Geplaatst: 20 oktober 201312 j Om een goede 'poule de Bresse' te verkrijgen moeten die tien dagen vetgemest worden, de hanen dan wel.Daarvoor komen ze in kleine verdonkerde hokken te zitten en krijgen ze aangepast voer waar melkproducten in zitten en veel maïs.Weet iemand soms of er een voorgeschreven grootte is voor die hokjes?En welke melkproducten ze precies bijgevoerd krijgen?Het is zo ongeveer de tijd dat ik mijn hanen moet gaan binnen halen om goed mals vlees te verkrijgen, tot nu toe hebben ze altijd buiten gelopen en maïs en graag bijgevoederd gekregen, ze hebben een goed kippenleven zeg maar. Voor al de schone meiskes ne zoen, en voor de ventjes ne pol.
Geplaatst: 21 oktober 201312 j Ik kan je niet verder helpen, wij slachten en eten onze hanen zonder die vetmest-periode. Er zit dan ook niet gek veel vlees aan. Maar wij zijn tevreden Zouden ze in die 10 dagen echt nog zoveel aankomen? Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Geplaatst: 21 oktober 201312 j Auteur Jorieke, het is vooral het zachter worden van het vlees dat men wil bereiken en ook het dunne vetlaagje onder de huid.Daardoor smaken die Bresse kippen ook veel beter dan de plofkiekens.De mijne lopen tot nu toe vrij op grasland en krijgen dagelijks voer bij maar nog geen melkprodukten, dat geef ik eerst als ze kort zitten.Al eens naar de prijs van die beesten gekeken???? Voor al de schone meiskes ne zoen, en voor de ventjes ne pol.
Geplaatst: 22 oktober 201312 j Het enige dat ik weet is dat ze gerst koken in melk en dit aan de kip geven voor vet te mesten.Maar volgens mij werken tafel kliekjes net zo goed.
Geplaatst: 22 oktober 201312 j Heb ze de afgelopen jaren in een hok gestopt, wij gebruikten hiervoor 2 lammerstallen waar we voor de gelegenheid gaas omheen gemaakt hebben tegen het ontsnappen, de hanen hebben we afgemest op granen, mais en melk.Periode van ongeveer 2 weken, vlees is inderdaad echt wat anders.Dit jaar hebben we ze niet opgesloten, maar wel buiten melk en granen en mais bijgevoerd, moet de eerste nog proeven maar ben heel beniewd of er een verschil merkbaar is.Hanen waren de eerste 2 jaren behoorlijk vet.Geloof dat ze in Frankrijk na het slachten ook nog in melk gedrenkte doeken gewikkeld worden.
Geplaatst: 22 oktober 201312 j Wij eten onze hanen ook zonder ze vet te mesten. Ik ben er tevreden mee zoals ze zijn, en ben blij dat ze nog tot het laatst kunnen rondlopen.In mijn geval zou ik de haantjes wat extra voer zoals mais kunnen geven, maar dat opsluiten zie ik niet zitten. Ze doen het hier ook met varkens..ik vind dat ook niks. We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Geplaatst: 29 oktober 201312 j Auteur Tot nu toe loopt alles vrij rond, wel een beetje elk op zijn eigen kant tegen het vechten maar ze kunnen wel bij mekaar hoor. De ganzen zijn al mooi groot, er moet er dringend eentje geslacht worden bij gebrek aan gras. En de jongste aanwinst, tien stuks maar eentje buiten beeld, zes weken zijn die nu. En de eerste kippetjes die ik had worden nu 15 weken. Deze eten bijna geen graan of maïs meer, ze vinden alles op de wei. Ik vind dat die hanen zo streng kijken. Voor al de schone meiskes ne zoen, en voor de ventjes ne pol.
Geplaatst: 29 oktober 201312 j Wauw! Jij hebt een mooie 'beestenbende'! Lekker wat ruimte om rond te lopen en eten te zoeken en wat ze allemaal nog meer doen.
Geplaatst: 12 april 20169 j Auteur Op het einde heb ik ze binnen gestoken en toen kregen ze ook melkpoeder door hun eten.Granen lichtjes bevochtigen en dan het melkpoeder erdoor mengen, dat verbeterd de smaak enorm en ze worden snel wat vetter, als ze niet teveel vechten, daarom bijna geen licht geven om ze rustig te houden.Ja ik weet het, ik ben een beul volgens sommigen maar wat dan zeggen van de kippen in de supermarkt????De mijne krijgen altijd een goed leven voor de geslacht worden. Voor al de schone meiskes ne zoen, en voor de ventjes ne pol.
