Jump to content

JongeKweker

Members
 • Posts

  166
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by JongeKweker

 1. ik heb zowel de krop sla alswel de ijsbergsla in mijn tuin geplant. Ik heb ze eerst even binnen voorgetrokken. Nu heb ik wel heel veel gaatjes in mijn ijsbergsla maar niet 1 in mijn krop sla. De beestjes hebben een duidelijke voorkeur. Ik vind het wel erg irritant, die krop sla heb ik vorig jaar met grote hoeveelheden geoogd en wilde wel eens wat nieuws, maar ben bang dat het niets wordt.
 2. ach wat stom.... daar heb ik helemaal niet bij stil gestaan. Ik vond de plantjes groot genoeg om uit te planten dus dat heb ik dit weekend dan ook gedaan. Van de pompoen ook. Grote kans dat ze kapot gevroren zijn dan. Ik ga dat gelijk maar bekijken vanavond na mijn werk.
 3. Ik dacht dat het een courgette was, maar omdat hij zo oranje werd bleek het dus toch een pompoen te zijn, althans dat denk ik. Er bestaan toch geen orange courgettes?
 4. ik had precies hetzelfde! De mijne begon groen van buiten. Heb hem voor de sier laten liggen binnen maar al snel werd hij ook oranje van buiten. Ik wist toen dat ik te maken had met een pompoen en heb hem ook gebruikt als pompoen, was best lekker.
 5. Ik heb er wel aardig wat vruchten aan gehad, maar waren zo groot als een tennisbal. Ze zijn licht geel gebleven en kregen paarse streepjes. Ik heb er 1 proberen te eten, was superzuur! Misschien was ik ook wel een beetje te vroeg, maar ben wel genezen, ik durf ze ook niet meer te eten.
 6. nou met deze tips kan ik vast wel aankomen bij haar dank jullie wel!
 7. Zou aloƫ Vera ook goed zijn tegen psoriasis. Mijn teamleider zit daar echt onder mee, met name op haar scheenbenen, sneu om te zien.
 8. Als voor gerecht heb ik het wel eens gegeten. Koken, dan op een bordje leggen, daarbij een koranderdip (koriander fijngesneden, 1 knoflookje geperst, peper, zout en griekse yoghurt, de hoeveelheden in het recept naar eigen inzicht). Ik vond het heeerlijk! Je trekt de blaadjes er uit en dippen in de dip en dan het onderste gedeelte er af schrapen met je tanden.
 9. Zeer geslaagde lunch, bedankt voor het recept! Wij hebben met zn 3en geluncht. Ingrediƫnten heb ik verdriedubbeld, en had 8 pannenkoekjes over. Ik moet daarbij zeggen dat ik een kleine pan heb gebruikt dus de pannenkoekjes waren ook klein. Voor het mooie mocht er wel iets meer suiker in maar daar waren de meningen over verdeeld.
 10. Surinaamse pompoenpannenkoekjes als lunch. Recept van Appelvrouw, heeerlijk!!
 11. Ik gebruik heel vaak cashewnoten, maar niet zozeer over mijn pasta, meer met Thais eten. Ik koop dan de ongebrande noten, even 2 a 3 minuten in de olie frituren.....je meot er wel bij blijven want ze verbrandden snel, dan leg ik ze op keukenpapier en laat ik ze even afkoelen. Je krijgt een heerlijke geur in de keuken en ze smaken veel lekkerder.
 12. goede vraag Jorike, ben ik ook wel benieuwd naar. Ik krijg vd week een collega te lunchen.....lijkt mij wel een spectaculaire lunch. Moet n beetje indruk maken want ik ben daar vooralsnog gedetacheerd maar wil daar (GGD) graaaaaaaag aangenomen worden
 13. Met de hartelijke groeten van Hansaplast.....tjongen jij gebruikt echt veel pleisters!!! Hoevaak verschoon je het? Je kunt wel sponsors vragen
 14. mijn worteltjes halen niet eens de dikte van 20ct hahahaha.
 15. Super leuk om te doen he zo'n taart maken, maar wel ongelooflijk veel werk. Ik heb het 1x gedaan, mijn zus doet t bijna wekelijks. Je bent er zo 4 uur mee zoet! Maar onweerstaanbaar lekker
 16. Ik ben ook zeer benieuwd of knoflook helpt. Mijn vriendin en ik hebben beide last van likdoorns. Ik op beide kleine teentjes en mijn vriendin ook, maar zij heeft ze al wat langer en zijn groter. Mijn vriendin is er wel eens mee naar de pedicure geweest, maar hij komt gewoon weer terug. We hakken en zagen ze nu zelf dan is t topje eraf en kun je weer even vrij ademhalen...maar na 2 weken is het weer zover.... best vermoeiden. Tis bij mij begonnen toen ik hoge nikies ben gaan dragen...denk dat ze misschien wat smaller zijn dan lage schoenen ofzo. Ik hoop dat de knoflook wat gaat doen voor je.... klinkt bij jou wel extreeem heftig. Zal inderdaad wel niet zo lekker ruiken, knoflook in de schoenen
 17. hey leuke zaden verkoopt ze. Is niet al te ver bij mij uit de buurt, kan ik ze misschien ook wel een keer ophalen. Bedankt voor de tip!
 18. Hoe kom je eigenlijk aan zoveel verschillende peperzaden? Ik zou volgend seizoen ook wel willen experimenteren. Ik heb zelf dit jaar alleen de Spaanse peper gekweekt, die gingen verrassend goed. Maar is er een winkel waar je die kunt kopen of online? Ik ben sowieso van plan om naar de toko te gaan, daar heb je vaak ook wel aparte pepers. Dit zijn de mijne: Shot at 2011-07-15
 19. Ik heb ze als mini plant gekocht bij easyplant http://www.easyplant.nl/product_info.php?products_id=316 Een snoepje uit de tuin staat erbij.......nou bij mij zijn het complete maaltijden zo groot! Ik heb de foto's vd week gemaakt, ze blijven maar groeien. Ik twijfel nog of ik ze laat overwinteren. Even afhankelijk of de vruchten lekker zijn en of ik er de moeite voor wil nemen.
 20. deze staat ook in een pot en heeft wat meer vlekken op de vrucht. Shot at 2011-08-23
 21. Zo zijn ze bij mij: Deze staat in de volle grond en is zo,n 1,5m hoog Shot at 2011-08-23 Shot at 2011-08-23 De rest staat in een pot en hebben wel wat vruchten maar bladeren zijn wat geler: Shot at 2011-08-23 Shot at 2011-08-23e vruchten hebben bijna het formaat tennisbal maar zijn nog keihard.
 22. Bij mij zien de planten er niet meer uit, veel geel blad aan de onderkant. Ze zijn wel erg groot geworden. 1tje meer dan 2 meter. Er komen wel vruchten aan en die van 2 meter heeft al vruchten van een diameter of 6cm. Ze blijven alleen wel licht geel, voelen kneppelhard aan. Ik zal er wel even een foto van maken.
 23. ZIjn er nog pootaardappelen te krijgen? Ik zou het eigenlijk moeten weten want ik woon tegenover een aardappelboer ben te lui om nog ff naar m toe te lopen.
×
×
 • Create New...