pet Geplaatst: 6 november 2013 Geplaatst: 6 november 2013 Heeft iemand een lekker recept voor walnotenpasta dat je op je brood kan smeren?Of is het voldoende omgewoon de walnoten met een blender fijn te malen.Misschien wat olie erdoor voor de smeerbaarheid en wat zout voor de smaak? Of in de zoete hoek met suiker en cacao? Alle ideeën zijn welkom. Quote
malouis Geplaatst: 6 november 2013 Geplaatst: 6 november 2013 Dat is inderdaad voldoende, olie is over het algemeen niet nodig.Ik vind zelf wat zout erbij wel lekker.Jou tweede idee lijkt me ook een goede. Quote
pet Geplaatst: 6 november 2013 Auteur Geplaatst: 6 november 2013 Zou van tevoren de walnoten even roosteren nog lekker zijn? Ik zie trouwens in de winkel geen notenpasta's van walnoten. Wat zou daar de reden van kunnen zijn? Wel hazelnoten of amandelen. Beetje vreemd. Quote
Eveline68 Geplaatst: 6 november 2013 Geplaatst: 6 november 2013 Vergeet de kastanjepasta niet ik krijg er uitslag van jammer genoeg. Quote
greetje Geplaatst: 6 november 2013 Geplaatst: 6 november 2013 zou de reden van geen walnotenpasta.... kunnen zijn omdat die noten makkelijk zo te eten zijn? niet notenhard dus weet dat pindakaas ontstaan is omdat ouderen zonder gebit dit niet konden eten [in amerika "ontdekt"]ik ga het zeker even proberen, zo te lezen niet al te moeilijk toch? Quote kiezen voor helpende handen is delen in de praktijk!http://guppedup.blogspot.nl/
Cupcakeje Geplaatst: 6 november 2013 Geplaatst: 6 november 2013 Zou van tevoren de walnoten even roosteren nog lekker zijn? Ik zie trouwens in de winkel geen notenpasta's van walnoten. Wat zou daar de reden van kunnen zijn? Wel hazelnoten of amandelen. Beetje vreemd. ja roosteren helpt zeker dit versterkt de smaak van de walnoten Quote
weknow Geplaatst: 6 november 2013 Geplaatst: 6 november 2013 Heb toch wel eens in de biowinkel walnotenpasta gehad in het verleden. Maar is al 10 a 15 jaar geleden zeker. Als ik me goed herinner, was dat van het merk Lima. Heb ze eenmalig gekocht toen. Het was slecht smeerbaar. (mengen met smeerboter op de boterham hielp) Smaak was okay. Was nogal aan de prijs toen en eigenlijk boven ons budget. Mogelijke verklaringen waarom het wellicht niet meer gemaakt wordt (ik gok maar wat!)Ingrediënten (lekkere walnoten) zijn te duur? Voor een halve kilo noten van de boom betaal je, zelfs bij een boerderijwinkel e.d., toch gauw 2 Euro......Ze is kort houdbaar? Er is te weinig vraag om het rendabel in assortiment op te nemen? (Hangt natuurlijk samen met eerste 2 redenen) Quote In mijn moestuin heers ik als een tiran.Wie niet luistert wordt onthoofd of uitgetrokken.Wie gehoorzaamt wordt opgegeten.De ondergrondse organismen houd ik te vriend, om mijn macht te behouden.
