marije124 Geplaatst: 4 april 2011 Share Geplaatst: 4 april 2011 Hoi, Ik ben verhuisd en een moestuin begonnen om eigenlijk maar 1 reden......snijbiet.Ik vind dat zo vreselijk lekker en mis dat zo sinds we geen tuin meer hebben dat ik nu alles in de tuin probeer als de snijbiet het maar doet.Eerder gezaaide snijbiet kwam helaas niet op en daarom heb ik het binnen gezaaid en die komen wel op gelukkig.......maar........wanneer verpoot ik die en kan dat überhaupt?En het valt mij op dat elk zaadje ongeveer 3 sprietjes geeft, moet ik die splitsen? Quote Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
hansm Geplaatst: 4 april 2011 Share Geplaatst: 4 april 2011 Snijbiet moet je echt terplekke zaaien in rijtjes vrij dicht op elkaar dan kan je het knippen en groeid het weer aan, Je kunt nu best al zaaien als je er een tunneltje overzet, heb je de snijbiet al gezien in verschillende kleuren die is leuk !ik ken niemand waarbij snijbiet zo favoriet is Quote Players only love you when they're playing. Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Jorieke123 Geplaatst: 4 april 2011 Share Geplaatst: 4 april 2011 Ik heb regenboogsnijbiet gezaaid en al een gedeelte verspeend. Gaat goed hoor! Quote Veldvee-facebook Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
jos Geplaatst: 4 april 2011 Share Geplaatst: 4 april 2011 Het is geen wetmatigheid maar bieten worden normaliter niet verspeend.Bieten worden dun gezaaid en daarna op gewenste afstand gedund.Nou gaat het bij snij-biet niet om de wortel dus zullen eventuele nadelen voor de wortel bij het verspenen niet veel uitmaken.Het is een gewas waar trouwens heel veel productie af komt als je ervan houdt. Zeker als je ze niet helemaal afsnijdt maar steeds de grootste, buitenste bladeren plukt. Persoonlijk ben ik het een beetje tegengegeten.De stengels als "asperges" de bladeren (zonder nerf) als spinazie. Quote Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
veuvecouderc Geplaatst: 4 april 2011 Share Geplaatst: 4 april 2011 En het valt mij op dat elk zaadje ongeveer 3 sprietjes geeft, moet ik die splitsen? De zaadjes van snijbiet (of warmoes) zijn eigenlijk de vruchtjes van de plant. In elke vruchtje bevinden zich meerdere (meestal drie!) zaadjes. Dus die dingen die je in de grond hebt gestopt, die vruchtjes, daar komen inderdaad meerdere sprietjes uit. En de bedoeling is dat je de sterkste van de drie laat staan en die andere twee (of meer) verwijderd. Ik zaai warmoes ter plaatse, lekker dicht op elkaar voor het blad (half maart gezaaid, komt nu op) en straks half april nog voor de steel, maar die komen veel ruimer uit elkaar te staan. En inderdaad wat iedereen al zegt, als je het blad niet te dicht bij de grond afsnijdt kun je de hele zomer door blijven oogsten. Een heel dankbaar gewas dat snijbiet, en nog lekker ook! Quote VeuvecoudercDe weduwe in 2012 blog/veuvecouderc/ Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Helly Geplaatst: 5 april 2011 Share Geplaatst: 5 april 2011 Fijn een topic over snijbiet. Ik wist t allemaal niet wat jullie ervan zeggen, heb t besteld om de voedingswaarde.Zo wist ik niet dat het ook warmoes werd genoemd en nu begrijp ik ineens de verhalen over warmoes en dat dat t zelfde is als snijbiet. Zo kom je nog s wat te weten Hier is het vanaf gisteren boven gekomen. Het ziet er nog niet uit als 3 sprietjes, meer een boogje net als bij uisoorten. Ik vond t redelijk snel ontkiemen en ik heb t gewoon in een pot buiten gezaaid (24/3). Dus valt me niet tegen dat ze nu al omhoog komen.Ik ben zeer benieuwd hoe het smaakt. Als je t over asperge hebt, is het dan meer hoe je het klaar maakt of hoe het smaakt?Is het de bedoeling om de stengel en nerf apart te eten van het blad? Quote Good things come in small packages Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
