Jump to content

DjangoV

Members
 • Posts

  63
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by DjangoV

 1. Aangezien ik sinds dit seizoen weer wat actiever ga tuinieren en (wonderlijk genoeg) morgen ineens tijd blijk te hebben, zou ik alsnog willen aanmelden voor mijn eerste moestuinforumdag. Is er nog plek voor mij en een vriendin die graag mee wil? Het is namelijk nogal een last-minute aanmelding.
 2. Na 2 jaar nagenoeg niet met de moestuin bezig te zijn geweest, gistermiddag weer eens e.e.a. voorgezaaid: bloemkool broccoli prei kapucijners sugar snaps
 3. De MM-bak op het balkon opgeschoond, bijgevuld met compost en een aantal lege vakken ingezaaid met: radijsjes wortelen (2 vakken) rucola (2 vakken, totaal nu 3) lollo rossa Voorts de in de kas overwinterde jiaogulan-stekjes in één der achterste vakken geplant. Tot slot nog wat sugar snaps en tuinbonen in de kweek gezet (aan de late kant wat mij betreft, maar ja)
 4. Eerst dacht ik dat dit de broccoli was, die ik daar heb geplant. De broccolibladen groeien aan de voet en lijken uit dezelfde stronk (zie onderste foto) te komen?
 5. Afgelopen jaar heb ik een aantal frambozenstekjes gekregen. Deze heb ik toen (vanwege tijd- en ruimtegebrek) op het veldje waar ik mijn aardbeienuitlopers opvang geplant. De stekjes zijn goed aangeslagen en lopen inmiddels mooi uit. Jullie raden het al: de aardbeienopvang wordt frambozenveld! Aangezien ik totaal geen frambozen ervaring heb, heb ik nu de volgende vragen: kan ik dit veld tevens voor aardbeienopvang blijven gebruiken of ontneemt dit teveel voedingsstoffen aan de frambozen? ik heb de stekjes geschrankt geplaatst, wat niet echt handig is voor het opbinden. Is het raadzaam nu de frambozen nog te verplaatsen zodat deze netjes op 1 lijn liggen of hindert dit de plant-/vruchtontwikkeling teveel? kan ik op dit moment zien of het een herfst- of zomervariant betreft? Ik vermoed herfst, maar weet het niet zeker.
 6. Afgelopen week voorgezaaid: - tuinbonen - sugar snaps - prei - broccoli - bloemkool
 7. Hierbij het beloofde fotootje van de witte kool. De grootste is nu zo'n 10 cm in doorsnee. Oogstbaar?
 8. Ik heb inderdaad wat bloedmeel gestrooid en geef trouw water (in ieder geval trouwer dan voorheen ). Vooral de witte kool lijkt nu te groeien als 'kool' Ik zal binnenkort nog eens een fotootje plaatsen.
 9. 3 bollen geoogst of 3 gepoot? Ik heb in totaal 4 bollen gepoot en heb voorlopig toch wel genoeg liggen. Hoop het allemaal op te krijgen voordat het weer uitloopt! (maar ja, ik ben dan ook niet echt een knoflook grootverbruiker)
 10. Tja, zoals ik al zei, heb ik geen ervaring met kool. Eigenlijk was ik ook niet van plan dit jaar kolen te kweken (ik ben nog een redelijke beginner en zit dus nog een beetje in de wortel/radijs/sla-sectie ). Wat voor organische mest kan/moet ik gebruiken? Ik heb ergens bloedmeel gelezen. Is dat in dit geval de juiste/beste optie?
 11. Ik heb even teruggelezen in mijn (veel te weinig gebruikte) moestuinseizoen. De gekregen zaailingen heb ik 30 april in de grond gezet. Daarom dat ik ook al verwachtte dat ze al uitontwikkeld waren. Eerlijkheid gebiedt mij te zeggen dat ze niet mijn volledige aandacht hebben gehad gedurende het seizoen.
 12. Hoi mede-tuinders, Vandaag ben ik eindelijk weer eens in mijn tuintje, na de vakantie. Nu denk ik dat mijn kolen al 'gesprongen' zijn en dus niet meer geoogst kunnen worden. Ik heb verder nog totaal geen ervaring met kool. Heb ik het bij het rechte eind dat onderstaande kolen niet meer verder zullen ontwikkelen (en dus afgezien van een enkeling niet oogstbaar zijn?
 13. Gisteravond nog even snel een (door vrienden ter adoptie afgestane) komkommerplant geplant. Ik was totaal onvoorbereid, maar hij was niet in beste conditie en moest dus z.s.m. de grond in. Er zaten al wel wat gele bloemetjes en vruchtbeginselen aan. Zal vandaag eens inlezen (heb nog nooit komkommers gekweekt) over aandachtspunten w.b. standplaats, voeding en bewatering e.d.
