Jump to content

Paeonia Immaculee

Members
 • Posts

  40
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Paeonia Immaculee

 1. Hallo allemaal! Al geruime tijd neus ik rond op het forum en heb zelfs al verschillende vragen gesteld. Vanwege een ongelofelijk druk jaar op mijn studie en op mijn werk is het niet echt tot voorstellen gekomen... Toch leek het me nog wel vriendelijk om me even voor te stellen, al is het maar kort. Dus bij dezen! Ik tuin op een mooie strook grond. De tuin ligt tegen de warme en zonnige kant van een dijk en is tevens beschut tegen wind. De bodemkwaliteit is echter niet geweldig en ik probeer deze dan ook te verbeteren. Mede vanwege mijn werk heb ik ook een voorliefde voor snijbloemen. Dit resulteert in een mooie hybride moes- en snijtuin! Ik heb al veel geleerd op dit forum en ik hoop dat dit leerproces nog even doorgaat!
 2. Ik pak even dit draadje weer op, is het mogelijk om zaden te oogsten van de Japanse haver? Daarnaast lees ik dat de Japanse haver de structuur van de bodem verbetert. Dit komt neem ik aan door de diepe worteling? Is echter de plant van de Japanse haver rijk is aan koolstof - zoals het geval is bij stro van tarwe - of juist aan stikstof zoals bij gras/hooi? Indien de plant rijk is aan koolstof dan draagt dit toch eveneens bij aan de structuurverbetering?
 3. Hallo allemaal! Hier een voorbeeld van een sugarsnappeul uit mijn tuin. Zijn de erwtjes al rijp om verzameld te worden als zaaigoed voor volgend jaar? Alvast bedankt he!
 4. En sugar snaps? Wanneer zijn die eetbaar?
 5. Bedankt voor je reactie! Ik bedoelde echter het ontsmetten van zelf gewonnen zaden en bijvoorbeeld bloembollen. Ik heb een boek dat het ontsmetten van bepaalde zaden voorschrijft met 10% bleekoplossing, maar ik weet niet of dit toepasbaar is voor alle zaden en verschillende soorten pootgoed?
 6. Hallo allemaal! Ontsmetten jullie zaai- en pootgoed? En zo ja, op welke manier dan? Thanks allemaal!
 7. Ja inderdaad! Die rechte stokjes zijn gewoon andere zaden! Op internet worden ze vaak door elkaar gehaald met goudsbloemzaden Maar, bedankt allemaal!
 8. Bedankt voor de reacties! Ik zie trouwens op internet twee verschillende soorten zaden, een soort gekromde dingen en rechte dunne stokjes. Wat is het verschil tussen beide?
 9. Hallo allemaal! De moestuin loopt op rolletjes en ook de snijbloementuin was een succes! Over een tijdje komt er een stukje tuin vrij, o.a. door het rooien van tulpen. De vraag is, kan ik hier nog goudsbloem op zaaien? Ik lees op internet dat je goudsbloem kunt zaaien vanaf half april zo'n beetje, maar tot hoe laat in het jaar kun je deze bloemen zaaien? Alvast bedankt voor jullie waardevolle adviezen! p.s. ook de goudsbloemen zal ik gaan snijden
 10. Als het blad afgestorven is rooien en dan goed laten drogen, da's het belangrijkste. Probeer zo veel mogelijk 'vel' aan de bol te laten zitten, dat is het beste.
 11. Vertrouw slakken nooit! Hebben vorig jaar mijn zonnebloemen doorgevreten toen ze zo'n 60 cm hoog waren
 12. Wat voor onkruid is dit? Het groeit hier echt overal! Vroeger hadden we voornamelijk kruiskruid, maar tegenwoordig dus dit schepseltje... Iemand enig idee?
 13. Hallo allemaal! Ik lees verschillende verhalen over het bijvullen van een compostvat. Tijdens het composteren slinkt de inhoud van het vat, en komt er dus in principe ruimte vrij voor nieuw materiaal. Ik doe dit dan ook steeds. Als ik merk dat ik het vat bij kan vullen met nieuw materiaal, dan doe ik dat! Zijn er meer mensen die dit doen? Ik lees namelijk verhalen dat het bijvullen van het vat het composteringsproces vertraagt... Bij voorbaat dank voor jullie reacties!
 14. Is het alleen een gat, of zit er een gang achter? Misschien haas/konijn?
 15. Vandaag een beetje beregend! Is het bij jullie ook zo droog?
 16. Nu verplaatsen heeft eigenlijk geen nut, de tulp zal toch geen bloem meer geven dit jaar. Ik zou ze rooien als het blad verdord is, dan kan je ze opnieuw poten in het najaar op een betere plek!
 17. Ook hier zijn mijn peulen opgegeten. Er loopt hier allerlei gespuis rond, fazanten, duiven, kauwen... Had de hoop dat ze het nabijgelegen vers ingezaaide suikerbietenveld zouden gaan plunderen, maar niets was minder waar. Ben van plan een nepkraai of nepvalkje te knutselen, hopen dat dat helpt...
 18. Ja klopt, die wortelen enorm! Welk hout gebruiken jullie dan voor het rijshout? (haha sorry hoor, maar ben niet zo thuis in het rijshoutwereldje )
 19. Kunnen twijgen van de welbekende paastak gebruikt worden als 'rijshout'?
 20. Beste allemaal! Velen telen peulen met een soort gaasconstructie om steun te geven aan de planten. Zijn er ook goede alternatieven?
×
×
 • Create New...