Katja1604 Posted October 7, 2013 Share Posted October 7, 2013 Ik heb gister op de tuin 7 kilo kweeperen gehad en wilde er jam van maken.Via internet heb ik een recept gevonden:kweeperen in 4en snijden, in een pan de peren net onder water zetten, half uur koken, door de roerzeef, dat 10 minuten koken, geleisuiker erbij en nog 4 minuten koken.Nadat ik de peren een half uur gekookt had, heb ik geprobeerd om de vruchten door de zeef te draaien, maar dat lukte voor geen meter, heb verschillende maten zeef gebruikt, maar had aan het einde letterlijk DRIE eetlepels vol. Heeft iemand misschien een (makkelijker) recept vor mij of weet iemand iets anders ermee te maken?Heb die drie eetlepels met eenbeetje suiker gemengd en aan mijn kinderen gegeven, die vonden het heerlijk! Ohja, heb nog 6 kilo over. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bazarie Posted October 7, 2013 Share Posted October 7, 2013 Misschien staat hier iets http://www.kweepeer.nl/tips/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Katja1604 Posted October 7, 2013 Author Share Posted October 7, 2013 Dank jewel, heb de tips gelezen, denk dat ik ze wat langer moet laten liggen. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
appelvrouw Posted October 7, 2013 Share Posted October 7, 2013 Kijk ook eens hier: http://www.bloggen.be/appeljam/archief.php?ID=2009700, zo maak ik de jam! Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎 Link to comment Share on other sites More sharing options...
thea Posted October 7, 2013 Share Posted October 7, 2013 In de snelkookpan 30 min ,mooi rood en gaar. Quote http:// www.zonnehoekje.nl overnachten nabij het Lauwersmeer. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Katja1604 Posted October 7, 2013 Author Share Posted October 7, 2013 Dankjewel, Jet, mooie site heb je!Heb er al eerder op gesnuffeld, maar was dit stukje nog niet tegen gekomen.Ik ga het van de week (met een kleinere hoeveelheid) eens op jouw manier proberen. Thea, ik heb helaas geen snelkookpan. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
appelvrouw Posted October 7, 2013 Share Posted October 7, 2013 Wij zijn zelf gek op dit recept, als het volgende week gaat regenen ga ik het ook weer maken. Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Katja1604 Posted October 11, 2013 Author Share Posted October 11, 2013 Ik heb vandaag 3 kilo op jouw manier verwerkt, Jet.Heb meerdere potten heerlijke jam en al 2 mensen blij gemaakt met een pot.Heerlijk!!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
appelvrouw Posted October 11, 2013 Share Posted October 11, 2013 Ik ben blij dat het gelukt is Katja Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aardpeer Posted October 12, 2013 Share Posted October 12, 2013 Zelf bereid ik de kweeperen jam of gelei gewoon met de schil. ik veeg alleen het dons van de schil af en kook het in kleine stukjes.Ik meng de jam vaak met appels, ook met de schil, en soms om het als (volwassen)wintertoetje te gebruiken dan doe ik er wat in Brandy of Cointreau geweekte rozijnen door.Gehakte walnoten erbij wat kwark, smullen! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Katja1604 Posted October 12, 2013 Author Share Posted October 12, 2013 De jam is nu helemaal afgekoeld, ik heb er net een lepeltje in gedaan, maar de jam is heel stevig, bijna hard.Als ik de schillen en klokhuis niet meekook,dus geen pectine-rijke siroop erbij doe(ben ik nog te volgen?) Wordt de jam dan minder stevig? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
appelvrouw Posted October 12, 2013 Share Posted October 12, 2013 Vast wel, maar dat kan ik niet helemaal uit ervaring zeggen..bij mij bleef de jam juist lekker appelmoessmeerbaar Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎 Link to comment Share on other sites More sharing options...
lemmy Posted October 13, 2013 Share Posted October 13, 2013 Ik heb ook dit jaar voor het eerst de kweepeer gelei gemaakt en vindt hem erg lekker. voor een verslag kijk op mijn blog onderaan dit bericht. Quote http://volkstuinbreukelen.blogspot.com/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Katja1604 Posted October 13, 2013 Author Share Posted October 13, 2013 Wat een leuke potjes heb je voor je gelei, mag ik vragen hoe je daaraan komt?Die voorste vier potjes bedoel ik. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lemmy Posted October 13, 2013 Share Posted October 13, 2013 ooit eens bij ik meen c1000 gekocht.vond het potje ook leuk en dacht ze maar te bewaren. op deze link zijn ze ook te vinden en nog veel meer .. http://www.brouwmarkt.nl/bokaal-bolletje-met-deksel-nr-63-inhoud-106-ml-p-5003704.html Quote http://volkstuinbreukelen.blogspot.com/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jan Maarten Posted December 12, 2013 Share Posted December 12, 2013 Hoi, ik wil ook graag deze jam proberen te maken. Ik woon in Almere. Heb je nog kweeperen over of ken je iemand die ze nog heeft? Bij voorbaat dank. Jan Maarten Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Indy Posted December 12, 2013 Share Posted December 12, 2013 Probeer eens bij een lokale toko.Daar lagen ze hier ook. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
thea Posted December 12, 2013 Share Posted December 12, 2013 Of de turkse toko? Quote http:// www.zonnehoekje.nl overnachten nabij het Lauwersmeer. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jizkaha Posted December 12, 2013 Share Posted December 12, 2013 Of de markt Quote Zelluf doen Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.