Ga naar inhoud

Wat heb je net gegeten? (uit eigen tuin) #3


Aanbevolen berichten

Geplaatst:

bloemkool beauty (ben trots), komkommer van de buuv (thnx buuv!) aardappel, vleesje, glaasje druivensap uit Australië...

 

 

P703487274521467696874.JPG

Geplaatst:

Yoghurt met rabarber uit de oven. Te lekker

Rabarberstelen in stukjes in een ovenschaal, beetje suiker, muskaatwijn, half vanillestokje en wat citroenschil erbij. 20 minuten op 200graden.

Geplaatst: (aangepast)

Pimientos de Padron, in olijfolie gebakken met zeezout bestrooid.

 

IMG0698m69801467731673.jpg

aangepast door Gast
Geplaatst:

En alweer: broccolisoep. Ik kan geen broccoli meer zien

Dit was gelukkig - voorlopig - het laatste

"Je hebt al heel veel geluk in je leven als je niet te veel pech hebt". Huub Buijssen.

Geplaatst:

Met schimmel ingebrande karbo`s zeg maar dus? Doet me denken aan t verhaal dat die ziekte in de maïskorrels die de maïskorrel laat opzwellen en zwart worden ook als lekkernij gegeten wordt..ergens op de wereld( ik heb het nooit aangedurfd)

 

Hier staat een pan met kastanjebonen op het ene vuurtje..langzaam gaar te worden met in het water eigen laurier, tijm, bonenkruid, geelwortel en gekochte gember.

In een andere pan pruttelt de chilisaus met uet: cayennepeper , milde peper, knoflook, oregano. De tomaten en de tomaatpuree komen uit blik, het gehakt uit Zelhem ( vond nog een pakje ) de uien uit de winkel en de pimenton gekocht in Spanje!

 

Erny is het PdPdP? Ziet er heerlijk uit!

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Geplaatst:

Nee Jet, dit is de échte PdP.

De PdPdP van jou heb ik ook weer groeien en die zijn duidelijk anders, qua kleur, vorm en smaak.

 

En inderdaad erg lekker, heb bij gebrek aan PdP het ook wel eens met andere dikwandige pepers geprobeerd maar dat had dan duidelijk een andere smaak.

Geplaatst:

Het blijft luxe voelen, boodschappen doen voor het avond eten in eigen tuin.

 

 

 

 

 

 

Linked Image

 

 

 

 

 

Het is couscous geworden.

 

 

 

 

 

Linked Image

Geplaatst:

Gister per ongeluk zo iets lékkers gemaakt...

 

Een restje (Marokkaanse) couscous gemengd met gerookte haring, appel, kappertjes, ui, knof, sambal, olie, veel kruiden en specerijen. Gewrapt in slabladeren. Heerlijk

"Je hebt al heel veel geluk in je leven als je niet te veel pech hebt". Huub Buijssen.

Geplaatst:

van alles: echtgenote gaf een feestje

capucijnersalade:

zachtjes kort koken, spekjes bakken en af laten koelen, mengen met bonenkruid, stukjes sjalotte gris van Jet, stukje augurk, stukjes appel, beetje P&Z, beetje mayo

aardappelsalade:

volle yoghurt mengen met creme fraiche, beetje mayo, drupje ketchup, mierikswortel, persillade, P&Z en aardappelschijfjes

enz....

Geplaatst:

Ziet er heerlijk uit de rauwe ham

 

Sla met rucola, komkommer( doet t goed!) en tuinuitje, rest chili van eergisteren..frietjes.

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Geplaatst:

Couscous-salade met de eerste Mexicaanse augurkjes uit de tuin. Ze smaken als knapperige mini-komkommertjes met een fris-pittige bite. Ik duim dat er nog veel geoogst kan worden.

Geplaatst:

Gebakken aardappelen met vv-rookworst en appelmoes.

"Je hebt al heel veel geluk in je leven als je niet te veel pech hebt". Huub Buijssen.

Geplaatst:

sla en knoflook en... gerookte zalm uit nieuw rookkastjegemaakt door trotse vriend, uurtje op 75 graden, uurtje op 65 graden, hemels!

Geplaatst:

wow

 

***Tom heeft gewonnuh***

lekkere risotto met capucijners, sjalot gris van Jet, wortel, knof therador, parmezaan, sla, spekjes, boter met knof en heerlijk bonenkruid....witte wijn vergeten

 

P709491223331468170301.JPG

 

***Tom heeft gewonnuh***

Geplaatst:

De eerste boontjes uit de tuin! Met een stukje kipfilet en het eerste maaltje Texla-aardappels. De smaak daarvan viel een beetje tegen, dat krijg je als je wekenlang Opperdoezertjes hebt gegeten.

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...