 14. Weer een tijdje niet geüpdatet, dus tijd voor een kleine inhaalslag: Enkele weken geleden heb ik een rek gemaakt voor de kapucijners om langs omhoog te groeien. Ook hier is het Lill-net overheen gegaan. Daarnaast zijn alle aardbeibedden flink opgeschoond en is een 2de rij aardappels gepoot. De eerste rij komt immers al goed op: Afgelopen weekend had ik weer tijd om een (nagenoeg) hele dag in de tuin bezig te zijn. Naast water geven, onkruid wieden nog het één en ander gezaaid/geplant/gepoot: nog een rij kapucijners; derde rij aardappels (eveneens Koopmans Blauw); 2 auberginezaailingen; bloemkool; maca. Nu heb ik eigenlijk overal wel wat staan of gezaaid; een goed en (voor mijn doen) divers gevulde tuin dus. Tijdens het onkruid wieden kreeg ik echter van één van mijn mede-hobbytuinders nog wat plantgoed. Een naam kon zij mij niet geven (mede door een taalbarriëre), maar ik vermoed o.b.v. het uiterlijk en de omschrijving - eetbaar, iets zoet blad - dat het snijbiet betreft. Met moeite vond ik nog voldoende ruimte naast de maca (wat dus eigenlijk mijn kruisbloemigen-veld is). Vervolgens kon ik gaan bewateren (het duurt even met 1 gieter en zo'n 30 meter lopen naar het beekje). Tijdens deze rustgevende 'wandelingen' werd ik aangesproken door een andere medetuinier (tevens incl. taalbarriëre) en kreeg ook hier plantgoed in mijn handen gedrukt. Kool was het; zo zei zij en dat kan ik a.d.h.v. het uiterlijk beamen (rode, vermoedelijk witte en nog 1 soort) en snijselderij. Aangezien ik nog (te) weinig kool heb staan, besloot ik om mijn aardbeienstekveldje (galgje anyone?) hiervoor op te offeren. Met een voldaan gevoel liet ik de hommels genieten van de bloeiende tuinbonen:
 15. Zowel ik als mijn vrouw waren er volledig aan voorbij gegaan dat het 20 april Pasen is. Helaas hebben we dan (zoals elk jaar) andere verplichtingen en kunnen we daarom niet aanwezig zijn
 16. Het adres staat in het 'algemene' moestuinforumdag-topic: Voor iedereen: Welkom op de Moestuin-forum-dag 20 april
 17. Zo, 20 april staat geblokt in de agenda. Ik ben er dus bij en neem vrouw en 2 kinderen (3 en 5 jaar) mee. Heel misschien komt mijn schoonmoeder (die naast mij een hobbytuintje heeft) ook mee. Zijn er nog dingen waar ik aan moet denken/meenemen? Ik heb niet veel ruilwaar, maar zal z.s.m. de aanwezige zaden in een topic plaatsen. Niet veel bijzonders, maar wellicht heeft iemand nog e.e.a. nodig.
 18. Op de verpakking van die zaden staat het wel: "Zaaien: april-juni, zodra de eerste warmte in de grond aanwezig is." Overigens heb ik nog geen ervaring met het kweken. Ik ga het dit jaar voor het eerst proberen
 19. Bedoel je hiermee dat je alleen de kale kern overhoudt? Ik moet mijn aardbeienbedden nog opschonen. Vandaar dat ik het vraag. Pfff, moet ook nog onkruid tussenuit dus zal wel een klus worden met pak 'm beet 60 plantjes (+ uitloop)
 20. Rabarberworteltje geplant (ik kon 'm voor die euro niet laten liggen bij de Aldi).
 21. Vanaf 7 april bij de VPRO: Maartens moestuin En ja, ik heb de tomatenzaadjes al besteld.
 22. Ja, nu ik jouw reactie zo lees, inderdaad ook voor jou bedoeld en misschien te snel geconcludeerd dat Bianca er ook bonsai van wil maken
 23. Gisteravond alleen een beetje water gegeven
 24. Tja, ik ben niet zo thuis in de bonen. Ik dacht in ieder geval als eerste aan de Yin/Yang, maar die zijn het volgens jou niet. Weet je zeker dat het ze niet zijn?
 25. Eik is prima geschikt om er een Bonzai van te vormen. Leuk idee. ( we willen natuurlijk op termijn foto's ) Succes ! Ik doe dit eigenlijk altijd met de 'gewone' Esdoorn-zaailingen die hier opkomen (Bonsai is zeg maar een 'halve' hobby van mij). Ook maar eens met eikels proberen. Dat ik daar niet eerder aan gedacht heb @bianca1998: Voor een wat dikkere stam zet je de boompjes de eerste jaartjes het best in de volle grond i.p.v. pot. Ik heb hiervoor in mijn moestuintje zelfs een apart hoekje ingericht m.i.v. dit jaar.
×
×
 • Create New...