Jump to content
Image Image Image Image Image
Image

Kweeperenjam maken?


Katja1604

Recommended Posts

Ik heb gister op de tuin 7 kilo kweeperen gehad en wilde er jam van maken.

Via internet heb ik een recept gevonden:kweeperen in 4en snijden, in een pan de peren net onder water zetten, half uur koken, door de roerzeef, dat 10 minuten koken, geleisuiker erbij en nog 4 minuten koken.

Nadat ik de peren een half uur gekookt had, heb ik geprobeerd om de vruchten door de zeef te draaien, maar dat lukte voor geen meter, heb verschillende maten zeef gebruikt, maar had aan het einde letterlijk DRIE eetlepels vol.

 

Heeft iemand misschien een (makkelijker) recept vor mij of weet iemand iets anders ermee te maken?

Heb die drie eetlepels met eenbeetje suiker gemengd en aan mijn kinderen gegeven, die vonden het heerlijk!

 

Ohja, heb nog 6 kilo over.

Link to comment
Share on other sites

Zelf bereid ik de kweeperen jam of gelei gewoon met de schil. ik veeg alleen het dons van de schil af en kook het in kleine stukjes.

Ik meng de jam vaak met appels, ook met de schil, en soms om het als (volwassen)wintertoetje te gebruiken dan doe ik er wat in Brandy of Cointreau geweekte rozijnen door.

Gehakte walnoten erbij wat kwark, smullen!

Link to comment
Share on other sites

De jam is nu helemaal afgekoeld, ik heb er net een lepeltje in gedaan, maar de jam is heel stevig, bijna hard.

Als ik de schillen en klokhuis niet meekook,dus geen pectine-rijke siroop erbij doe(ben ik nog te volgen?) Wordt de jam dan minder stevig?

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...