de buurt ben.

Top! (Je mag ook "on"toevallig in de buurt zijn om langs te komen hoor)

Link to comment

Dat zijn gevaarlijke stekels

 

Blijf die kas helemaal gaaf vinden van je

En wat een boel tomaten zeg

En zo'n heerlijk koolrabi ding zie ik op de eerste foto. De laatste heb ik van de week geoogst, vind ze erg lekker

 

Zit er smaakverschil in de rode en witte of je weet?

Link to comment

Ik vind die rode koolrabi's meer "koolrabi" smaak hebben dan die witte, if you know what I mean

 

De tomaten worden hier van de plant af meteen opgegeten, geroerbakt met andere oogst of tot pastasaus verwerkt en ingevroren, maar ik ben benieuwd wat jij bedoelt Erny, van dat makkelijk in een groot blik ding en potten doen.

 

En die witte augurken zouden eigenlijk komkommers moeten zijn maar blijken toch augurk en ik vond ze een beetje bitter maar dat is als ze te groot worden. Ze kunnen er mee door maar komen volgend jaar niet terug. Ik wil graag echte komkommers!

Edited by geedee
Link to comment
Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...