Estemy Posted February 20, 2014 Share Posted February 20, 2014 Ik heb het ook uit Lidl gekocht (groene soort), maar ik heb ook de gekleurde versie gevonden (Hornbach) en achter de zak was geschreven dat de gekleurde versie alleen in de lente (als jong plant) eetbaar is en later niet goed of zoiets. Daarom heb ik dus de groene versie gekocht. Heb iemand zoiets gehoord? Quote Sorry voor taalfoutjes, ik ben niet Nederlands =)Mijn blog: http://www.moestuinforum.nl/blog/Estemy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sakura Posted February 20, 2014 Share Posted February 20, 2014 Ik heb vorig seizoen de gekleurde variant gezaaid (Rainbow of Bright Ligths, iets in die aard).Die stond er van april tot eind augustus.We hebben er een 3-4 keer van kunnen oogsten en de smaak bleef even goed. We hebben de snijbiet dus met stengel en blad geoogst, maar wel telkens genoeg overlaten om het verder te laten uitgroeien. Quote Mijn moestuinseizoen Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jenneke Posted February 20, 2014 Share Posted February 20, 2014 Ik had vorig seizoen twee soorten snijbiet; Mangold met brede witte stengel (ooit in Zwitserland gekocht) en de gekleurde Bright Lights van De Bolster. Ben er nogal gek op vind beide soorten heerlijk.Het grote voordeel vind ik dat je de buitenste grootste bladeren oogst en het dan steeds weer aangroeit. Ik heb tot in november geoogst, sterker nog het staat er nog steeds mooi bij al is het de afgelopen maanden klein gebleven, het heeft de winter ooverleefd. Gisteren een blaadje geproefd en het smaakte nog goed. Dus nu ben ik aan het twijfelen of ik weer nieuwe zal zaaien of afwachten of de oude planten weer gaan groeien. Het zaad van de Zwitserse soort is inmiddels 8 jaar over de datum maar kwam vorig jaar nog bijna 100% op.Ik ga wel nog minstens 1 vak rode snijbied (Rhubarb Chard) zaaien. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sakura Posted February 20, 2014 Share Posted February 20, 2014 Ze zijn inderdaad erg lang oogstbaar.Helaas heb ik de rest van mijn snijbiet eind augustus moeten wegdoen wegens meeldauw op de bladeren, waarschijnlijk overgekomen van de courgette neem ik aan. Quote Mijn moestuinseizoen Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fluitjeskruid Posted February 27, 2014 Share Posted February 27, 2014 Ik heb vorig jaar ook snijbiet gehad, de gele van Vreeken. Lekker hoor, alleen schiet het snel door tot erg groot. Ik vind die jonge blaadjes in de gemengde slazakken zoals van de AH erg lekker! Nu heb ik rode gekocht, van Bolster (bij Boerenbond-Welkoop).Snijbiet was eigenlijk mijn eerste succes in de moestuin. Als we niks in huis hadden dan was er altijd nog snijbiet. Roerbakken gaat ook prima met grote snijbiet, lekker met een eetlepel kerrie en wat gehakt. Ik heb vanavond snijbiet in een goedgevulde kweekbak uitgezaaid, een zaadje per 2 vierkante centimeter. Zeer benieuwd of dat slaagt. Verder ga ik weer behoorlijk wat zaaien in de moestuin. Erg goedkoop eten als je van sla houdt. En met name knipsla is hier favoriet. Quote Ik werk hard aan het groen kleuren van mijn vingers, tips zijn altijd welkom Link to comment Share on other sites More sharing options...
endetjes Posted March 6, 2014 Share Posted March 6, 2014 Ik heb op 24 februari snijbiet gezaaid (binnen in wc-rolletjes) en ook bietjes maar er is nog niets te zien.Is er iets fout gegaan of is het normaal dat het wat langer duurt. Het is zo zonde om op nieuw te zaaien als het straks toch nog boven komt! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jenneke Posted March 6, 2014 Share Posted March 6, 2014 Ik zou nog rustig even afwachten. Het is nu 10 dagen en soms duurt het toch 2 tot 3 weken voor er iets gebeurt. Het is nog vroeg genoeg in het jaar, dus tijd genoeg. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RobO Posted March 7, 2014 Share Posted March 7, 2014 geef ze een beetje grondwarmte, zeg 25 graden, boven een radiator of waakvlamkachel Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
endetjes Posted March 7, 2014 Share Posted March 7, 2014 net te vroeg mijn zorgen gepost ik zag vanmorgen drie sprietjes en ook verschillende kleuren (bright lights) zo mooi! En geldt dat ook voor de gewone bietjes? Dat van op een warme plek zetten? Die komen ook niet op. Ik heb ze wel allemaal een uur geweekt voordat ik ze gezaaid heb. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jenneke Posted March 7, 2014 Share Posted March 7, 2014 net te vroeg mijn zorgen gepost ik zag vanmorgen drie sprietjes en ook verschillende kleuren (bright lights) zo mooi! Ja leuk is dat hè? Ik had de Bright Lights vorig jaar voor het eerst en vond het een klein wondertje die fel gkleurde eerste sprietjes Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fluitjeskruid Posted March 8, 2014 Share Posted March 8, 2014 Ik ben zelf nog beginnend met het aanmaken van de groene vingers maar moet de aarde zo nat zijn? Ik dacht dat de worteltjes dan gaan rotten. Mooi die bright lights! Ik had vorig jaar gele van Vreeken, en dit jaar gewoon rode gezaaid (binnen). Quote Ik werk hard aan het groen kleuren van mijn vingers, tips zijn altijd welkom Link to comment Share on other sites More sharing options...
