Ga naar inhoud
Bekijk in de app

Een betere manier om deze website te gebruiken. Meer informatie.

Moestuin Forum

Een app met volledig scherm op uw startscherm met pushmeldingen en meer.

Om deze app op iOS en iPadOS te installeren
  1. Tik op Deelpictogram in Safari
  2. Blader door het menu en tik op Toevoegen aan startscherm.
  3. Tik op Toevoegen in de rechterbovenhoek.
Om deze app op Android te installeren
  1. Tik op het menu met drie puntjes (⋮) in de rechterbovenhoek van de browser.
  2. Tik op Toevoegen aan startscherm of App installeren.
  3. Bevestig door op Installeren te tikken.

Wat heb je net gegeten? (uit eigen tuin) #3

Featured Replies

Geplaatst:

Roerbak, met uet boontjes, paprika's uien, knoflook, courgettes en kippedijen. Lekker in een meergranenwrap met een yoghurt knoflooksausje

Zeluf doen! Nooit uit de koppigheidsfase gekomen gelukkig!

Geplaatst:

woensdag bonen, vrijdag bonen, vandaag Flognarde-aux-haricots-verts-et-parmesan-pecorino. Deze week 400+800+300 gram sperzieboontjes, hoezo gevarieerd eten

AN5504s52261469903497.jpg

Geplaatst:

pasta met SNIJBIET en room. Het was heerlijk. Zelfs zoontje van 8 maanden vond het heerlijk

Geplaatst:

argus, jong en lekker, roseval olie en knof. eitje met ui

Geplaatst:

lekker lekker allemaal. Vond je de Flognarde lekker Anna?

Wij aten mosselen in het gemeentehuis van het dorp uit de film Suite Francaise..voor wie die film gezien heeft..

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Geplaatst:

Hij was heerlijk Jet! Had er best veel nootmuskaat door gedaan

Geplaatst:

pasta, gehaktsaus met laatste paprika van Prettig, citroenkomkommertje

Geplaatst:

veldvarkenfiletlapje met 1 golden grex Biet ( wat een ding, man man we zitten propvol)

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Geplaatst:

Dat lekkere recept van Pippi dat ik niet meer kan vinden.

Tortillachips uit de winkel, veldvarkengehakt uut Zellem en de rest uut eigen tuun.

En wat is die Limónpeper héét

"Je hebt al heel veel geluk in je leven als je niet te veel pech hebt". Huub Buijssen.

Geplaatst:

Pinda Bravo met een hanenpoot, twee preien en 3 takjes selderij uit eigen tuin...pepertje erbij!

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Geplaatst:
Pinda Bravo met een hanenpoot

 

in deze omgeving (gelderland) is dit een hanenpoot

 

hanenpoot24031470215957.jpg

 

en dit een kippenpoot

 

kippenpoot86201470215959.jpg

 

ik neem aan dat het laatste je lekker gesmaakt heeft.

 

trouwens hanenpootjes worden vooral in china gegeten en zijn hier ook wel verkrijgbaar

 

gr Adriaan

moestuin = zweet op je rug om uiteindelijk uit te kunnen delen = met z'n tweetjes 27 kroppen sla in 1 week moeten opeten = bij de oogst er achter komen dat de konijntjes je voor waren = hosta's kweken om de slakken tevreden te houden

Geplaatst:

Adriaan het zag er inderdaad uit als de onderste..wat groter en mooier..en kwam toch echt van onze eigen haan

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Geplaatst:
En wat is die Limónpeper héét

Goed om te weten

 

Griekse sperzieboon salade:

2016-08-040694001470286057.44

 

Geroosterde tomaten soep werd het:

2016-08-040627161470286056.44

 

Courgette pizza met homemade bbq tomatensaus saus, mozzarella, geitenkaas, rucola pijnboompitten en walnoten.

2016-08-040680701470286054.46

Geplaatst:

Met de andere helft pizzadeeg en rode saus vandaag weer pizza ongeveer hetzelfde maar dan met bieten

 

2016-08-042376951470346589.35

Geplaatst:
Dat lekkere recept van Pippi dat ik niet meer kan vinden.

 

Bedoel je die taart van tortillachips? Ik heb even het originele recept opgezocht:

 

http://www.ah.nl/kookschrift/verzameld-recept?id=430056&userid=289704

 

Vandaag aten we pannenkoeken met niks uit de tuin, maar wel lekker. Gister sajoer boontjes gemaakt van veel kromme boontjes uit de tuin, met rijst en kip en pindasaus. Ook goed te eten!

