Jump to content
Image Image Image Image Image
Image

Moestuin games


Metje

Recommended Posts

Iemand hier wel eens moestuin games gespeeld? Ik denk dan aan bijvoorbeeld de Harvest Moon serie --> http://en.wikipedia.org/wiki/Harvest_Moon_%28series%29

 

Wij hebben Harvest Moon: a Wonderful Life voor de Gamecube (ja, nog lekker "ouderwets") en dat is zo'n beetje de aanleiding geweest voor mijn achtermoestuin. Ik wist echt totaal niets van games (heb altijd alleen een pc gehad, geen consoles enzo) totdat mijn vriend besloot om zijn Gamecube mee te verhuizen. Toen ik voor het eerst Harvest Moon speelde was ik echt totaal verkocht, ik was er niet meer af te slaan. En nouja, ik vond het zo geweldig om voor die gewassen te zorgen dat ik besloot dat ik zelf ook een moestuin wilde. Best wel raar eigenlijk, dat je door een game besluit een moestuin te nemen.

 

Voor wie er nog nooit van gehoord heeft: Harvest Moon is een gameserie waarin je een boer bent. Je krijgt een boerderij en een koe. Op die boerderij heb je een aantal velden, waar je gewassen kunt verbouwen. De zaden moet je in het dorp kopen, maar je kunt ook weer zelf zaden winnen als je geoogst hebt. Daarnaast kun je de gewassen ook met elkaar kruisen, of ze "updaten", waardoor ze bijvoorbeeld het hele jaar door kunnen groeien of altijd super lekker zijn. Het spel is verdeeld in een aantal jaren, je hebt dus elk jaar verschillende seizoenen en het weer verschilt ook elke dag. Naast je koe kun je ook andere dieren kopen, zoals kippen, schapen en andere koeien.

 

Natuurlijk is het spel láng niet altijd accuraat. Zo moeten de wortels in mijn spel altijd eerst bloeien voordat ik ze kan oogsten. Ik weet niet of ze dat in de nieuwere versies verbeterd hebben. Maar zeker in de winter is het wel een leuk tijdverdrijf.

Kent iemand misschien nog andere moestuin games?

Reveries of a Craftsy Garden Reader: http://craftsygardenreader.blogspot.com/

Link to comment
Share on other sites

Ik speel happy harvest op hyves Ik heb een klein tuintje maar is wel grappig. Het leukste is nog dat je een gedeelte van het tuintje van je hyves vrienden kan leeg stelen voordat zij geoogst hebben.

Stop waiting 4 things to happen...

Go out and make them happen

Link to comment
Share on other sites

Gewassen "updaten"?? Genetisch manipuleren dus?

Hehe, ja zoiets. Op een gegeven moment in het spel ontmoet je een soort super grote pratende plant. Als je bevriend raakt met deze plant dan kan hij gewassen voor je kruisen. Normaal geef je hem dus bijvoorbeeld een meloen en een watermeloen. Maar je kunt ook bloemen plukken in het spel, en daarmee kun je ook kruisen. Dus bijvoorbeeld een appel met bloem x = een gewas dat het hele jaar doorgroeit. Heel realistisch gedaan

Reveries of a Craftsy Garden Reader: http://craftsygardenreader.blogspot.com/

Link to comment
Share on other sites

Als jullie Harvest Moon bedoelen, er is een hele serie van, de spellen zijn voor gameconsoles. Dus moet een Wii, een Gamecube, een Nintendo DS of iets dergelijks hebben om je ze op te spelen. Dan moet je het spel ook nog kopen. Maar als je een wat oudere versie koopt (dus bijvoorbeeld die voor de Gamecube), dan zijn ze vaak voor niet al teveel geld in tweedehands gamewinkels of op marktplaats te koop. Of bedoelden jullie dat niet?

Reveries of a Craftsy Garden Reader: http://craftsygardenreader.blogspot.com/

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...