marije124 Geplaatst: 5 april 2011 Auteur Share Geplaatst: 5 april 2011 Wij hadden het vroeger op de tuin dus ik ken het vrij goed. Het is heerlijk.Als stengel heb ik het nooit gegeten. Wij sneden altijd gewoon een stuk van een rijtje af tot iets boven de grond.Dat werd gekookt en wat fijner gesneden.Ik kan niet wachten tot het eetbaar is want ik heb het zeker 15 jaar niet gegeten omdat het nooit ergens te koop is. Quote Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Helly Geplaatst: 5 april 2011 Share Geplaatst: 5 april 2011 Omdat de zaden best wel groot waren vergeleken met andere groenten, heb ik er maar een paar (stuk of 10?) gezaaid. Potmaat 30cm in diameter (ong.). Is dat te weinig? Kan ik nog bij zaaien in de zelfde pot? Quote Good things come in small packages Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
hansm Geplaatst: 5 april 2011 Share Geplaatst: 5 april 2011 Ja ikzelf vindt snijbiet dicht opelkaar zaaien mooi, ik zou ernog rustig 20 zaden bijdoen lekkere pot vol. Quote Players only love you when they're playing. Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Joltuintje Geplaatst: 5 april 2011 Share Geplaatst: 5 april 2011 Lijkt me ook leuk om te zaaien. Ik had er eerlijk gezegd nog nooit van gehoord Is het een makkelijke groente om mee te beginnen?? Quote Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Jorieke123 Geplaatst: 5 april 2011 Share Geplaatst: 5 april 2011 Ja Quote Veldvee-facebook Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
joke81 Geplaatst: 5 april 2011 Share Geplaatst: 5 april 2011 wij hadden vorig jaar een goeie snijbiet oogst, jammergenoeg eet niemand dat graag (heb veel ervan gewoon aan de kippen gegeven )heb de rest van mijn zaadjes weggevenhier de foto's van vorig jaar : Quote Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
joke81 Geplaatst: 5 april 2011 Share Geplaatst: 5 april 2011 je kan ze zien staan, een hele rij, tegen de muur: Quote Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
hansm Geplaatst: 5 april 2011 Share Geplaatst: 5 april 2011 Leuk de gekleurde variant, als je aan de kippen kunt voeren toch ook prima wij eten ook niet graag snijbiet,maar omdat zo makkelijk kweekt een een x wel lekker is in het jaar kweek ik het toch en bij mij gaat de rest en dat is best veel ook naar de kippen. Quote Players only love you when they're playing. Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Helly Geplaatst: 5 april 2011 Share Geplaatst: 5 april 2011 Joke, zijn dat 3 soorten snijbiet? Ik zie met rode, gele en witte nerven.Ik heb zelf de groene versie (witte nerf?).Ben steeds meer benieuwd naar de smaak van snijbiet. Weer een uit-de-grond-kijk-groente Edit: mijn vriend vroeg zich na die foto's af of er ook een biet onder groeide. Eigenlijk vroeg ik me dat van t weekend ook af gezien t snijbiet heet. Of is t gewoon wat wortels die er onder groeien? Quote Good things come in small packages Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Jorieke123 Geplaatst: 5 april 2011 Share Geplaatst: 5 april 2011 Helly, je kunt mix zakjes kopen. Regenboog snijbiet heet het dan. Ze zien er als zaailingen al heel vrolijk uit! (heb ze net verpoot..) Quote Veldvee-facebook Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
