Jump to content
Image Image Image Image Image
Image

Straks een volkstuin!


Pompoentje

Recommended Posts

Hoi iedereen,

 

Ik heb vanaf januari een volkstuin voor echte beginners, maar 50 vierkante meter. Dat moet toch lukken. Ik hoop eigenlijk dat het zelfs zo goed lukt dat ik kan doorverhuizen naar een grotere.

Maar ik doe het werk vrijwel alleen, dus misschien is dat te optimistisch. Plannen: sla, artisjokken, radijzen, hete pepers (zonder kas maar wel voorzaaien binnen), tomaten, bonen, courgette... en natuurlijk pompoenen. Ik heb al zaad van Uchiki Kuri pompoenen.

 

En dan staan er nog twee fruitboompjes op de tuin waarvan ik nog niet eens weet wat het is. Ik denk een pruim en een kers. Spanning!

Link to comment
Share on other sites

houdt er wel ff rekening meer dat je pompoen over alles heen gaat groeien dus reserveer voldoende ruimte voor m

 

Ja, inderdaad, en bedankt!! Ik hoop dat de pompoen als bodembedekker gaat functioneren en dus een hoop onkruid weghoudt. Maar ik wil nou ook weer geen 50m2 pompoen...

 

Ik heb 1m2 per plant in mijn plan staan voor pompoenen, maar misschien is dat wel aan de krappe kant.

Link to comment
Share on other sites

Welkom!

Ivm ruimte gebrek en liefde voor pompoen kweken ben ik ook creatief met door bomen, langs hekjes en over garage's heen leiden van de planten, als je die mogelijkheid hebt, (tuinhek?) Hoeven ze op de grond niet zo veel plek in te nemen

Edited by Guest
Link to comment
Share on other sites

Ik heb 1m2 per plant in mijn plan staan voor pompoenen, maar misschien is dat wel aan de krappe kant.

 

Dat is de juiste afmeting voor de voet en de voedselbehoefte van de plant(hoewel hij overal waar hij kan gaandeweg wortel schiet halverwege zijn stengels als ie de kans krijgt, omdat hij zo nóg meer voedsel op kan nemen), maar je moet je voorstellen dat er 6 meter lange ranken aan gaan komen. Wat je óók zou kunnen doen is voor een zogenaamd "BUSH" type kiezen. Die ranken namelijk niet en blijven op hun vierkante meter.

 

https://www.google.nl/search?q=pumpkin+bush&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=pLeKVM7XEoHsUofKg-AC&ved=0CCIQsAQ&biw=1366&bih=601#facrc=_&imgdii=_&imgrc=NCd5sGTvOxcTbM%253A%3BHvm-I5sSfKRGbM%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.growfruitandveg.co.uk%252Fgrapevine%252Fattachments%252Fvegging-out%252F7695d1237240559-bush-varieties-pumpkins-img_0524-tz-04212-400.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.growfruitandveg.co.uk%252Fgrapevine%252Fvegging-out%252Fbush-varieties-pumpkins_29126.html%3B400%3B266

 

Bovenstaand een voorbeeld.

Link to comment
Share on other sites

Wat je óók zou kunnen doen is voor een zogenaamd "BUSH" type kiezen. Die ranken namelijk niet en blijven op hun vierkante meter.

 

https://www.google.nl/search?q=pumpkin+ ... B400%3B266

 

Bovenstaand een voorbeeld.

 

Hier zie je ook een hoop pompoenen met Bush' hoofd erin uitgesneden. Maar dat is wel een goede tip, en pfoe, 6 meter ranken...ik moet duidelijk mijn plan wat aanpassen. Eerst toch maar even met de Kuri zaadjes die ik al heb aan de gang, maar dan wel met meer ruimte per plantje en gewoon niet teveel planten.

Link to comment
Share on other sites

Dát kan natuurlijk ook. Je maakt er dan handmatig een semi-Bush-type van

 

 

Gezien je op een complex zit, zou ik ze niet aan de rand van je tuin zetten want als je een paar dagen niet op je tuin bent, groeien ze door buurmans tuin.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...