Geplaatst: 3 april 20187 j @Spitskool: Ah sorry. Vegan is ook ei-loos. Vergeet ik steeds. Nah ja. Hoop dat je een alternatief gevonden hebt en dat het je maar mag smaken! wees bevriend met kleine dingen
Geplaatst: 3 april 20187 j @Charly Het was superlekker! Zelfs zonder ei. (En ja, ei lijkt praktisch dierloos, dus ik snap je he-le-maal! ) Uiteindelijk maakte het blaadje basilicum het hele gerecht af. Eeuwigdurend aanrommelend moestuinier.
Geplaatst: 3 april 20187 j Die knolselderijburger met paddenstoelenjus klinkt erg lekker, ik heb nu meteen trek! Wij aten vanavond smashed potatoes (hele aardappels in de schil bijna gaar koken in groentebouillon, dan 'pletten' op een bakplaat, besprenkelen met olijfolie/knoflook/peper/zout/andere kruiden en dan een kwartier tot half uur in de oven) met gekaramelliseerde witlof (kontje eraf, blaadjes los trekken, uitje fruiten in flink wat boter - ik gebruik Wajang, dat is lekker 'boterig' - witlof erbij, scheutje basilico-azijn, peper, zout, en twee flinke eetlepels bruine suiker en dan roerbakken). Ik vond witlof met ham en kaas vroeger zo lekker en het heeft even geduurd voor ik een goed vervangrecept voor witlof had, maar dit is echt heel erg lekker. En de vegan shoarma van de Jumbo mocht niet ontbreken, ik vreet dat spul nog net niet als ontbijt. Ik ga het morgen als experiment heel klein snijden en opbakken als kleine spekjes en dan door de pasta, eens kijken hoe dat bevalt.
Geplaatst: 5 april 20187 j Gewokte groenten en paddo's met rijst en sjoete sjilisjaus; Kook (zilvervlies)rijst gaar volgens gebruiksaanwijzing.Verhit ondertussen olie in een wok (of iets anders) en roerbak hierin 1 grote rode gesnipperde ui, 3 fijngesneden paprika's(rood, groen, geel, wat je in huis hebt) en een flinke handvol (heel flink) heel fijngesneden broccoli.Voeg, als de groenten een beetje zacht beginnen te worden, 250 g fijngesneden gemengde paddestoelen toe. Roerbak nog even mee.Voeg dan srirachasaus (of cayennepeper of wat dan ook), sjoete sjilisjaus, ketjap manis en donkere sojasaus toe. Naar smaak, op 't oog enzo.Je wilt een goeie verhouding tussen zoet, pittig en zout. Proeven dus.Breng aan de kook en laat een beetje inkoken tot de saus een beetje stroperig wordt. Gaat snel hoor, dus erbij blijven Serveren met de rijst en pinda's of cashewnoten. Kei-lekker. Al zeg ik 't zelf
Geplaatst: 5 april 20187 j Ik eet vanavond een wrap met gegrilde zoete aardappel, bruine rijst, zwarte bonen en uiteraard handenvol koriander. Op smaak gebracht met wat chili flakes, cayenne peper, gewoon op het oog, naar smaak, uit de losse pols zoals Mw Tralala hierboven al zo mooi zegt. Oh ja, ook nog wat zelfgemaakte tahinsaus, gemaakt tot een dressing met wat zoetspul, limoensap en knoflook. Kom maar door met dat bord! Eeuwigdurend aanrommelend moestuinier.
Geplaatst: 18 april 20187 j Ik (en dus ook mijn eega) ga straks eten: gebakken gnocci, met zelf gerookte paprika (BBQ), artisjokharten, zwarte olijven, wat spinazie (uit de tuin), uitje, knoflook en wat vensterbankbasilicum. Misschien nog wat pistachenoten erbij, omdat het kan. 18 april 20187 j aangepast door Gast Eeuwigdurend aanrommelend moestuinier.