 

En vandaag tussen de middag lekker weer een boterham met aardbeien. Mijn doordragers dragen wat zuinigjes door, maar de niet-doordragers zijn hier en daar aan een tweede ronde begonnen, wel veel slecht bevruchte aardbeitjes met een rare vorm, maar ze smaken nog steeds prima.

Geplaatst:
Met de andere helft pizzadeeg en rode saus vandaag weer pizza ongeveer hetzelfde maar dan met bieten

 

Recept? En ook van die courgettepizza? Alsjeblieft?

Geplaatst:

Yes of course!

 

Uhm de pizzadeeg weet ik niet zeker dat is gewoon een deeg receptje van internet geplukt (dit deel doet m'n vriend altijd). Wat ik wel weet is dat het met gist is en ons ervaring is dat pizzadeeg met gist het lekkerst uitpakt.

We hebben niet zo een sterke oven dus bakken we ook de pizzabodem voor

 

Dit is ongeveer wat ik gedaan had maar ik doe meestal maar wat bij elkaar gooien dus hoeveelheden heb ik niet.

 

Saus:

2/3 redelijk grote tomaten,

rode ui,

knoflook,

gedroogde oregano,

Basilicum

gerookte paprikapoeder,

rode wijnazijn,

schepje suiker,

peper en zout.

Even laten pruttelen en dan met een staafmixer het blenden (of met een blender whatever je hebt)

 

Courgette heb ik gesneden en even snel gegrild

Bieten heb ik gekookt (maar dat deed ik omdat ik haast had) lekkerst is even bieten in folie doen en 40 min in de oven 180 graden. (60 min als het niet voor de pizza is)

 

De saus op de bodem uitsmeren

Groenten erop verdelen

En dan mozzarella snijden en erop gooien

Zachte geitenkaas erop

 

Beetje paneermeel en eventueel parma kaas op de rand van pizza strooien.

Pizza hard bakken voor ongeveer 10 min (wij doen het op 250 graden maar onze oven is niet heel sterk)

 

Nog de toppings:

Pijnboompitten roosteren (op allebei pizzas)

Eventueel wat gehakte walnoten (op courgette pizza)

Stukjes basilicum (op bieten pizza)

Rucola (op courgette pizza)

Gedroogde oregano (allebei pizza's)

 

Je kunt natuurlijk ook gewoon variëren met wat je in huis hebt. Ik vind wel dat courgette en bieten geweldig smaakt samen met geitenkaas en pijnboompitten

Geplaatst:

mmmm, als ik mag vragen:

die bietjes in de oven? schil je die eerst of pel je ze daarna? wat is het smaakverschil met koken?

 

hier verse snijbonen, aardappeltje in de oven met olie en knoflook, komkommer, schnitzel

Geplaatst:

Hey RobO. Ik doe het met schil in de oven. Eerst even wassen de kontjes afsnijden als het nodig is en dan elk bietje in een aluminium folie pakketje. Wanneer ze gaar zijn kan je de schil zo afwrijven.

ik bedacht me net dat ik dat wel in 200 graden doe ipv 180.

 

Het verschil met in water koken is dat ze zoeter zijn en een intenser smaak hebben. Daarnaast behouden de bieten beter hun kleur

Geplaatst:

Gevulde patisson..lekker maar het was veel te veel en veel te zwaar ( alhoewel gevuld met een mensel van mozzarella, geitenkaas, tonijn, knoflook en brood) overgoten met een nogal vettige tomatensaus die was overgebleven van het braden van een kip. We aten de schil ook op dat was misschien de boosdoener? Iig een nacht maagpijn en diarree

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Geplaatst:

Dank Pippi, die guacomole en zure room maken het àf

 

Hier pizza uit de winkel

 

Edit:

 

DSCF554513071470411982.JPG

aangepast door Gast

"Je hebt al heel veel geluk in je leven als je niet te veel pech hebt". Huub Buijssen.

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.

Browser pushmeldingen instellen in uw browser

Chrome (Android)
  1. Tik op het slotpictogram naast de adresbalk.
  2. Tik op Machtigingen → Meldingen.
  3. Pas uw voorkeuren aan.
Chrome (Desktop)
  1. Klik op het hangslotpictogram in de adresbalk.
  2. Selecteer Site-instellingen.
  3. Zoek Meldingen en pas uw voorkeuren aan.