Geplaatst: 10 januari 20178 j Dit jaar mogen de Jersey Giant hanen nog 1 "jaar" scharrelen, dan worden ze 2 jaar en kunnen ze geslacht worden. Het is een langzaam groeiend oud dubbel doel ras, gefokt als kalkoenkippen. En gaan nu pas vlees aanzetten, dus eerder slachten is een zonde.Ga ze voer met extra mais en melkpoeder geven, larven en vlees. Ben zo benieuwd, de broedeieren zijn voor dit jaar al verkocht. En de laatste hennen en hanen gaan nog naar hun nieuwe thuis, waar ze als fokJG mogen scharrelen.De Zweedse Bloemen kippen ontwikkelen zich zo leuk, veranderen van kleur en gedragen zich als oude wilde kippen zoals hun lange geschiednis ook is. Een kruizing met JG, om te zien hoe die voor het vlees zijn, wil ik wel proberen kijken hoe snel die geslacht kunnen worden.
Geplaatst: 11 augustus 20196 j Het is weer vetmesten tijd, de hanen hebben dan 5 maanden mogen scharrelen en krijgen hun laatse maand granen extra mais en melk naast hun onbekerte voer. De laatste Poule de Bresse mogen dan nog de herfst scharrelen en gaan dan tegen de winter op wintersport. Die zijn nog te klein, met de anderen geslacht te worden.De Jersey Giant en Barbezieux kips zijn dan volgend jaar pas aan de beurt, gezien die 2 jaar nodig hebben. De selectie zal bepalen welke dan op vakantie gaan, tot die tijd mogen ze lekker scharrelen. De hennen zullen nog wat eieren leggen, die zullen lekker smaken.Wie van jullie heeft ook nog wat kips die op wintersport gaan?
Geplaatst: 7 november 20205 j Op 11-8-2019 om 14:26, Jane Doe zei: Het is weer vetmesten tijd, de hanen hebben dan 5 maanden mogen scharrelen en krijgen hun laatse maand granen extra mais en melk naast hun onbekerte voer. De laatste Poule de Bresse mogen dan nog de herfst scharrelen en gaan dan tegen de winter op wintersport. Die zijn nog te klein, met de anderen geslacht te worden. De Jersey Giant en Barbezieux kips zijn dan volgend jaar pas aan de beurt, gezien die 2 jaar nodig hebben. De selectie zal bepalen welke dan op vakantie gaan, tot die tijd mogen ze lekker scharrelen. De hennen zullen nog wat eieren leggen, die zullen lekker smaken. Wie van jullie heeft ook nog wat kips die op wintersport gaan? Hallo,; Hoe kan je zien of een ras twee jaar nodig heeft? ik lees dat er zijn die hun kippen op zes maand slachten, en aanvaarden dat ze wat magerder zijn. dus waarom dan 2 jaar?
Geplaatst: 7 november 20205 j De Belgen, kapoeneren nog zonder gezeik? https://www.chillipepers.nl Home of the Turbo. De snelle zadenruil, sinds 2012, bedacht en georganiseerd door Sol.
Geplaatst: 14 november 20205 j On 7 November 2020 at 6:27 PM, Orpington said: Hallo,; Hoe kan je zien of een ras twee jaar nodig heeft? ik lees dat er zijn die hun kippen op zes maand slachten, en aanvaarden dat ze wat magerder zijn. dus waarom dan 2 jaar? Omdat die rassen pas met 2 jaar volgroeid zijn, 1e jaar skalet en 2e jaar vlees aanzetten. Aanvaarden dat ze wat magerder zijn is een groot verlies, gezien ze nog geen enkele bevlezing hebben. 5 a 6 jaar hen en 7 a 8 kg is toch beter dan een skalet soepkip. De hennen kunnen dan nog een jaar leggen, als de hanen niet kunnen blijven worden ze opgeofferd als soepkip.
Geplaatst: 14 november 20205 j Donaldk zo lang de uitzondering blijft voor de Franse specialiteiten denk ik wel, paar 100 of zelf over 1000 geeft de doorslag.
Geplaatst: 22 november 20205 j Hey Jane Doe, je bent ook even bij ons op chillipepers.nl komen kijken? Ik kon de nickname niet direct plaatsen, totdat ik zojuist je post hier zag. https://www.chillipepers.nl Home of the Turbo. De snelle zadenruil, sinds 2012, bedacht en georganiseerd door Sol.
Geplaatst: 22 november 20205 j Klopt dat ben ik, kijkje genomen hoe jullie ruilen en co. De pepers staan hier nu binnen te overwinteren, kunnen ze met zonnig weer in de kas staan. En dan voorjaar weer in de kas en zomer naar buiten. Vleeskuiks vreten zich goed vol en zetten goed vlees aan, hebben al meer gewicht dan gedacht. Op naar wintersport, tot die tijd mogen ze in de kas scharrelen.
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.