Jump to content

Tobias

Members
 • Posts

  95
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Tobias

 1. @rorror natuurlijk Ze stonden in de vollegrond en kregen veel zon, water geven was vorig jaar niet heel constant ben ik bang, maar ze hebben nooit echt droog gestaan. Ook vermoed ik dat ik ze te vroeg heb uitgeplant alleen toen waren er nog geen knoppen dus ik denk niet dat dat er veel mee te maken had. Bedankt voor de tip iedergeval, maar ik hoop dat ze dit jaar wat beter smaken.
 2. Vorig jaar hadden mijn 5 zelfgezaaide yolo wonder paprika planten, die buiten stonden, in totaal maar liefst 1 kleine paprika geproduceerd. Deze was aan de plant gerijpt, maar toen we hem proeften heel bitter, echt niet lekker. Moet ik ze dit jaar, het zijn er nu iets van 3 in totaal dus iedergeval stijgende lijn, langer laten hangen of juist korter?
 3. De onderkant doet me denken aan iets van bromelia stekjes maar de bovenkant weer niet
 4. Ik denk ook dat komkommers en veel andere groenten/vruchten veel goedkoper worden in 'hun' seizoen omdat ze dan van dicht bij kunnen komen. Dus misschien is een komkommer in de winter wel 1 euro maar daar heb je zelf niet zo veel aan als je ze dan niet kunt laten groeien.
 5. Er staat trouwens een plastic kap overheen dus verdrogen komt wel goed.
 6. Ik denk dat de pluksla niet meer goed gaat opkomen, dat zaad is ook al zeven jaar over de verloopdatum maar kwam tot nu toe nog steeds redelijk op... Met de hoeveelheid plantjes valt het denk ik uiteindelijk nog wel mee, misschien groeien sommige door de kou niet goed en ik onthoofd er soms ook een paar met het verspenen, dat kan je het best doen na het eerste echte blad toch?
 7. Rechts de plantjes die binnen gezaaid waren en nu twee dagen buiten staan, links op dezelfde dag gezaaid maar vanaf begin af aan buiten. Je ziet nu wel de worteltjes uit de zaden komen. De bamboestokjes geven de verschillen tussen de 4 soorten sla aan
 8. Volgens mij is het gewoon een advies, hij kan tenslotte ook niet weten dat het een experiment is, als jij dat nog niet verteld had toch?
 9. Oh ja de link werkt daar wel, bedankt. Ik ga dus beide manieren proberen en laat weten als het gelukt/mislukt is. Bedankt voor het meedenken.
 10. Mijn moestuin is eigenlijk ook niet echt volledig bedoelt om uit te eten, want veel te klein 5m2 ofz. Maar meer om gewoon wat te doen en te experimenteren, dus ik ga het naar gewoon proberen, als je kan kiezen tussen schuur met buiten temperatuur(zon maakt hem misschien overdag iets warmer) of binnenhuis met 20 graden laten ontkiemen. Wat zal je dan kiezen? Je linkje gaat bij mij naar een topic over rupsen op aardbeiplanten klopt dit?
 11. Ik zou het wel kunnen afdekken met een soort plastic stulp mocht dat helpen.
 12. Toch maar een eigen draadje voor dit onderwerp aangemaakt. De vraag, ik heb geen kas en zag dat @Patrijs onder een andere topic reageerde dat zolang de winter mild is soms geen kas nodig hebt voor sla. Nu ziet het weer voor de komende weken er alles behalve koud uit, dus leek het mij wel leuk om te proberen aangezien ik toch nu niet veel heb staan in de tuin. Zijn hier mensen met ervaring hiermee in de volle grond?
 13. Dat is dus een beetje het probleem aangezien die schuur kouder is, maar het huis overal rond de 20, ik denk dus daar zaaien en gelijk als het kiest afharden naar de schuur met raam op zuiden?
 14. Sorry voor het topic kapen, Maar kan sla, bijvoorbeeld meikoningin, nu ontkiemen in een onverwarmde schuur voor een raam?
 15. Dat zou toch ook alleen factor 4 moeten zijn als er 1 lampje is een niet een rij?
 16. Zou goed kunnen, de app die ik gebruik zegt op 1 vals ridderspoor en 2 monnikskap.
 17. Kan iemand mij helpen met dit (on)kruid te identificeren
 18. Tobias

  Appelboom

  Ik heb er niet echt verstand van, maar ook voor de kenners zal een foto de vraag een stuk makkelijker maken.
 19. Ik denk dat je voor beide in de linkerbovenhoek moet kijken
 20. Ik doe het op mijn telefoon en ik vind dan de ongelezen functie op de forum site minder fijn dan die van tapa. Maar dat is persoonlijk natuurlijk.
 21. Bij mij wel voor wat ik nu gezien hebt, bedankt
 22. Ik gebruik zelf ook tapa op mijn samsung telefoon en heb hier ook last van sinds een tijdje. Trouwens bij mij helpt het even als je in en uitlogt maar na een paar dagen werkt het dan toch niet meer goed
 23. Is het normaal dat de courgette plant van de ah echt een lange stam/stengel maakt? Ook maakt mijn plant alleen nog maar 1 vrouwelijke bloem bij elk blad en nooit een mannelijke
×
×
 • Create New...