appelvrouw Geplaatst: 20 oktober 2017 Share Geplaatst: 20 oktober 2017 Een sopje maar liefst Pompoensoep met kerrie,Stamppot van N-Z spinazie met veldvarkensbraadje erbij...mmm We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎 Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Jorieke123 Geplaatst: 20 oktober 2017 Share Geplaatst: 20 oktober 2017 Gisteren heerlijke broodjes van Anna met camembert en pindakaas (niet samen op 1 broodje hoor) en een salade van zwarte rammenas+wortel+venkel. Vandaag diezelfde salade (was een grote rammenas, en de venkel ook trouwens) plus wentelteefjes van krentenwegge die eigenlijk voor de varkens was bestemd En morgen nog een restje salade met iets er bij wat ik nog moet verzinnen Veldvarkens.nl En: Veldvarkens-facebook Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Charly Geplaatst: 20 oktober 2017 Share Geplaatst: 20 oktober 2017 Chili con carne à la moestuin. Dus standaard basis met ui en bonen en paprika enzo. En dan lekker wat wortel, bloemkoolstukjes en flespompoen erdoor. Op basis van eigen passata. Zelfs ook nog! (Blijf er trots op ) wees bevriend met kleine dingen Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
speets Geplaatst: 21 oktober 2017 Share Geplaatst: 21 oktober 2017 Pompoensoep met veldvarkenworst. Die Sweet dumpling is heerlijk! Smaakt naar tamme kastanjes "Je hebt al heel veel geluk in je leven als je niet te veel pech hebt". Huub Buijssen. Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Mellie Geplaatst: 21 oktober 2017 Share Geplaatst: 21 oktober 2017 Mmmmmm overheerlijk uit de Turkse tuin: amandelen, pitten van de sekerpare abrikoos en heel veel gedroogd fruit: appeltjes, abrikozen, vijgen en perziken. Bom vol smaak, heerlijk aan het genieten van al dit lekkers! Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Charly Geplaatst: 21 oktober 2017 Share Geplaatst: 21 oktober 2017 NOM Mellie! Afiyet olsun wees bevriend met kleine dingen Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
speets Geplaatst: 21 oktober 2017 Share Geplaatst: 21 oktober 2017 Lekker zeg! Heb je de familie op bezoek? "Je hebt al heel veel geluk in je leven als je niet te veel pech hebt". Huub Buijssen. Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Mellie Geplaatst: 22 oktober 2017 Share Geplaatst: 22 oktober 2017 Net andersom Speets, ben zelf bij mijn ouders op bezoek! Ze waren aan het tuinieren geweest in Turkije. Komen ze thuis met 64 kilo aan zelfgemaakt spul de tomatenpuree is overheerlijk. De rest trouwens ook. Cursusje Turks Charly?! Gel beraber olsun Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
jootje Geplaatst: 24 oktober 2017 Share Geplaatst: 24 oktober 2017 Gisteravond zuurkool stamppot. ( yes....zuurkool in pot is gelukt! ) Vandaag kliek zuurkool stamppot op de boterham gegeten.Dat vind ik zo'n beetje het lekkerste wat er is! Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Anna3 Geplaatst: 25 oktober 2017 Share Geplaatst: 25 oktober 2017 Pasta met paprikasaus (paprika's, oerpreibollen, knoflook en ui roosteren, roomkaas erbij en door de blender) en geroosterde aubergine. En als dessert zelfgemaakte ricotta gebakken in de oven en daarna bestrooid met amandelschaafsel en sinaasappel of chocolade en wat weikaramel: Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Charly Geplaatst: 25 oktober 2017 Share Geplaatst: 25 oktober 2017 Wauw! Dat dessert! Dat misstaat niet in een toprestaurant hoor. Was het net zo lekker als het eruit ziet? wees bevriend met kleine dingen Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Anna3 Geplaatst: 26 oktober 2017 Share Geplaatst: 26 oktober 2017 Dankje Charly, het is echt heerlijk. Zit nu aan de resterende helft ricotta, maar nu met jam en amandelschaafsel Heb ook nog wat gezondere dingen gegeten, pompoensoep van Charly's pompoen en geroosterde rode kool met abrikozen en pecannoten. Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Charly Geplaatst: 27 oktober 2017 Share Geplaatst: 27 oktober 2017 Goeie pompoen he, die hubbard. Voor een grote pompoen echt goed smaakvol. Vond ik. Heb je een speciaal recept gebruikt? Of gewoon met worteltje en uitje en bouillonpasta en dan de staafmixer erop? (Oh en water natuurlijk ) wees bevriend met kleine dingen Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Mellie Geplaatst: 27 oktober 2017 Share Geplaatst: 27 oktober 2017 @anna3 die geroosterde rode kool klinkt heerlijk! (Rest overigens ook!) Nog wat anders mee gedaan dan je zin doet vermoeden? Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
