Geplaatst: 22 januari22 Jan Omdat ik graag (net zoals ik bij mijn tomaten doe) alle kleine beetjes bij elkaar opspaar en dan in 1 keer een grote hoeveelheid siroop maak. Ik wil het daarna inmaken en elke keer een klein beetje maken is niet echt economisch... En die kledderboel is niet erg, ze gaan toch gelijk het water in om op te koken. 22 januari22 Jan aangepast door Rookie
Geplaatst: 22 januari22 Jan Ik zou niet weten waarom het niet zou kunnen, ik zou het groen er dan ook niet af halen hoor. Maar goed, het is wel veel handiger om een mooi groot veld te zoeken met veel bloemen en dan in 1 keer te plukken en te verwerken. Je hebt in no-time genoeg bloemen voor leuk wat siroop/stroop. Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Geplaatst: 22 januari22 Jan 50 minuten geleden, Rookie zei: invriezen? Ik heb het opgezocht. Je kunt paardenbloemen blancheren.
Geplaatst: 22 januari22 Jan En dan met blancheerwater-en-al invriezen...? Want anders gooi je de smaak weg die je juist nodig hebt. Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Geplaatst: 23 januari23 Jan Ik zou de meeste groene blaadjes er af halen en dan zonder blancheren de vriezer in. Het blijft er tenslotte niet heel lang inliggen, hooguit een aantal weken. Totdat de paardenbloemen zijn uitgebloeid.
Geplaatst: 24 januari24 Jan Op 22-1-2025 om 19:29, Jorieke123 zei: het is wel veel handiger om een mooi groot veld te zoeken met veel bloemen en dan in 1 keer te plukken precies, dat deed ik met de wijn ook 😀
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.