Ga naar inhoud
Image Image Image Image Image
Image

Pizza beleggen


appelvrouw

Aanbevolen berichten

tradizionale: tomaat, ui, kaas, ansjovis, tonijn, kruiden

of

tomaat, snijbiet, geitenkaas,bacon

of

andijvie, tomaat, kappers, ansjovis of ham randen vastplakken en dan de tweede bovenop leggen (kweetniet of dat ook met losse bodems kan)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik doe altijd een ui in kleine stukjes snijden en dan aanfruiten in een pan en dan gehakt erbij rullen daarbij nog een teentje knoflook.

Dan tomatensaus erbij of iets in die trent eigengemaakte pasta saus kan ook.

Als dit klaar is smeer ik dat over de pizza bodem en bestrooi ik dit met oregano.

Dan leg ik schijfjes chamignons erop en stukjes ananas.

Daarop gekookte ham en dan nog een flinke laag kaas.

aangepast door Gast
Link naar reactie
Delen op andere sites

Als pizzasaus gebruik ik altijd een pot tomaten/groentesaus uit de weck. Staafmixer erdoor en yummie. (van de rest de dag erna soep)

Op de pizza: kappers, zwarte olijven, ansjovis, salami of tonijn, uien, knoflook en veel pepers en kaas. Als hij uit de oven is nog wat vers gesneden oregano erover gooien (niet meebakken dus) Als we echt tijd hebben smoor ik rode uien in balsamico en een beetje suiker met een steranijs, dan dit baksel ipv rauwe uien erop. Heerlijk!

 

Eerst saus, dan kaas en dan de rest erop he? Ik merk hier met pizza maken in de tuin dat heel veel mensen de kaas bovenop de groente doen ipv eronder.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Wat een heerlijke tips allemaal! Blauwe kaas heb ik nog een frutseltje van..dat is niet genoeg. Klinkt wel heerlijk met de spinazi.

Pepers (vriezer) komen erop vanavond. En shi-takes al dan niet gesmoord. Ik heb ergens nog wat bacon. En ik zal de kaas onder de groente doen

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Link naar reactie
Delen op andere sites

hier is het maar net wat ik in huis heb.

 

pizza is ook ideaal om restjes op te maken.

je hoeft ook niet de hele pizza met hetzelfde te beleggen. de ene helft met het ene, en de andere helft met iets anders. handig voor als je niet genoeg hebt (of bij 'lust ik niet'-eten)

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 2 maanden later ...

Hier is pizza, net als soep, voor de restjes. Af en toe al die overblijfjes van vorige dagen en dingetjes die bijna op datum zijn even opruimen.

 

Basissaus met tomaten en kruiden zoals basilicum, oregano, thijm, rucola e.d. en verder van alles wat op moet. Alle groenten die (net) gaar zijn, kaas, een rauw eitje erover uitgieten, vis en vlees (zowel gebakken als voor op de boterham) kan bijna allemaal. Erwten, bonen, peulen, dun gesneden tomaten, paprika, augurk, courgette-blokjes, snijbiet, alle spinazie-achtigen, fijn gesneden kool, restje jus, tonijn, haring, makreel, witvis, cervelaat, salami, ham, rookvlees, spekjes, chili con carne, pasta....en nog veel meer. Zelf hou ik in de gaten...wat in een ander hartig recept goed samen past, kan meestal ook op een broodbodem van een pizza.

 

En als je het wat minder hartig wilt, zonder tomaat, probeer eens gebakken appeltjes, kaneel, wat gember evt. met spekjes....

In mijn moestuin heers ik als een tiran.

Wie niet luistert wordt onthoofd of uitgetrokken.

Wie gehoorzaamt wordt opgegeten.

De ondergrondse organismen houd ik te vriend, om mijn macht te behouden.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik maak meestal de basisbodem (bloem/gist/water/zout/suiker) : tomatensaus met een theelepel basilicum, smeer dat over de bodem. Leg er mozarella op,en roep dan de familie die stuk voor stuk zijn/haar eigen stukje gaan op vullen. Want: de een wil geen salami,maar ham,de ander wil geen kaas,maar wel groente,die lust dit niet,die dat niet. Ik was er klaar mee! Vandaar dat ik het zo doe. Mijn pizza is een mengsel van wat voor handen is. Nu weer regelmatig courgette met spek/ui en ei.

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 4 years later...

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...