Wortel Geplaatst: 13 november 2017 Geplaatst: 13 november 2017 Gisteren butternut-pompoen soep met gekregen wortels en uitjes van Henkg.Vanmiddag broodje kaas met sla uit de kas en zelf gemaakte overgedroogde tomaatjes van deze zomer.Vandaag macaroni met de laatste paprikas en pepers uit de kas. En met wederom overgedroogde tomaatjes.
appelvrouw Geplaatst: 13 november 2017 Geplaatst: 13 november 2017 Ook soep met o.a. uitje van Henk, minibutternut van Jootje, prei van Ciska, palmkool van? eeuwig moes van Eva enz enz..veel uit mijn tuin komt ondertussen via het forum en de onovertroffen MTFD! We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Jorieke123 Geplaatst: 13 november 2017 Geplaatst: 13 november 2017 Hier hutspot met uitjes van Henk (oh nee: ) en wortels en aardappels en worst uit eigen tuin en veld. Oh en tussen de middag aten we heerlijk brood van Anna! Met jam van Anna ook. Abrikoos met tijm. Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Mellie Geplaatst: 14 november 2017 Geplaatst: 14 november 2017 Courgettesoep met eigen Zeelandse spinazie en knof en bouillon van Charly. Erg geurig. Heel lekker. Niets meer aan doen!
appelvrouw Geplaatst: 14 november 2017 Geplaatst: 14 november 2017 Ja het is wel huilen met die uitjes van Henk. Vanavond heb ik er een heerlijk uiensausje mee gemaakt..een pond uitjes in fijne reepjes snijden en heel zachtjes in twee eetlepels vet ( hier gemengde olie) laten smelten..zonder bruin te laten worden, een uurtje ongeveer. Dan twee eetlepels bloem even meebakken en dan een glas witte wijn en iets van 3 dl sterke bouillon gemaakt met een heel blokje paddestoelen bouillon toevoegen, nog even door laten koken en wat tijm erbij. Was heerlijk over de boerenkool uet met aardappeltjes uz, speklapjes idem. We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Charly Geplaatst: 14 november 2017 Geplaatst: 14 november 2017 Klinkt lekker die saus!!! Ik morgen andijviestamppot op t program. Smaakt ie vast ook heerlijk bij. Leuk om te proberen. wees bevriend met kleine dingen
Mellie Geplaatst: 15 november 2017 Geplaatst: 15 november 2017 Bij ons staat ook andijviestamppot op het menu vanavond met Turkse gehaktballetjes en misschien ook wel deze saus. Klinkt heel lekker. Bietenblad, paardenbloem, wat radijs Incl loof, bleekselderij en waarschijnlijk de laatste spinazie uit de tuin in mijn groentesap. De radijsjes maakten het wel wrang. Tenminste, ik denk dat de radijzen de boosdoeners zijn, want het is de eerste x met en de eerste x dat ik het niet lekker vond.
appelvrouw Geplaatst: 15 november 2017 Geplaatst: 15 november 2017 Tussen de middag restjes boerenkool, risotto en een gebakken eitje.Vanavond volkoren pasta met prei, tomatensaus, rauwe ham. Sla komt nog uit de tuin..ondertussen is het wel wat ielig aan t worden. We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Erny Geplaatst: 16 november 2017 Geplaatst: 16 november 2017 Voor op de tuin gister een courgettesoup gemaakt van laatste kleinere courgettes, voor de kleur wat snijbietgroen erbij waardoor het echt felgroen werd.Bij het inschenken van de soep bleek dat de soep opeens een soort van geel was geworden... vreemd...Met weer veel knoflook erin en ui en tijm en een flinke snuf komijnpoeder en een groentebouillonblokje.En dit keer een half pepertje Aribibi Gusano. En zelfs zo'n half klein wurmpje van een pepertje gaf genoeg bite.Ff in de blender en het werd weer een heerlijk smooth soepje. Uiensausje kllinkt erg goed Jet...
