Jump to content

Recommended Posts

Posted

Hallo beste medetelers,

 

Ik heb helaas geen eigen (volks)tuin, wel gehad toen me schoonvader nog leefde.

Ik had toen 13 roe en een zelfgemaakte broeikas ( op een ander stukje grond ) tot mijn beschikking.

Maar dat ging over.

Nu maak ik wijn van diverse soorten fruit, welke ik gratis ergens heb mogen plukken, maar wil straks daar zelf in voorzienend zijn, al zal het de eerste paar jaar nog erg magertjes zijn.

 

Het leuke van wijn maken is dat men deze kan maken van alles wat maar wil gisten, zelfs bleekselderij, met de nodige toevoegingen van suiker en de andere ingrédiënten uiteraard.

 

Zijn er mede kandidaten wijnmaken, geef Uw reactie.

Posted

Welkom en er zijn hier best wat wijnmakers op het forum(zelf heb ik afgelopen seizoen peperwijn gemaakt van Spaanse pepers).

Onkruid bestaand niet, het is slechts ongewenste vegetatie en het verschil tussen een bloem en een onkruid is een oordeel. www.peperschrift.nl

Posted

Geachte wijnmakers,

Wijn van fruit?…. Wijn van paardenbloemen?….Wijn van Spaanse pepers…. Ja wijn van wat niet?….Maar mijn gedachte is ….Maar smaakt dit nou?, misschien is het lekker hoor, maar ja,ik heb daar geen ervaring mee… begrijp je wat ik bedoel?

Allé maak Ries nou eens wat wijzer.

Ik heb nu een lekkere Vino tinto op van de Alentejo uit Portugal ….Mijn vrouw en ik drinken elke dag van 3 tot 5 uur twee glazen rode wijn.

 

Groet van mijn vrouw en ikke.

Posted

Probeer eens het wijnmaakboek van Berry te vinden via Marktplaats o.i.d. Staat een schat aan informatie in met vele recepten.

Jan van Schaik heeft ook een wijnmaakboek geschreven die ook best goed is.

Posted

Dank je voor de verwelkoming.

 

Peperwijn, tja, ik hou van erg pittig eten, maar van pittig drinken, o ja, ik ken iets veel peper in tomatensap, lol.

Van Schaik ken ik wel, erg goede recepten staan erin.

Zelfs een recept van rabarberwijn, lol

( Al moet men eerst het zuurgehalte omlaag brengen met kalk ) grappig eigenlijk, zuur reduceer je met kalk en kalk verwijder men met zuur.)

Ik heb ergens anders ook gereageerd op dit forum, waar een foto van mij te vinden is met de gistingsflessen.

 

Mocht men interesse hebben in een recept van een soort fruit, misschien heb ik hem en zal hem hier plaatsen.

Als men het wil uitproberen om wijn te maken, werk altijd erg schoon, verwijder altijd die delen van het fruit men niet vertrouwd.

Als laatste ( voor ik ga slapen ) even nog een klein verhaaltje omtrent de gemaakte rode wijn.

Heb als laatste deze gemaakt, maar had teveel druiven, terwijl er al voldoende zat in 2 grote gistingsflessen ( pulpgisting ), dus wat nu, dacht ik?

Dus de rest maar erg goed gewassen ( 3 a 4 keer ) en toen de gehele restpartij verdeeld over een aantal plastic zakken en ingevroren.

Tevens ook 10 flessen a 750 cc druivensap gemaakt ( deze er bijna heet ingedaan, dop erop en houdbaar voor een paar weken.

Toen de pulpgisting na 6 a 7 dagen geweest was, de pulp gescheiden van de wijn ( most ) .

De 2 partijen bij elkaar gegooid en de rest uit de vriezer gekookt, deels laten afkoelen, wat suiker erbij ( de rest van de benodigheden zat al bij de pulpgisting ) de gistingfles gevuld tot 4/5. ( dit vanwege te komende schuimlaag tijdens de eerste periode van de gisting.

Dit begon de eerste uren rustig, maar werd met het verstrijken ervan steeds heftiger en heftiger en was bang dat het TE zou worden, wat betreft het schuimen, maar dit viel gelukkig mee, wel leuk, dat het begint met een bubbeltje, daarna bubbeltjes, daarna vele bubbeltjes per seconde via het waterslot.

 

Laters meer ( zzzzzzzzzz )

  • 3 weeks later...
Posted

Zo, heb vanavond spaanse pepers gezaaid en puntpaprika´s en gewone paprika´s, dus wie weet ga ik er van een deel ook wat liters wijn van maken, als ik tenminste voldoende kan oogsten om er vele potten sambal mee kan vullen, lol.

Posted

Dank je.

 

Ik ga zeker veel plezier beleven met de informatie hier te delen en op te doen.

 

Een erg leuke site is dit en voor elk wat wils.

  • 5 months later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...