Jump to content
Image Image Image Image Image
Image

Meerkoppige zonnebloemen


Holland

Recommended Posts

Beste forumleden,

 

Ik heb t afgelopen jaar zo een vijftig zonnebloemen verbouwd. Echt een heel groot percentage daarvan, lees bijna allemaal, had meer dan 1 kop. Het zaad kwam allemaal van dezelfde plant die maar 1 kop had. Is dit normaal met zonnebloemen of is het toeval/bijzonder dat al deze zonnebloemen uit zaad van de ene plant meerdere koppen hebben.

 

Groeten Holland

Vriendelijke groeten,

 

Holland

Link to comment
Share on other sites

Wat ik wel weet van eenbloemige zonbloemen is dat je er meerbloemige van kunt maken door de eerste bloem eruit te snijden. Misschien heeft het afgelopen weersklimaat voor hetzelfde effect gezorgd? Echt met een vraagteken erachter, ik weet het niet. Ik vraag met je mee.

Link to comment
Share on other sites

Ik weet eigenlijk niet of hier al topics over zijn, maar je vraag is het resultaat van zélf gewonnen zaad he ? ( ga ik even van uit )

 

Je had zaad van een zonnebloem. Zo'n reuze-ding misschien. Grote plant. dikke steel en 1 grote bloem en een superoogst aan zaden ?

Zaai je het jaar daarop dat zaad. Komen niet dezelfde zonnebloemen terug. Je hebt dan een mengeling van van alles. Dikke stam met heel veel kleinere bloemen, dunne stam met paar halfgrote bloemen, bruinige zonnebloemen enz enz. Zonnebloemen zijn totaal niet zaadvast. Overigens heb je ook kans dat er tóch een grote uit komt. Allemaal káns. Niks zeker.

 

Dat is ook de reden dat ik me wel eens verbaas bij tal van zaden-aanbieders / ruilers, juist hier op het forum. Dat gaat voor zonnebloemen op, maar voor tal van zomerbloemen. Stokrozen bv: dan biedt men zelfgewonnen stokrozen-zaad aan en zet er bij : enkelbloemig roze. Of dubbelbloemig wit. Bij zelf winnnen van het zaad is er toch echt dikke kans, dat er heel wat anders uit verschijnt

Link to comment
Share on other sites

Ik had dit jaar toevallig één hele gekke zonnebloem die uit zaad van vorig jaar was opgekomen, ik haal er al weken een paar bloemkoppen per week vanaf, toch zeker al vijftig nu van één bloem. Jammer genoeg zijn ze klein en niet zo mooi, anders was het helemaal feest

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...