Geplaatst: 18 april 20187 j Oh, er komen weer lekkere recepten voorzij zeg! Ik heb vanavond de nieuwe vegan shoarmapizza van New York Pizza gegeten, en die was niet vies. Er had alleen wel een tikje minder (vegan) kaas op gemogen. Om het semi-gezond te maken had ik er jonge spinazie uit de tuin bovenop.
Geplaatst: 18 april 20187 j Wij aten vanavond smashed potatoes (hele aardappels in de schil bijna gaar koken in groentebouillon, dan 'pletten' op een bakplaat, besprenkelen met olijfolie/knoflook/peper/zout/andere kruiden en dan een kwartier tot half uur in de oven) met gekaramelliseerde witlof (kontje eraf, blaadjes los trekken, uitje fruiten in flink wat boter - ik gebruik Wajang, dat is lekker 'boterig' - witlof erbij, scheutje basilico-azijn, peper, zout, en twee flinke eetlepels bruine suiker en dan roerbakken). Help me even herinneren dat ik dit ergens de komende twee weken ook op het menu heb staan. Want dit klinkt lekker! (Oh, wat is wajang trouwens? Ik ken het alleen als Maleise schaduwpoppen. En die zijn, voor zover ik weet, niet boterig. ) Eeuwigdurend aanrommelend moestuinier.
Geplaatst: 18 april 20187 j Wajang is vegan margarine. De Jumbo heeft het (meestal). Bij de AH hebben ze nu bio vegan bak&braadmargarine, die ga ik ook eens uitproberen.
Geplaatst: 18 april 20187 j Mja. Ik vind die Wajang niet zo lekker. En mijn buik wordt er ook niet wild enthousiast van. Geen idee waarom. Bij de appie hebben ze ‘planten margarine’ ook gewoon zo’n pakje bakboter. Die vind ik veel fijner. Persoonlijk natuurlijk he. Maar ik schrijf t maar even voor wie toevallig ook last krijgt van Wajang. wees bevriend met kleine dingen
Geplaatst: 20 april 20187 j Heeft er al iemand die kokos boter geprobeerd als alternatief voor gewone boter?
Geplaatst: 20 april 20187 j Ja ik gebruik kokosvet/olie. Soms op brood en ook om mee te bakken. Maar degene die geen geur heeft vind ik lekkerder in gebruik dan met sterke(re) kokossmaak..dat bevalt niet altijd. We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Geplaatst: 21 april 20187 j @angela Ik gebruik het ook wel eens, een prima vervanger voor boter als je vegan wilt bakken. En verder at ik een toetje vandaag. Keihard plantaardig die Cornetto. Recept: binnen lopen bij je plaatselijke buurtsuper en uit het vriesvak halen. Eeuwigdurend aanrommelend moestuinier.
Geplaatst: 21 april 20187 j Oooooh, ik wil ook een cornetto. Hier heeft geen enkele supermarkt ze. Bij welke heb je hem gekocht? Dan ga ik daar eens vragen of ze hem niet kunnen bestellen. On topic hebben wij spinazie uit de tuin gegeten met aardappels en de visburger van Vivera. Spinazie met knoflook geroerbakt in olijfolie. Was lang niet vies. En ik heb al de hele dag vreselijke trek in een koffiebroodje. Niet zo'n kaneelbroodje, maar met rozijnen en banketbakkersroom en zo'n dikke laag glazuur erbovenop. Ik wilde eigenlijk vanavond proberen of ik ze zelf kon maken, maar het is er niet van gekomen. Morgen. Morgen ga ik ze maken.
Geplaatst: 22 april 20187 j Ik was verbaasd dat ze hem hadden bij de buurtsuper. In dit geval de MCD. Als onze MCD hem al heeft, wil iedere andere super hem ook wel voor je bestellen pippi. Eeuwigdurend aanrommelend moestuinier.
Geplaatst: 24 april 20187 j Gisteren een bonenburger gegeten van geplette witte bonen, stukjes jalapeño peper, koriander, verkruimelde nacho's en wat bloem. Even in de koelkast en daarna omvormen tot burgers. In de pan ermee en serveren op een broodje met paprika, of andere toppings. Jummie! Eeuwigdurend aanrommelend moestuinier.
