appelvrouw Posted August 22, 2013 Posted August 22, 2013 Zondag staat hier een knoflookverkoper uit Zuid F die gerookte knoflook verkoopt. Ze worden verkocht per streng..grote bollen Deze knoflook is, omdat ie gerookt is, langer houdbaar.Ik kocht ze nooit, want ik dacht dat het voor de smaak was( en roken kan ik zelf wel dacht ik..niet dat het ervan kwam ) Ik weet dus niet hoe duur het is, maar wil met alle liefde voor wie wil inslaan...per bol of per streng. Hoeveel er op een streng zit weet ik niet..10 of 20 denk ik.Misschien een paar mensen die een streng willen delen? Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Indy Posted August 22, 2013 Posted August 22, 2013 Een gerookte knoflook is echt erg lekker,toch eens erbij leggen,als je weer rookt. Quote
geedee Posted August 23, 2013 Posted August 23, 2013 Knoflook invriezen doe ik altijd, dat houdt prima! Ik denk dat je die gerookte knoflook vooral voor de smaak moet kopen en niet vanwege de houdbaarheid. Quote
appelvrouw Posted August 23, 2013 Author Posted August 23, 2013 Ja dat dacht ik ook altijd Gé..maar nadat ik een gesprek daarover had met mijn mede commissieleden blijken ze allemaal die knoflook te kopen voor de houdbaarheid..deze gewone Lorrainers (die eigenlijk stuk voor stuk smaak-professoren blijken te zijn) zeggen de rook er niet aan af te proeven..de knoflook houdt gewoon goed het hele winterseizoen...Iemand zei letterlijk: die smaak zit aan je handen, niet in je eten... Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Stan Posted August 24, 2013 Posted August 24, 2013 @Appelvrouw, Ik heb ze net in Amsterdam zien liggen op de Lindengrachtmarkt(de reguliere zaterdag markt in de Jordaan) losse bol 2 euro en een streng 18 euro(niet even gekeken hoeveel je er dan krijgt) bij een kraam met enkel verschillende aardappels en knoflook. Quote Onkruid bestaand niet, het is slechts ongewenste vegetatie en het verschil tussen een bloem en een onkruid is een oordeel. www.peperschrift.nl
appelvrouw Posted August 24, 2013 Author Posted August 24, 2013 Dank je Stan..als ze in NL te verkrijgen zijn hoef ik er niet mee te gaan sjouwen...ik neem natuurlijk wel mee voor aan wie ik al beloofd heb.Het zullen er dan 10 geweest zijn op een streng van 18 euro..gok ik..Eens kijken wat ze hier kosten morgen... Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
henkg Posted August 24, 2013 Posted August 24, 2013 Appelvrouw, je bood knoflook aan als ruilmiddel voor mijn zeep. Die zeep kun je ook gewoon krijgen, ga niet speciaal voor mij die knoflook kopen. En als je toch koopt: 1 bolletje voor mij is ruim genoeg. Quote 2025_teeltlijst (.xlsx)
Stan Posted August 25, 2013 Posted August 25, 2013 @Appelvrouw, voor de kick wat was de prijs in Frankrijk ?. Of zeg je dat niet en ben je met Lie een export -bedrijfje aan het opzetten Quote Onkruid bestaand niet, het is slechts ongewenste vegetatie en het verschil tussen een bloem en een onkruid is een oordeel. www.peperschrift.nl
appelvrouw Posted August 26, 2013 Author Posted August 26, 2013 12 euro voor 14 grote bollen...20 euro voor een streng van 30.Dat van dat roken en bewaren nog even nagevraagd..het is gewone witte knoflook in het geval van deze mevrouw, en je proeft de smaak inderdaad niet..ik zal nog een test doen.Ze bewaren gegarandeerd een jaar volgens de verkoopster. Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
geedee Posted August 26, 2013 Posted August 26, 2013 Dat is een mooie prijs aangezien ik vorig jaar in Luik voor gewone knoflook(niet gerookte) niet veel minder betaalde voor zo'n streng. edit....bij nader inzien zelfs ietsje meer want ik meer mij te herinneren dat het neerkwam op 1 euro per bol....waren wél enorme bollen...niet te vergelijken met de bolletjes van lidl Quote
appelvrouw Posted August 26, 2013 Author Posted August 26, 2013 Yep dit zijn ook grote..maak morgen wel een foto... Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
appelvrouw Posted September 7, 2013 Author Posted September 7, 2013 Morgen is al weer een dagje later Ik heb de knoflook geproefd, en inderdaad geen rookspoortje in het eten.Het is: Knoflook van het Noorden variëteit Arno.. Dit is de bol voor Henk Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
appelvrouw Posted February 5, 2014 Author Posted February 5, 2014 Henk hoe is het met jouw gerookte knoflook? mijn streng hangt in de keuken, de tenen zijn nog helemaal keihard en nog geen puntje groen te zien..zoals bij sommige andere soorten wel begint... Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
henkg Posted February 6, 2014 Posted February 6, 2014 Jet, even gezocht. Ik vond nog een restantje. Bewaard in de keuken. Teentjes waren nog niet uitgelopen. Ook niet dood, want binnenin een heel klein groen kiempje. Het lijkt er dus op dat roken helpt tegen uitlopen.Ik vond ook nog een gewone bol, zeker een maand geleden gekocht. Ook die was nog niet uitgelopen. Die had ik nog niet aangebroken, zat dus nog goed verpakt in de rokken, of hoe die droge buitenkant ook mag heten. Ik denk dat de winterperiode (iets koeler in de keuken, minder licht) ook iets scheelt. Maar een stuk minder dan roken. Quote 2025_teeltlijst (.xlsx)
appelvrouw Posted February 6, 2014 Author Posted February 6, 2014 Ik denk inderdaad dat het roken aardig helpt. Maar ik wacht nog even het warme voorjaar af... Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
jasmin Posted February 6, 2014 Posted February 6, 2014 Je hebt ook nog knoflook waar je wél het roken proeft.. wat ik persoonlijk berenlekker vind smaken. Quote http://www.facebook.com/JasminSoap https://jasminsoapstudio.com/
JohnnyQ1 Posted February 7, 2014 Posted February 7, 2014 Vorig jaar gerookte knoflook meegenomen uit Brussel. Rook heerlijk (maar ik kom dan ook uit het dorp waar ze alle soorten vis roken ) en gaf een fijne rooknuance aan het eten zonder dat het rokerig smaakt. Quote
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.