Jump to content
Image Image Image Image Image
Image

Gevraagd: oude zaden van van alles (eetbaars).


Recommended Posts

Ben je je zadenvoorraad aan het opschonen, en gooi je heel wat oude zaadjes weg? Over de datum, kiemt niet meer voldoende, etc.? Ik wil ze wel graag hebben! Of nou ja, onze varkens willen ze wel hebben

 

We zetten onze varkens om de zoveel weken in nieuwe veldjes, en daarin komt nu al van alles op. Vooral onkruiden, maar ook andere zaken die ik er de afgelopen jaren heb gezaaid. Omdat we af en toe een veld lang leeg (geen varkens) laten, zaait het een en ander zich ook zelf uit. Dus hebben we er jaren plezier van. Alles wat niet op komt, dat missen we dan ook niet.

 

Opsturen is te lastig, voor weg-te-gooien-spul. Maar als je toch naar een Moestuinforumdag komt. Of een keer bij de varkens wilt komen kijken. Of... wat dan ook. Neem ze dan mee

 

Wat er allemaal bij mag zitten: sla, kool-achtigen, prei, ui, paprika, aubergine, andijvie, wortels, zuring, van allerlei kruiden, pompoenen, bonen, etc. etc.

 

Geen tomaten, al lusten de varkens ze wel hoor. De hele plant Maar als een veldje even niet wordt gebruikt, en de tomatenplanten goed groeien, staan ze te dicht op van allerlei ander spul. Ze staan dan te vochtig, worden ziek, en steken mijn eigen tomaten/aardappels aan. Niet handig dus.

 

Ik moet wel duidelijk zijn: we willen geen zaden die nog waarde voor je hebben. Het is verder geen ruil. Als je op zoek bent naar een of ander plantje of zaadje dan kan ik je vast helpen. Maar verwacht vooral niet (meteen) wat terug. Klinkt wat lomp, maar so be it

Link to comment
Share on other sites

Wat een geweldige timing dit topic.

Ik heb een mapje ODD ( over de datum) en ik wilde dat eigenlijk weg gaan gooien maar dat doet mij dan weer pijn in het hart. Dus het mapje bestaat nog steeds. Ook heb ik per lade ( blad, peul, vrucht, pompoen etc) een heleboel losse zaden liggen die dus blijkbaar uit de zakjes gevallen zijn die niet goed sluiten. Voor mij is het niet duidelijk wat het is, ja een koolsoort maar WELKE?

 

Ik zal deze zaden dus niet weggooien ( godzijdank want dat wilde ik ook niet) maar bewaren in een enveloppe waar "Jorieke" op staat.

 

Hoe ze naar je toekomen zien we dan wel weer.

 

thanks voor dit topic, nu hoef ik niks weg te gooien

Link to comment
Share on other sites

Dat is nog eens een goede manier om van oud zaad af te komen. Weggooien vind ik altijd zonde,want er kiemt vast nog wel wat. Ik ga een vlopje maken, met overdatumspul,en spulwatiknietwil. Leuk voor de beestjes.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
  • 6 months later...
  • 3 months later...
  • 2 months later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...