Geplaatst: 4 mei 20187 j Ik heb net gekruide (daslook, pijplook en Chinese 5 spice) en met vegan ‘vlees’ gevulde fa mian bing gegeten met een sausje van verse gember, Japanse sojasaus, rijstazijn en wat sesamolie. Uiteraard buiten in de zon opgegeten. Recept: deeg maken met bloem en water, wat bloem en olie voor vegan roux, de vulling maken met kruiden en heel klein gesneden vlees, daslook en pijplook. Daarna rollen, plat slaan en in de pan bakken. Eeuwigdurend aanrommelend moestuinier.
Geplaatst: 6 mei 20187 j Ziet er goed uit, zoiets maak ik wel eens met brandnetel, knoflook,en noten.
Geplaatst: 6 mei 20187 j Dat klinkt echt lekker Indy. Die ga ik proberen te onthouden. Hier vanavond een vegan bbq gehad, met o.a. geroosterde puntpaprika, gevuld met zwarte ‘sticky rice’ en groentespiesjes. De vegan kruidenboter (met kruiden uit eigen tuin) was binnen no time door het gezelschap verorberd. Eeuwigdurend aanrommelend moestuinier.
Geplaatst: 17 mei 20187 j Ik heb net Kaukasische spinazie, paksoi, Kaapse knoffel, pijplook, early mizuna en andere groene kleine beetjes groente uit de tuin geplukt. Dit ga ik mixen met paddenstoelen, gember, sojasaus, knoflook, sesamolie en andere dingen en vervolgens grof pureren zodat ik eindig met verschillende vullingen voor een aantal vegan dumplings. Even vouwen, aanbraden en stomen maar. En ik stop meteen ook de vriezer vol. Lekkâh! Ideaal ook om kleine beetjes groente te mixen en gebruiken. De restjes zeg maar die net niet genoeg zijn voor een hele maaltijd. Eeuwigdurend aanrommelend moestuinier.
Geplaatst: 17 mei 20187 j Onlangs het volgende op tafel gezet, en zelfs mijn meest notoire vleeseters vonden de combinatie lekker:- stoofpotje van aubergine, rode paprika, een teentje look, provençaalse kruiden, peper en zout en op het einde van de gaartijd een portie verse spinazie (gewoon nog even laten slinken)- tofuschnitzels (schijfjes tofu gemarineerd in sojasaus met wat sesamolie erbij, door een papje van de helft bloem en de helft boekweitmeel gehaald en vervolgens door paneermeel met provençaalse kruiden - daarna in olie gefrituurd)- rijst- een sausje van gestoofde sjalot, geblust met witte wijn en sojaroom, op smaak gebracht met peper, zout en wat citroensap 7 juni 20187 j aangepast door Gast
Geplaatst: 3 juni 20187 j Maïs-boekweitpannenkoekjes met Mexicaanse vulling (paprika, selder, tomaat, bruine bonen, avocado - gekruid met look, paprika, pili pili en peterselie omdat ik koriander niet zo lekker vind), quinoa, sla en veganaise.
Geplaatst: 6 juni 20187 j Ik heb de man er op uit gestuurd om friet te halen, want vegan. Maar dan we geserveerd met vijf verschillende soorten bloemen om het nog een beetje classy te houden. Eeuwigdurend aanrommelend moestuinier.
Geplaatst: 6 juni 20187 j Ik moet echt even bij gaan lezen. Vandaag gegeten en errug lekker: de laatste tuinboontjes, plus de erwtjes uit de peulen die ik eerder over het hoofd had gezien met plukken en die te dik waren geworden, geroerbakt met heel veel ui, knersverse jonge knoflook uit de tuin, peper, zout, gembersiroop, sojasaus, sambal, beetje kerrie en wat kruidnagelpoeder. Geserveerd met rijst en de vegan sateschnitzels van Vivera.
Geplaatst: 13 juni 20187 j Ik at vandaag parelgierst met zoete aardappel uit de oven en gekarameliseerde knoflook. Simpel, maar doeltreffend! Eeuwigdurend aanrommelend moestuinier.
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.