henkg Geplaatst: 17 november 2017 Geplaatst: 17 november 2017 Gisteren gemaakt: pompoensoep, van butternut flespompoen.Gevolgd recept (deels): https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R584432/pompoensoep Geen tabasco en komijn gebruikt, wel kerriepoeder (Thai green curry, Euroma Jonnie Boer. Daarmee wordt het natuurlijk niet opeens een *** gerecht, was wel een prima toevoeging)Ik heb runderbouillontabletten gebruikt, twee stuks ipv één. Soepvolume wordt immers ruim anderhalve liter. Simpel, makkelijk en lekker. UET: pompoen + winterwortel + knoflook. UAT (Uit Andermans Tuin, want geraapt): ui. Luxe probleempje: ik heb nu nog zeker zes mooie flespompoenen liggen, die ga ik –sommigen moeten nog een beetje narijpen- maar invriezen, rauw, in blokjes. O ja, over mijn geraapte huil-uien: komend najaar zal ik nog een kwartiertje langer rapen … 2025_teeltlijst (.xlsx)
Anna3 Geplaatst: 17 november 2017 Geplaatst: 17 november 2017 Oh en tussen de middag aten we heerlijk brood van Anna! Met jam van Anna ook. Abrikoos met tijm. Pff, jij doet wel lang met 5 broden Als je nu even onthoudt welke je het lekkerst vindt (met nigella zeker?!) en welke minder lekker dan weet ik dat voor het voorjaar Gisteren nog een maaltje uit eigen (of andermans) tuin: pompoensoep en geroosterde pompoen (zo'n enorme niet zo smaakvolle, enigszins waterige, oranje), biet en aardappel. Wat walnoten en gorgonzola erbij. Idealiter moet er ook nog wat rucola bij, maar geen zin om in de regen naar de tuin te gaan
Jorieke123 Geplaatst: 17 november 2017 Geplaatst: 17 november 2017 Ja wat dacht jij: die broden komen alleen maar uit de vriezer op speciale dagen, we eten niet zomaar elke dag Anna-brood! En eerlijk waar, ik vind ze allemaal even lekker. Van het desem tot het nigella brood. Ze hebben allemaal hun eigen pluspunten! Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Jorieke123 Geplaatst: 20 november 2017 Geplaatst: 20 november 2017 Bofkont! Gisteren aten we salade met spekjes en geitenkaas. De sla staat er nog best fris bij in de tuin, al moet ik wel wat blaadjes wegplukken die bruinig worden of gewoon lelijk. En het malse is er ook wel een beetje vanaf. Maar toch wel lekker, weer eens zo'n bord vol met groene (en rode) blaadjes. Ik had er ook al wat winterpostelein bij gedaan, dat groeit hier nu als onkruid dus ik hoef niet alles voor de echte winter te bewaren. Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
speets Geplaatst: 20 november 2017 Geplaatst: 20 november 2017 Pittige pompoenpuree met nog wat tomaten uit de kas en een stuk gerookte veldvarkenham. Ik heb dit jaar veel pompoenen, veelzijdig en lekker, maar zo slecht verteerbaar (voor mij) "Je hebt al heel veel geluk in je leven als je niet te veel pech hebt". Huub Buijssen.
Mellie Geplaatst: 20 november 2017 Geplaatst: 20 november 2017 Och jee, zit je daar dan met al je pompoenen Speets. Wat vervelend zeg. Ik dacht eigenlijk dat pompoen juist licht verteerbaar was, omdat een van de eerste dingen zijn die in potjes babyvoeding zit. Wat suf! Wij gaan straks doperwtjessoep met een preitje uit de tuin en de laatste knoflook eten. Veel ui en aardappel ook en een blokje groentebouillon. Omdat ik het potje zelfgemaakte bouillon van Charly heb laten vallen. Grrrrrrr!Maar voordat ik daar weer over ga mopperen, na de soep 2 homemade pizza’s met de laatste paprika’s van Charly, veel ui, blikje tonijn, Turkse worst en kaas. Thanks Charly! Ik heb trek! Het pruttelt zo lekker
appelvrouw Geplaatst: 21 november 2017 Geplaatst: 21 november 2017 Vandaag Paelladag met natuurlijk de onovertroffen huiluien van Henk, peterselie uit de kas en paprika en paprikapoeder, knoflook en chilipepers uit eigen tuin. De rest uit de winkel. Als meerdere keren pompoenkerriesoep gegeten ( voor ons is Javaanse kerrie voor deze soep dit jaar favoriet).Ik begrijp echt niet dat/waarom jullie pompoen invriezen, ik heb er twintig liggen en die komen allemaal op voordat ze gaan rotten in april of zo...is het uit plaatsgebrek? We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Jorieke123 Geplaatst: 30 november 2017 Geplaatst: 30 november 2017 Wij aten kaas-uien speltbrood en kwarkbol ook van spelt. Meegenomen door Charly, ik had haar op pad gestuurd naar bakkerij Ten Have in Silvolde voordat ze naar ons zou komen Die bakker bakt veel verschillende speltbroden met spelt wat in de buurt wordt geteeld. Heb jij ook al geproefd Charly? Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Charly Geplaatst: 30 november 2017 Geplaatst: 30 november 2017 Nope. Morgenochtend. Erg benieuwd. Fijn dat het beviel! (Of nou dat staat er eigenlijk niet letterlijk, maar ga er vanuit dat dat wel goedgekomen is ) wees bevriend met kleine dingen
Jorieke123 Geplaatst: 1 december 2017 Geplaatst: 1 december 2017 Oh ja lekker hoor! Die 2 soorten broden hadden we al eens vaker gegeten en ze waren weer top Of nou ja, we eten er vanmiddag ook nog van, ze zijn nog niet op Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Charly Geplaatst: 1 december 2017 Geplaatst: 1 december 2017 En dit was mijn ontbijtje. Silvolde's speltbrood met Goudse kaas en Fredworst. Mmmmmmmm! wees bevriend met kleine dingen
speets Geplaatst: 1 december 2017 Geplaatst: 1 december 2017 Oesterzwammen! In roomsaus, met een veldvarkenlapje en stoofperen. En daarvoor oesterzwammen met vv-nier en knolselder. "Je hebt al heel veel geluk in je leven als je niet te veel pech hebt". Huub Buijssen.
Spitskool Geplaatst: 1 december 2017 Geplaatst: 1 december 2017 Bietjes, aardappels, zoete aardappels uit de oven met een dia’s van yoghurt, knoflook, mosterd, bieslook en knoflook. Alleen de mosterd en yoghurt kwamen helaas niet uit eigen tuin. Eeuwigdurend aanrommelend moestuinier.
RobO Geplaatst: 2 december 2017 Geplaatst: 2 december 2017 roseval, spekjes, stoofje, capucijners met de verukkelijke parikapoeder van Mellie!
Aanbevolen berichten