appelvrouw Geplaatst: 6 november 2013 Geplaatst: 6 november 2013 roosteren en met wat honing..of zo puur met notenolie sneuiger gemaakt? Dit is een luxere en iets minder houdbare variant..maar wel lekker! Muhammara Ingrediënten:3 geroosterde rode paprika3/4 kop walnoten (geroosterd)1/4 kop volkoren broodkruimels1 teentje knoflook1 theelepel espelette (rode peper) (of chipotle peper)1 theelepel komijn (geroosterd en gemalen)1/4 kopje extra vergine olijfolie1 eetlepel citroensap2 eetlepels granaatappel melasse/honing of andere zoetmaker2 eetlepels tomatenpureezout naar smaak Meng alles in een keukenmachine tot een gladde massa. Voeg water toe om te verdunnen indien gewenst. Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
geedee Geplaatst: 6 november 2013 Geplaatst: 6 november 2013 hier binnen 2 minuten met cocos-olie en honing....de rest hoeft niet naar mijn mening Quote
pet Geplaatst: 8 november 2013 Auteur Geplaatst: 8 november 2013 Mmm, nu ik me realiseer dat het walnut butter heet, vind ik opeens veel meer. Deze lijkt me ook lekker en makkelijk. http://glutenfreegirl.com/2011/04/homemade-walnut-butter/Helaas nog steeds geen tijd gehad om wat uit te proberen. Quote
geedee Geplaatst: 8 november 2013 Geplaatst: 8 november 2013 Ik was er ook benieuwd naar en ik heb het uitgeprobeerd vandaag: [img]https://www.moestuinforum.nl/imgupload/uploads/PICT671940131383946416.JPG[/img][img]https://www.moestuinforum.nl/imgupload/uploads/PICT671870671383946414.JPG[/img][img]https://www.moestuinforum.nl/imgupload/uploads/PICT671712621383946412.jpg[/img][img]https://www.moestuinforum.nl/imgupload/uploads/PICT671697601383946410.JPG[/img][img]https://www.moestuinforum.nl/imgupload/uploads/PICT671592691383946408.JPG[/img][img]https://www.moestuinforum.nl/imgupload/uploads/PICT671464771383946406.JPG[/img] Test met diverse oliën : sesam olie niet te vr..... De pinda-olie en de zonnebloem olie waren redelijk. Walnoot-olie niet meer getest....geen zin meer de roomboter-test het lekkerste Quote
appelvrouw Geplaatst: 8 november 2013 Geplaatst: 8 november 2013 Mmm, nu ik me realiseer dat het walnut butter heet, OK, dan ga ik walnotenkaas maken (ziet er lekker uit Gé!) Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Erny Geplaatst: 9 november 2013 Geplaatst: 9 november 2013 Mooi experiment Gee! En kan me voorstellen dat die sesamoliewalnotenpasta een beetje too much was... sterk spul he! En Jet: oehhhh walnotenkaas... lekkkkerrrrrrr! Quote
appelvrouw Geplaatst: 9 november 2013 Geplaatst: 9 november 2013 ~eh..je hebt wel begrepen dat walnotenkaas een variatie van pindakaas is? Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Ben92 Geplaatst: 9 november 2013 Geplaatst: 9 november 2013 Ik gooi het door mn schrootmolen (5 of 6 x) en dan hoef ik geen olie of boter meer toe te voegen en dan is het heerlijk zacht, maar wel veel werk Quote voor alle zaden en zaadjes http://www.aedoszaden.nl plant veredeling, leuk jazeker kijk ook even hier: http://plantbreedingforum.eu/
geedee Geplaatst: 9 november 2013 Geplaatst: 9 november 2013 Schrootmolen? Die heb ik niet..... gewoon alleen gehakte nootjes waren erg droog gekruimeld dus hier moest er iets smeerbaars bij. Maar het was wel oude oogst. De noten van dit jaar heb ik nog niet gekraakt...... Quote
pet Geplaatst: 22 november 2013 Auteur Geplaatst: 22 november 2013 Ik heb gisteren eindelijk een poging gewaagd en wat walnoten door de gehaktmolen gedraaid. Dat bleef echter erg droog en kruimelig en ik heb wat arachide-olie toegevoegd, maar ik vond het erg zwaar en niet zo heel lekker. Heel anders als de gemengde notenpasta uit een potje die ik altijd op de boterham smeer. Misschien een keer met de oliepers proberen... Quote
Eveline68 Geplaatst: 22 november 2013 Geplaatst: 22 november 2013 De walnoten gehakt met honing door de yoghurt of kwark dat vind ik heerlijk mmm Quote
appelvrouw Geplaatst: 5 november 2015 Geplaatst: 5 november 2015 Zojuist 2 cups walnoten in de week gezet..in water..voor het recept uit de link van pet. Ik ben benieuwd. Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
maartje Geplaatst: 28 juni 2016 Geplaatst: 28 juni 2016 Pet, ik denk dat een gehaktmolen niet geschikt is om notenpasta te maken. Ik maak notenpasta in de foodprocessor en dan moet je het ook echt langere tijd laten draaien totdat de olie uit de noten komt. Olie toevoegen zou niet nodig moeten zijn. Quote
speets Geplaatst: 28 juni 2016 Geplaatst: 28 juni 2016 O lekker zeg De noten zijn vanaf donderdag in de aanbieding bij de Lidl. Quote "Je hebt al heel veel geluk in je leven als je niet te veel pech hebt". Huub Buijssen.
Aanbevolen berichten
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.