angela Geplaatst: 28 oktober 2017 Share Geplaatst: 28 oktober 2017 Ik ben pompoensoep aan het maken van een Butternuten paprikasoep.En nu zie ik net dat een Hokkaido onder zacht aan het worden is dus die moet er ook nog aan geloven. Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
speets Geplaatst: 28 oktober 2017 Share Geplaatst: 28 oktober 2017 Gister aardappeltje, koolrabi en zo'n heerlijke veldvarkenbraadworst. Vanavond tomatensoep met broccoli, aardappel en weidechampignons. "Je hebt al heel veel geluk in je leven als je niet te veel pech hebt". Huub Buijssen. Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Jorieke123 Geplaatst: 28 oktober 2017 Share Geplaatst: 28 oktober 2017 Gehakt+maïskorrels+paprika+wat specerijen en kruiden+zure room op tortilla's gebakken op de houtkachel. Terwijl de wind om het huis waait en de miezerregen tegen de ramen spettert. Heerlijk Veldvarkens.nl En: Veldvarkens-facebook Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
angela Geplaatst: 28 oktober 2017 Share Geplaatst: 28 oktober 2017 Ik ben nog niet tevreden over de paprika soep vind hem een beetje bitter eens kijken of ik hem zoeter krijg zonder suiker toe te voegen. Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Claudia69 Geplaatst: 29 oktober 2017 Share Geplaatst: 29 oktober 2017 Maïsballetje gevuld met pesto, met een paprika-ratatouille, pasta en op de pan gebakken champignons.Met suikermaïs, basilicum en paprika uit eigen tuin. Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Claudia69 Geplaatst: 29 oktober 2017 Share Geplaatst: 29 oktober 2017 Gehakt+maïskorrels+paprika+wat specerijen en kruiden+zure room op tortilla's gebakken op de houtkachel. Terwijl de wind om het huis waait en de miezerregen tegen de ramen spettert. Heerlijk Van welk meel zijn die tortillas gemaakt? Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Jorieke123 Geplaatst: 29 oktober 2017 Share Geplaatst: 29 oktober 2017 @Claudia: van tarwemeel. Veldvarkens.nl En: Veldvarkens-facebook Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Claudia69 Geplaatst: 29 oktober 2017 Share Geplaatst: 29 oktober 2017 Merci, dan zijn ze niet oké voor mijn oudste. Ik zoek nog een goed receptje met maïsmeel (of andere bloemsoorten die geen gluten bevatten) Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Jorieke123 Geplaatst: 29 oktober 2017 Share Geplaatst: 29 oktober 2017 Ok, er staat ook een recept voor maïstortillas in mijn boekje (jaren terug gekregen van Jootje ) en dan gebruiken ze 275 gram masa harina, en 3 deciliter heet water. Na mengen en kneden vorm je 16 balletjes die je uitrolt tot lappen van 15 cm doorsnee. Die bak je kort/snel op een plaat of pan. In het boekje staat middelhoog vuur. Ik weet niet goed wat ze daar onder verstaan, maar het ging op mijn kachel het beste toen de vlammen er nog onder tegenaan stonden. Toen het vuur wat af nam ging het wat minder mooi. Wat mijn wel goed beviel is het opstapelen van de tortillas onder een theedoek. Dan worden ze niet zo knapperig, wat met maïstortillas anders wel snel gebeurt volgens mij. Veldvarkens.nl En: Veldvarkens-facebook Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
HuubvG Geplaatst: 30 oktober 2017 Share Geplaatst: 30 oktober 2017 Pronkbonen dubbel gepeld (zoals met tuinbonen ook kan) + preien + rode spaanse pepers + roodgroene (worden ws niet meer helemaal rood) paprika's + lavas + (doorlevend) bonenkruid + tijm + rozemarijn + een romatomaat + aardappel = pronkbonensoepvariatie uit eigen tuin & kas. Er zat gekocht vlees, zout, zwarte peper, kurkuma, gemberpoeder, knoflook en tomatenpuree bij. Eigenlijk had er nog een winterpeen en (knol)selderie bij gemoeten, maar toch smaakte die heel goed. Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Erny Geplaatst: 31 oktober 2017 Share Geplaatst: 31 oktober 2017 Toch wat mais uit eigen tuin! Ondanks het te late uitplanten kwamen er wat kolfjes aan. Na wat stormen lagen ze plat en dus opgehesen. Gelukkig groeiden ze nog even verder.Afgelopen week geoogst want de pissebedden en muizen hadden ze ook ontdekt. Sommige kolven waren vanaf de bovenkant al wat aan het schimmelen.De meeste kolven onrijp tot totaal onvolgroeid. En maar liefst twéé echte rijpe kolven. Was toch met de sappan aan het appelsappen dus de mais er in een netje bovenop gelegd. Die stoomde lekker mee gaar. Inclusief de minikolfjes dus.En die heb ik allemaal in z'n geheel opgegeten... echt superlekker. De rest ook lekker. Niet verwacht maar toch oogst dus. Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Aanbevolen berichten