Ga naar inhoud

Aanbevolen berichten

Geplaatst:

Heeft iemand een lekker recept voor walnotenpasta dat je op je brood kan smeren?

Of is het voldoende omgewoon de walnoten met een blender fijn te malen.

Misschien wat olie erdoor voor de smeerbaarheid en wat zout voor de smaak?

 

Of in de zoete hoek met suiker en cacao?

Alle ideeën zijn welkom.

Geplaatst:

Zou van tevoren de walnoten even roosteren nog lekker zijn?

 

Ik zie trouwens in de winkel geen notenpasta's van walnoten. Wat zou daar de reden van kunnen zijn? Wel hazelnoten of amandelen. Beetje vreemd.

Geplaatst:

zou de reden van geen walnotenpasta.... kunnen zijn omdat die noten makkelijk zo te eten zijn? niet notenhard dus

weet dat pindakaas ontstaan is omdat ouderen zonder gebit dit niet konden eten [in amerika "ontdekt"]

ik ga het zeker even proberen, zo te lezen niet al te moeilijk toch?

kiezen voor helpende handen is delen in de praktijk!

http://guppedup.blogspot.nl/

Geplaatst:
Zou van tevoren de walnoten even roosteren nog lekker zijn?

 

Ik zie trouwens in de winkel geen notenpasta's van walnoten. Wat zou daar de reden van kunnen zijn? Wel hazelnoten of amandelen. Beetje vreemd.

 

ja roosteren helpt zeker dit versterkt de smaak van de walnoten

Geplaatst:

Heb toch wel eens in de biowinkel walnotenpasta gehad in het verleden. Maar is al 10 a 15 jaar geleden zeker. Als ik me goed herinner, was dat van het merk Lima. Heb ze eenmalig gekocht toen. Het was slecht smeerbaar. (mengen met smeerboter op de boterham hielp) Smaak was okay. Was nogal aan de prijs toen en eigenlijk boven ons budget.

 

Mogelijke verklaringen waarom het wellicht niet meer gemaakt wordt (ik gok maar wat!)

Ingrediënten (lekkere walnoten) zijn te duur? Voor een halve kilo noten van de boom betaal je, zelfs bij een boerderijwinkel e.d., toch gauw 2 Euro......

Ze is kort houdbaar?

Er is te weinig vraag om het rendabel in assortiment op te nemen? (Hangt natuurlijk samen met eerste 2 redenen)

In mijn moestuin heers ik als een tiran.

Wie niet luistert wordt onthoofd of uitgetrokken.

Wie gehoorzaamt wordt opgegeten.

De ondergrondse organismen houd ik te vriend, om mijn macht te behouden.

Geplaatst:

roosteren en met wat honing..of zo puur met notenolie sneuiger gemaakt?

 

Dit is een luxere en iets minder houdbare variant..maar wel lekker!

 

Muhammara

 

Ingrediënten:

3 geroosterde rode paprika

3/4 kop walnoten (geroosterd)

1/4 kop volkoren broodkruimels

1 teentje knoflook

1 theelepel espelette (rode peper) (of chipotle peper)

1 theelepel komijn (geroosterd en gemalen)

1/4 kopje extra vergine olijfolie

1 eetlepel citroensap

2 eetlepels granaatappel melasse/honing of andere zoetmaker

2 eetlepels tomatenpuree

zout naar smaak

 

Meng alles in een keukenmachine tot een gladde massa. Voeg water toe om te verdunnen indien gewenst.

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Geplaatst:
Ik was er ook benieuwd naar en ik heb het uitgeprobeerd vandaag: [img]https://www.moestuinforum.nl/imgupload/uploads/PICT671940131383946416.JPG[/img][img]https://www.moestuinforum.nl/imgupload/uploads/PICT671870671383946414.JPG[/img][img]https://www.moestuinforum.nl/imgupload/uploads/PICT671712621383946412.jpg[/img][img]https://www.moestuinforum.nl/imgupload/uploads/PICT671697601383946410.JPG[/img][img]https://www.moestuinforum.nl/imgupload/uploads/PICT671592691383946408.JPG[/img][img]https://www.moestuinforum.nl/imgupload/uploads/PICT671464771383946406.JPG[/img] Test met diverse oliën : sesam olie niet te vr..... :sick: De pinda-olie en de zonnebloem olie waren redelijk. Walnoot-olie niet meer getest....geen zin meer :mrgreen: de roomboter-test het lekkerste :thumbup:
Geplaatst:

Mooi experiment Gee! En kan me voorstellen dat die sesamoliewalnotenpasta een beetje too much was... sterk spul he!

 

En Jet: oehhhh walnotenkaas... lekkkkerrrrrrr!

Geplaatst:

Schrootmolen? Die heb ik niet..... gewoon alleen gehakte nootjes waren erg droog gekruimeld dus hier moest er iets smeerbaars bij. Maar het was wel oude oogst. De noten van dit jaar heb ik nog niet gekraakt......

  • 2 weeks later...
Geplaatst:

Ik heb gisteren eindelijk een poging gewaagd en wat walnoten door de gehaktmolen gedraaid. Dat bleef echter erg droog en kruimelig en ik heb wat arachide-olie toegevoegd, maar ik vond het erg zwaar en niet zo heel lekker. Heel anders als de gemengde notenpasta uit een potje die ik altijd op de boterham smeer. Misschien een keer met de oliepers proberen...

  • 1 year later...
  • 7 maanden later ...
Geplaatst:

Pet, ik denk dat een gehaktmolen niet geschikt is om notenpasta te maken. Ik maak notenpasta in de foodprocessor en dan moet je het ook echt langere tijd laten draaien totdat de olie uit de noten komt. Olie toevoegen zou niet nodig moeten zijn.

Geplaatst:

O lekker zeg

De noten zijn vanaf donderdag in de aanbieding bij de Lidl.

"Je hebt al heel veel geluk in je leven als je niet te veel pech hebt". Huub Buijssen.

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...