Juli: Oogsten en verwerken; tijd te kort
Inmiddels zijn de eerste lading tomaten al verwerkt tot pastasaus. Dit jaar in combinatie met courgettes omdat daar ook een overvloedige oogst van is en je moet er toch wát mee. Overigens best lekker die blokjes courgette erbij. Geeft nog meer "body" aan de spaghetti-schotel.
Ook eten we nu regelmatig diverse groenten geroerbakt in allerlei combinaties; al naar gelang ik uit de tuin heb geplukt .
Ik voel me helemaal rijk als ik met mijn supermarktmandje door de kas en tuin loop te oogsten en bij binnenkomst roep:" Halloohoooo!!!! kBen weer trug van de groentenboer!!!"
De kas is een heerlijk plekje om in te "rommelen" en wat groeien die komkommers enorm zeg! Over de paprika's ook niets te klagen.
Buiten staat de tomaat "Pumkin on a stick" zijn eerste bloemetjes te maken....reuze benieuwd wat dat gaat geven en of je zonder kleerscheuren zijn vruchten mag oogsten
Enorme doornen en vlijmscherp zijn ze.
De tomaten buiten gaan ook goed. Het zijn dezelfde planten(gelijktijdig gezaaid) die in de kas staan en die ruimte moesten maken.
Je zien heel goed de vertraging daardoor; heb ik in de kas al een heel aantal rijpe tomaten ge-oogst, buiten beginnen nu de eerste rood te kleuren.
Ik heb nu weer een aantal planten "gestekt" en ben van plan om die dan weer in de kas te zetten als de huidige die er staan "klaar" zijn met produceren.
Vooral die "vleestomaat super de boer" geeft enorme vruchten (gemiddeld 400 gr/stuk) en daar wil ik graag het seizoen zo lang mogelijk proberen te maken ; heeeel lekker is die
En dan de dahlia's : mooi om te zien en ik ben van plan om er een aantal te gebruiken in gelei/jam.
11 reacties
Aanbevolen reacties