hansm Geplaatst: 5 april 2011 Share Geplaatst: 5 april 2011 ik heb volste vertrouwen dat je straks een mooi snijbiet van eigen kweek hebt.Nee Hellie er komt geen biet, meer verdikte wortels. Quote Players only love you when they're playing. Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
marije124 Geplaatst: 5 april 2011 Auteur Share Geplaatst: 5 april 2011 ik heb volste vertrouwen dat je straks een mooi snijbiet van eigen kweek hebt. Ik hoop het. Als snijbiet dezelfde grond moet hebben als andijvie komt het goed want de andijvieplantjes zie ik per dag groeien. Quote Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
jasmin Geplaatst: 5 april 2011 Share Geplaatst: 5 april 2011 Nog een misschien onverwachte toepassing van snijbiet: dolma maken. Je kan er prima pakketjes mee draaien. Een willekeurig recept geplukt van internet om een indruk te geven: http://www.lekkeretenmaken.nl/recpeten-per-land/216-recepten-uit-irak/22155-dolma-gevulde-groente-snijbietbladeren-mashi-salq-bi-zayt--.html Wij noemen het ook sillik. Dolma maak ik meestal van wijnbladeren, maar als ik straks snijbiet in de tuin heb... ga ik wat mensen verrassen... Quote http://www.facebook.com/JasminSoap https://jasminsoapstudio.com/ Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
bonnie f Geplaatst: 5 april 2011 Share Geplaatst: 5 april 2011 Ik heb ook veel warmoes gezaaid. (heerlijk woord: warmoes)Dat van die dolma's is echt een leuk idee! Quote Men zegt wel: “Je bent wat je eet, maar wie wil er nu een krop sla zijn?” Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
kris1984 Geplaatst: 10 februari 2014 Share Geplaatst: 10 februari 2014 Ik wil dit jaar eens snijbiet uitproberen. Nog nooit gegeten. Maar vind de snijbiet regenboog ook zo mooi eruit zien. Heeft iemand deze al een keer gehad? Wat vond je er van?Nu zag ik dat seedo.nl 10 gr voor 1.90 heeft en vreeken 2 gr voor 2,50. Zit er dan kwaliteit verschil tussen? Of is vreeken zo duur? Quote Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Bit Geplaatst: 10 februari 2014 Share Geplaatst: 10 februari 2014 Kan ik niet beoordelen ( en kan zo niemand denk ik ? ). prijsverschil kan in van alles zitten, het kan zelfs exact hetzelfde zaad zijn hoor ( alle kans ). Ik zou me om die 60 cent geen zorgen maken. Gewoon kopen wat het makkelijkste is om aan te komen. Quote Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
kris1984 Geplaatst: 10 februari 2014 Share Geplaatst: 10 februari 2014 De vorige keerbij seedo.nl besteld. Ik had het binnen 24 uur op de mat liggen. Was super tevreden. Maar ik wil een keer naar dordrecht bij vreeken kijken. Maar denk dat ik hem maar gewoon bij seedo besteld. Quote Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Masja Geplaatst: 19 februari 2014 Share Geplaatst: 19 februari 2014 Ik heb het vandaag bij de Lidl meegenomen. Geen idee of het goede zaadjes zijn, maar voor 19 cent kon ik het niet laten.Nog nooit gegeten en voor ik hier meelas nog nooit van gehoord. Ben echt heel benieuwd Quote Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
aurora borealis Geplaatst: 20 februari 2014 Share Geplaatst: 20 februari 2014 Snijbiet is echt lekker, ik vind het zelfs lekkerder dan spinazie. Maar goed dat is mijn mening.Het is ook super makkelijk spul komt eigenlijk altijd wel op en je ziet het groeien als je stengels hebt afgesneden.Vroeger werd het armelui spinazie genoemd. Nu valt het onder de vergeten groenten die weer terug komen. Quote http://groenendaelersenterveurense.blogspot.nl en http://wolvarkens.blogspot.nl Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Aanbevolen berichten
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.