RobO Posted March 9, 2014 Share Posted March 9, 2014 nouja.nat, flink klamvochtig zou de schoonmaakster zeggen Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Estemy Posted March 9, 2014 Share Posted March 9, 2014 Wow, zo mooie kleuren. Nu wil ik ook mijn Bright Lights nu al gaan zaaien, maar ze moeten buiten, dus ik moet tot april wachten. Quote Sorry voor taalfoutjes, ik ben niet Nederlands =)Mijn blog: http://www.moestuinforum.nl/blog/Estemy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jane Doe Posted March 13, 2014 Share Posted March 13, 2014 Hier laat snijbiet zich ook zien. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
endetjes Posted March 13, 2014 Share Posted March 13, 2014 Bij mij kwamen ze niet allemaal op, dus ik had extra gezaaid en boven de cv gezet. Die kwamen binnen een paar dagen op . Tip. voor de volgende keer Nu afharden en naar buiten. 's nachts even de schuur in vanwege de kou. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eveline68 Posted March 13, 2014 Share Posted March 13, 2014 Ik ga ze vanmiddag zaaien ik heb gekozen voord e regenboogsnijbiet " Five Color " is trouwens de eerste keer dat ik het zaai en zal gaan eten, heel raar eigenlijk heb het nooit eerder geprobeerd. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
deduk Posted April 20, 2014 Share Posted April 20, 2014 Ik heb vanmiddag voor het eerst snijbiet gezaaid, twee kleuren door elkaar. Halen jullie ook allemaal twee van de drie sprietjes weg, of laten jullie alles groot worden? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jane Doe Posted April 20, 2014 Share Posted April 20, 2014 Wij zaaien ze in trays, dan verspenen in potten en dat op vaste plaats planten. Of ruim op de plek zaaien. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Almond Posted April 22, 2014 Share Posted April 22, 2014 Hier gisteren de regenboog versie gezaaid ben heel benieuwd! Ze zijn geschikt om in een pot te zetten toch? Quote "Gardening is a craft, it's learned by doing; if you don't do it, you'll never learn it" Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fluitjeskruid Posted May 1, 2014 Share Posted May 1, 2014 Wij eten alweer een week snijbiet, ik had voorgezaaid en verspeend, en dat ging prima. Hele goede snijbiet geworden @DedukIk dun niet uit, ik zaai gewoon met 2 - 3 cm afstand ofzo Quote Ik werk hard aan het groen kleuren van mijn vingers, tips zijn altijd welkom Link to comment Share on other sites More sharing options...
geertlaurent Posted May 1, 2014 Share Posted May 1, 2014 Voor mij ook het eerste jaar. Eerst binnen voorgezaaid, alles heel kort op een hoopje en dan alle kluiten losgetrokken en ze 1 per 1 in de volle grond in een rijtje gezet. Maar ik ben zo stom geweest 1 pakje te kopen... groene. Morgen even langs de Avévé om zo'n mixpak zaad te gaan halen (of voorgezaaide plantjes dan zijn ze van dezelfde grote) dan kan ik die er wat tussen mixen. Ik heb nog nooit snijbiet gegeten dus ik ben zeer benieuwd naar de smaak. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jenneke Posted May 1, 2014 Share Posted May 1, 2014 Als je van je snijbietplant alleen de grootste buitenste bladeren oogst groeit het steeds weer aan en kun je er maanden van eten. Door de zachte winter oogst ik nu zelfs nog van de planten vanm vorig jaar. Je hoeft dus niet eens zo vreselijk veel planten te hebben om toch regelmatig snijbiet te kunnen eten. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jane Doe Posted May 1, 2014 Share Posted May 1, 2014 Hier snijbiet van 3 jaar, 1 e jaar oogsten, 2 e jaar zaad en dit 3 e jaar oogsten. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jenneke Posted May 1, 2014 Share Posted May 1, 2014 Ik ga dit jaar ook proberen zaad te winnen van de snijbietsoort waarvan ik het zaad ooit in Zwitserland kocht het is al 6 jaar over de datum maar komt gelukkig nog steeds goed op. Maar ik heb de laatste nu gezaaid en ik heb deze soort nog niet in Nederland gevonden. Dus hopelijk gaat het lukken Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jane Doe Posted May 1, 2014 Share Posted May 1, 2014 Is de snijbiet dit jaar gezaaid? In het 2 e jaar geven ze zaad. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.