mw vogel Geplaatst: 9 maart 2014 Auteur Geplaatst: 9 maart 2014 Leuk om te lezen allemaal!! Ik kan alleen maar hopen dat ik volgend jaar ook zoveel voorraden heb als de meesten... maar daar gaan we dit seizoen weer hard aan werken (en natuurlijk niet alles in een keer opeten of weggeven wat we teveel hebben, en een grotere vriezer helpt natuurlijk ook ) Quote
wilmer Geplaatst: 10 maart 2014 Geplaatst: 10 maart 2014 Ik heb ook nog veel spagettipompoen en pattison liggen, die dingen krijg ik maar niet op gegeten en ze willen ook nog niet verrotten. Quote
kaatje1966 Geplaatst: 10 maart 2014 Geplaatst: 10 maart 2014 nog prei - boerenkool - spruiten - savooikool - knolselder - rode biet - snijbiet in de moestuinin de weckvoorraad wortelen - boontjes - rode kool - pompoen - courgette - stoofpeertjes - schorseneren - appelmoes - pastasaus - confituur - tomatensapin zuur-zoet courgette - augurken - rode bietin diepvries witte kool - koolrabi - spinazie - broccoli in de schuur pompoen - ajuin - aardappelen - witloofwe kunnen nog overbruggen naar de nieuwe oogst Quote
tuinhommel Geplaatst: 30 maart 2014 Geplaatst: 30 maart 2014 Vorige week de laatste bietjes uit de vriezer gegeten.Ik heb nog aardperen, sla, andijvie, groenlof en rucola in de kas de winter doorgehaald.In de tuin staat nog palmkool waar we nu de bloemknoppen eten als een soort broccoli en de blaadjes van de niet volgroeide bietjes van afgelopen jaar, chiboule (uiensoort) bieslook, prei, selderij, peterselie en salie. Quote
HuubvG Geplaatst: 30 maart 2014 Geplaatst: 30 maart 2014 De hele winter door veldsla, hh weegbree, bonenkruid, , selderij, peterselie, tijm, lavendel en munt kunnen gebruiken bij het eten/drinken. Quote
RobO Geplaatst: 31 maart 2014 Geplaatst: 31 maart 2014 boerenkool gisteren, restje zuurkoolveldsla op mijn broodjevandaag preistraks ga ik weer een potje appelwortelbessen maken Quote
JeanetteW Geplaatst: 17 november 2014 Geplaatst: 17 november 2014 In eet haast alleen alles uit de tuin. Ik heb nu zoveel tuinbonen dat ik een recept moet vinden hoe ik ze in moet maken.Bij ons is het seizoen andersom, dus ik ga vandaag de tomaten en paprika's planten.Ik heb een grote moestuin en een kasje. Maak ook veel in. Maak chutneys, jams, piccalilly enz. Het enige wat ik koop zijn champignons en witlof Quote
appelvrouw Geplaatst: 17 november 2014 Geplaatst: 17 november 2014 Hallo Jeanette uit NZeeland..leuk dat je hier komt kijken. Stel je je even voor in "de voordeur"? Graag met foto`s Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
maggy Geplaatst: 18 november 2014 Geplaatst: 18 november 2014 hier eten wij nog uit de tuin snijbiet boerenkool suikerbrood en spinazie en natuurlijk nog spruitjes Quote
RobO Geplaatst: 18 november 2014 Geplaatst: 18 november 2014 hier bijna alles behalve vlees, vis, ei, pasta, rijst, specerijen Quote
Nynkef Geplaatst: 18 november 2014 Geplaatst: 18 november 2014 1 zakje boerenkool in de vriezer En die ligt er nog steeds Quote
appelvrouw Geplaatst: 18 november 2014 Geplaatst: 18 november 2014 Suikerbrood uit eigen tuin??? Dat is een soort sla biov Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
mijnspeeltuin Geplaatst: 18 november 2014 Geplaatst: 18 november 2014 Hier nog ( plat gemaakte zipperzakjes passen zo netjes rechtop naast elkaar ) met in partjes gesneden stoofpeertjes, gekookte en geraspte bietjes, worteltjes ook in stukjes geblancheerd, en appelmoes. Op t veld nog veldsla, eten we nog wekelijks een mooi maaltje van, en winterwortelen maar die duren nog even. Alle boerenkool is door de kippen opgevreten in een onbewaakt ogenblik Quote In de kern van alle problemen schuilt een kans
angela († maart 2025) Geplaatst: 18 november 2014 Geplaatst: 18 november 2014 Suikerbrood is een ander woord voor groenlof. Ik kende het eerst ook niet en vond het ook een rare opmerking. Er staat bij mij op het land nog wel het een en ander, tevens zit de vries vol en de kelder staat ook vol. En sommige dingen zijn gedroogd en zitten in potten die ik in de keuken heb staan.Kapucijners zijn jammer genoeg al wel op. Quote
Aanbevolen berichten
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.