Jump to content

tds

Members
 • Posts

  411
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by tds

 1. Hier gingen vorige week de tuinbonen de grond in
 2. tds

  Nouja zeg Vreeken

  Als het goed is mag het ook gezegd worden uiteraard .... . Vroeger ook al wat toestanden meegemaakt bij Vreeken maar omdat ze zo'n interessant assortiment hebben toch maar weer een bestelling geplaatst ... . 2 weken geleden geplaatst, vandaag al onderweg! Ik hoop dat ze zo verder doen!
 3. Hier zijn de paadjes tussen de bakken aangelegd met grasdallen. Je kan kiezen of je er stabilisé onder doet, dan opvullen met grasdalsubstraat (of andere) en daarop gras zaaien. Gewoon met de grasmaaier erover ...
 4. tds

  Nieuwe bakken

  Na een rustig moestuin jaar heb ik besloten de hele tuin te verhuizen en uitsluitend te werken in bakken met de 'No Dig' methode (Charles Dowding). De bakken (Azobé steigerplanken) zijn 3x1.5m, 60cm hoog, hier ging 8m³ compostgrond in ... Tussen de bakken liggen grasdallen met grasdalsubstraat, het gras zaai ik wat later. Hier is het voorlopige resultaat. Er dienen nog composthopen bij te komen alsook een houten serre.
 5. 2 soorten tuinbonen in de koude kas
 6. We zullen zien wat het geeft dit jaar, ik heb ze alleszins op verhoogjes geplant, zodanig dat ze niet met hun voeten in het water staan. Heb ze ook meer organisch bemest en ze zullen niet zoveel concurrentie hebben van het onkruid deze keer
 7. Thx Erny, de meeste soorten zijn idd al mooi opgekomen. Ze staan ook nog niet té groot voor mocht het nog eens vriezen ... Hopelijk dit jaar wat minder last van roest, want dat was vorig jaar een ramp ... alhoewel ik vrees dat die schimmel wel in de grond zal zitten ...
 8. Hier staan ze er redelijk bij...
 9. Bedankt voor de info iedereen. Ik vermoed dus dat ik het best kies voor de Europese Meerval (als ik die makkelijk kan vinden in België ...). Hoeveel vissen zou ik in een 6x3m vijver kunnen steken? Ik vermoed dus best een combinatie van mannelijke en vrouwelijke dieren ... Zou er natuurlijk liefst willen mee kweken. In theorie zou ik er al een paar uit kunnen vissen na een jaar of 2 .... . Ik vraag me overigens ook af hoe ik die dieren dan moet vangen .... Ik ken gelukkig wel een vrij professionele visser dus dat komt goed uit
 10. Interessant topic, ik ben namelijk al even aan het denken om vissen in onze vijver te houden. De vijver is 6m op 3m, diepste punt is 1.5m. Het is de bedoeling dat de vis lekker is van smaak, niet téveel graten en liefst planteneter is (zodanig dat die m'n libellen en amfibiënbestand wat met rust laat ...) Heeft iemand ervaring met eetbare vissen? welke soorten raden jullie aan? Wat meer info over de Meerval: http://www.hengelsport.com/roofvis-zoetwater-42/1146-meerval--vissen-in-nederland Zou je de Afrikaanse of de Europese nemen Jorieke? Lijkt me op zich dus wel de vis naar waar ik op zoek ben .... alleen niet zo makkelijk te vangen blijkbaar? Enig idee waar je deze vissen kan kopen?
 11. tds

  Nouja zeg Vreeken

  Na enkele mailtjes naar Vreeken hebben ze m'n bestelling dezelfde dag nog kunnen opsturen. Zoals ik reeds vermeld heb, het gaat hem niet over het vooruitbetalen op zich, of omdat ik me in het buitendland bevind. Zelfs met de lange levertijd heb ik totaal geen probleem. Het probleem is dat het totaal niet duidelijk is voor een 'buitenlander', dat je vooruit moet betalen, vermits je idd het volgende ziet bij de bevestigingsmail: De factuur wordt LATER digitaal per e-mail verzonden, zorg dat [email protected], [email protected] en [email protected] als veilige afzender bij je bekend staan! Betaling binnen 14 dagen NA ONTVANGST VAN JE ORDER, te laat betaalde facturen worden met 1% rente per maand vermeerderd. LET OP: DIT IS DUS GEEN FACTUUR! Je verwacht dus (zeker als vaste klant) dat je niet dient vooruit te betalen maar dat je pas betaald bij levering ... . Gelukkig stuurde ik zelf een mailtje om te vragen waar m'n bestelling bleef, anders had ik het nooit geweten. Vreeken zou me bij de bestelling reeds een mail moeten gestuurd hebben met de vraag voor vooruitbetaling, niet pas nadat ik na 21d een mail stuur ... . Vreeken moet dringend z'n webshop professioneler maken (paypal, Mastercard, ... betaling). Nog veel werk aan de winkel op dat vlak ... . Ipv zich bezig te houden met hun nieuwsbrief zouden ze beter eens wat tijd investeren in hun webshop.... .
 12. tds

