Jump to content
Image Image Image Image Image
Image

Vierkante meter moestuin probleem


Elles

Recommended Posts

Hallo allemaal, eind april deze bak aangeschaft bij intratuin bietjes, prei, andijvie, sla, tomaat, komkommer gekocht.

Wat nu zooooo raar is dat m'n tomaat het prima doet! , maar de rest niet bietjes blijven mini, prei blijft mini, komkommer blijft mini en verkleurt geel en sterft af , staat er toch allemaal al een maand of twee en half???

Nu een aantal weken stamboontjes erin , blad kleurt geel.....

 

Ik ben een beginneling , ik vindt dit zo jammer hoe kan dit nou toch???

Link to comment
Share on other sites

Als tomaat het wel doet en de rest niet, zou het allemaal dan te nat zijn? Een tomaat kan heel wat water hebben, maar de rest kan er wel door verpieteren. En hoe is de standplaats?

Tuinieren op 210 m² op de kleigrond van De Smalle Steeg in Nijmegen.

Link to comment
Share on other sites

Meestal zit er maar voor een week of 6 voedingstoffen in potgrond en moestuingrond, al ken ik ook een biologich merk waar voor 3 maanden in zit. Dit zijn natuurlijk maar richtlijnen want de ene plant gebruikt meer en/of andere voedinstoffen dan de andere. Bonen houden weer helemaal niet van extra mest. Ik weet er op zich niet echt heel veel van. Ik begin zelf met bijmesten na een week of 6 of als ik het idee heb dat een plant iets te kort komt. Ik gooi er dan wat kompost bij (gekochte want ik heb geen compostvat-of hoop) en een algemene mest (ik gebruik korrels van Ecostyle die ook geschikt zijn voor biologische teel en voor andere dingen vloeibare van het zelfde merk gewoon wat het handigste is op dat moment) In m'n vierkante-meter-bakken voeg ik iedere keer nadat iets geoogst is wat compost en mestkorrels toe voordat ik iets nieuws poot of zaai.

Voor de tomaten en paprika's gebruik ik speciale tomatenmest.

Link to comment
Share on other sites

Ik heb de kant en klare mix gekocht, zou het kunnen dat de tomaat alles wegtrekt , Mischien moet ik die maar apart zetten?

 

Dan heb je dus wel de juiste compost, en die zou volgens het mm principe genoeg voedingsstoffen afgeven. Tomaat heeft wel meer mest nodig dan de rest, dus wie weet is het wel zo?

 

Ik ben ook wel benieuwd naar een foto!

Link to comment
Share on other sites

Beste Elles, ik heb ook een vierkante moestuin en wat groenten in potten. Deze is ook mijn eerste jaar en niet alles doe vanzelfsprekend.

In de vierkante moestuin heb ik makkelijk moestuinmix aangevuld met compost. Ik heb 4 grote tomaten planten, 2 komkommer planten, wortels, bietjes, sperziebonen, pluk sla, tijm, selderij, marjolein, basilicum, koriander en deze week een paprika en een peper er in geplant in de ruimte die vrij kwam, ook heb radijsjes gehad. Zoals je zie beetje veel maar van alles heb oogst gehad.(Wel bij gemest tussen maart en juni 1 x Ecostyle en een paar keer plantengier gegeven ) In de potten heb ik biologische moestuingrond van intratuin en ik moet wel zeggen dat de planten in deze grond minder goed doen, droog heel snel en bladeren vergelen snel, dus ook bij gemest om groenten van te kunnen oogsten en de planten trekken wel bij . Dus zou ik je zeggen probeer je gevoel te volgen en gebruik een kant en klaar mest of geeft een planten gier en zal je verbaasd zijn van de resultaten.

Ik wens je veel succes en oogst plezier

IMG-20140616-WA000713931404503285.jpg

IMG-20140616-WA000645081404503313.jpg

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...