Jump to content
Image Image Image Image Image
Image

Verkoop van varkensvlees op de Moestuinforumdag


Jorieke123

Recommended Posts

Vlak voor de Moestuinforumdag gaat er weer een varken naar de slacht.

 

We maken er standaard pakketten van, met wat speklappen, karbonades, hamlappen, gehakt, poulet, etc. (Vanaf 2014 ook verse worst, en hamburgers (en dus minder gehakt) in het pakket! Vandaar dat de prijs iets hoger is. )

 

Wil je 1 of 2 kilo, dan kan je doorgeven welk stukje vlees je in ieder geval in het pakket wilt hebben. Dan valt er een ander stukje af. Dit omdat er nou eenmaal veel verschillende stukken vlees zijn. En je niet alles in 1 of 2 kilo kunt proppen.

Boven de 2 kilo komen alle stukken wel zo ongeveer aan bod denk ik.

 

Het ligt een beetje aan de bestellingen wat we doen qua invriezen... Als er mensen zijn die hammen of koppen of grotere stukken spek (of zo'n mooi stuk vlees willen die Estemy laatst liet zien in het andere vlees-topic ) willen, dan moet het varken in de week voor de MTFD worden verwerkt. Dat kost wat minder tijd qua verpakken, vandaar.

Worden er alleen maar pakketten besteld, dan verpak ik het liever een week eerder. En vriezen we het in. Met een koelbox houd je het dan mooi ijskoud op de terugweg naar huis.

 

De prijs is 10 euro per kilo voor actieve Moestuinforum-leden. Dan hebben we het helemaal mooi voor je gesneden, en verpakt in vacuüm-seal-plastic. Blijft het lekker lang goed in je vriezer Het is een hele klus, maar dan heb je ook wat!

 

$t2ec16nhjhye9nzpcw70brj8mu7jm!~~608442701365704600.JPG

Foto252093321390984539.jpg

Foto190031581390984420.jpg

Link to comment
Share on other sites

Voor mij ook 5 kilo, Jorieke. (En een klein stukje pate?...die hebben jullie nu toch ook?)

In mijn moestuin heers ik als een tiran.

Wie niet luistert wordt onthoofd of uitgetrokken.

Wie gehoorzaamt wordt opgegeten.

De ondergrondse organismen houd ik te vriend, om mijn macht te behouden.

Link to comment
Share on other sites

Bedankt voor jullie bestellingen Ik noteer alles. Er is meer dan genoeg, er lopen nog wel meer varkens hier

 

De meeste lapjes verpakken we per 2, gehakt en nasi-, bami vlees per 250 gram. Mocht je echt wat anders willen, bijvoorbeeld 1-persoons verpakkingen, dan kan je dat ook doorgeven.

Link to comment
Share on other sites

Ik bestel graag 10 kilo. Ik hou van worsten (gekruid en/of pittig), varkenshaas, ribs, gehakt, klein beetje spek mag ook, klein beetje lever, als dat kan, gewone stukjes vlees (maakt niet uit welke) zijn ook altijd welkom. Als alles per 2 of 4 verpakt is, is het prima. Ik heb mijn koelbox mee, hopelijk kan ik in het eind van MTFD alle vlees daar in doen.

Sorry voor taalfoutjes, ik ben niet Nederlands =)

Mijn blog: http://www.moestuinforum.nl/blog/Estemy

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Een beetje offtopic, maar goed nieuws is dat mijn moeder komt de week na de MTFD naar Nederland. Ik heb nu een masterplan om nog een keer varkensvleesfeest te organiseren en misschien kan dat met jorieke's vlees. Gelukkig heb ik mijn bestelling al doorgegeven.

En die blije varkens staan vanochtend ook in de nieuws, want Domino's en andere bedrijven gaan ook meer en meer vlees gebruiken met Betere Leven keurmerk. Maar ik denk, dat varkens in een kleine boerderij hebben nog steeds betere leven dan die van Beter Leven keurmerk (wat nu ook in Lidl voor koop is).

Sorry voor taalfoutjes, ik ben niet Nederlands =)

Mijn blog: http://www.moestuinforum.nl/blog/Estemy

Link to comment
Share on other sites

Ciska, we hebben dan liever dat je er nog wat anders lekker bij neemt Geldt eigenlijk ook voor Nynke (ik ben slecht in streng zijn, maar ik probeer het toch ).

Een varken heeft helaas niet alleen maar buikspek, dus om de verdeling een beetje eerlijk te houden wil ik je er dan nog wat andere zaken bij aan smeren Bijvoorbeeld: gehakt, verse/braadworst, hamlappen, nasi- bami stukjes, etc.

 

Zijn er mensen die een wat groter stuk willen, dan kunnen we daar bijvoorbeeld de helft van 1 varken voor reserveren. Klinkt wat cru, maar dan is er dus een achterpoot (bil), een voorpoot (bovenste stuk, dus 'schouderham'), buikspek, flink stuk spareribs, en alles daar tussenin. Dat schopt dan de verdeling van de pakketten van de andere liefhebbers niet in de war, en is hopelijk iedereen weer blij.

Link to comment
Share on other sites

In dat geval wil ik best wat andere delen erbij hoor !! Een poot zou ik ook wel blij mee zijn, of 2, het wordt tenslotte vanzelf weer erwtensoeptijd Nasi- of bamivlees of gehakt is ook prima, of spareribs

 

Je ziet maar wat je kwijt wilt

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...