  Nouja zeg Vreeken

  Nadat het enkele keren goed is gegaan (mag ook gezegd worden), is het bij de laatste bestelling weer in het honderd gelopen... . 29 september plaats ik een serieuze bestelling knoflooktenen. Ik krijg mooi een bevestiging met daarbij de melding dat ik pas moet betalen bij levering. Vermits ik tot nu toe nog niets heb ontvangen stuur ik een mail met de vraag waar m'n bestelling blijft (ik weet dat het soms 2 tot 3 weken kan duren bij Vreeken vandaar). Een aantal uur daarna kijg ik een mail met de vraag tot vooruitbetaling (zonder enige voorafgaande mail met uitleg ...). Blijkbaar moeten buitenlandse klanten die nog geen, of lange tijd geleden, een bestelling geplaatst hebben vooruitbetalen. Voor mij is het geen probleem dat ik een vooruitbetaling moet doen, alleen had ik dit graag op 29 september al geweten, en niet na een mail ... . Blijkbaar zou ik nog maar 2 bestellingen geplaatst hebben; in 2014 en ergens in 2015 ... op de site zie ik echter 7 bestellingen in m'n orderhistorie ... . Wanneer gaat die site nu eindelijk eens de courante betaalmethodes aanvaarden zoals Visa, Mastercard, Paypal, iDeal enz ??? Ofwel maken ze eens werk van een deftige webshop, ofwel aanvaarden ze gewoon geen online bestellingen meer, maar dit is gewoonweg belachelijk. Nu gaan ze nog wachten tot ze de overschrijving hebben ontvangen om dan eindelijk eens m'n bestelling op te sturen ... . Ik heb hen een mailtje gestuurd met bewijs van overschrijving en het gevraagd of ze die vandaag nog kunnen opsturen .... een tegemoetkoming is wel gewenst .... benieuwd naar het resultaat ... . Ik bestel héél veel online, en het is toch steeds met deze winkel dat ik problemen heb .... . (mochten ze niet zo'n fenomenaal aanbod hebben ik kocht nooit nog iets in die winkel)
 13. Bedankt voor de info Kibas. Ze zijn inderdaad vorig jaar geplant in oktober. Toen ben ik de grond vergeten te bemesten, vandaar dat de planten er nu nog maar magertjes bijstaan. Ze staan bijna allemaal met een gekrulde bloemknop en heel veel roest. Ik heb er 2 ween terug wat gedroogde 'algemene' mest bijgesmeten .... misschien had ik dat beter niet gedaan, maar ze zagen er toch al niet goed uit Ik vermoed dat ik ze binnenkort wel zal kunnen oogsten. Het zullen dan wel kleine bollen zijn, maar heb er wel een redelijk aantal. Na de oogst ga ik de grond eens deftig bemesten, eventueel inzaaien met een groenbemester.
 14. Hier de 1e keer look en ze doen het niet zo goed ... . Ze groeien niet echt door (te weinig mest vermoed ik), bijna allemaal heel veel last van roest. De laatste week merk ik bij bijna alle planten bloemknoppen (niet mooi recht maar in een lus), is dit normaal? Is het een probleem dat de lookplanten bloemknoppen krijgen en (te)veel roest vertonen?
 15. Slakken, daar zijn ze inderdaad gek van he. Vorig jaar heb ik echter eens een kuiken gehad die gestikt is in een te grote naaktslak ... . Maar goed, uiteindelijk zijn ze allen gepakt door de kraaien Dàt zal dit jaar niet het geval zijn; de kippen en eendenkuikens hebben nu een baby-opvangplaats, helemaal overspannen met netten. Mama kip met haar 9 kuikens weet maar àl te goed dat ze daar veilig zit! Gisteren ging mama eens met haar 8 kuikentjes op verkenning, en gelukkig maar, de papa eens was héél flink en beschermde de kroost (oef). Dus ik weet niet waar ik het uithaal dat je het mannetje apart zou moeten steken, daar is dus niks van aan. Ondertussen hebben de kuikens ook een baby zwembadje
 16. We zullen er hem laten bijzitten en een beetje id gaten houden ... Met de netten gaat het nu goed bij de kippen en eenden ... vorige jaren steeds gepakt door eksters en kraaien ....
 17. Inderdaad, dat is het probleem ... als ik het manntje nu weghaal, dan zit die een hele tijd alleen bij de kippen met de kans dat die wil ontsnappen op zoek naar andere vrouwtjes ... . Nu weet ik niet of de mannetjes steeds de kuikens aanvallen? Ze zitten nu in een tijdelijke kleinere ruimte die overspannen is met een net. 5x5m en een kinderzwembadje
 18. Hallo Iedereen, Ik vermoed dat het hier reeds ergens vermeld is, maar ik kan het niet terugvinden ... . Is het nodig om het mannetje weg te houden van het vrouwtje als ze met jongen zit? Op dit moment heeft ons vrouwtje een 7-tal kleintjes maar blijft ze mooi op haar nest omdat er wellicht wel nog enkele zullen volgen. Ze is nog maar 1x uit haar nest geweest sinds de geboorte vd kuikens en was vrij agressief tov het mannetje. Als ik me niet vergis komt het soms voor dat het mannetje de kuikens aanvalt? Wat doen jullie met het mannetje?? (het mannetje moet dan wel een maand of 2 alleen zitten bij de kippen tot de kuikens groot genoeg zijn ... )
 19. mooie plantjes hoor! maar volgens mij staan die toch wel heel dicht bij elkaar, niet? Ik laat toch wel een halve meter tussen mijn tomatenplanten, worden serieus groot ... hangt er vanaf welke soorten het zijn natuurlijk.
 20. Hier zijn ze allemaal flink aan het groeien in de glazen serre (15/20cm hoog ondertss). Van zodra het vriesgevaar geweken is gaat er een deel naar de tunnelserre en een deel buiten (zonder overdekking).
 21. Komt deze actie ook terug in AH België? Ik zie nog niks op de website ... ?
 22. Hier zijn ze ook gezaaid. Telkens 4 zaden per soort. 2 ervan mogen in de tunnelserre, de andere 2 ga ik buiten planten.
 23. Ik doe ook mee 6 soorten zijn mij toegewezen: C-E-H-I-M-N Ik zal de soorten zowel in de tunnelserre als in open lucht testen. Ik kijk er naar uit!
×
×
 • Create New...