Jump to content
Image Image Image Image Image
Image

Zieke kip


nick86

Recommended Posts

Hallo,

 

Ik heb enkele tijd geleden ook al een foto geplaats van mijn kip met een witte kop. Toen ben ik naar de dierarts gegaan en die vond een mijt op het gezicht en vertelde ons dat de kip kalkmijt had. Ze heeft antibiotica gekregen 3 weken lang. Echter is de het witte gezicht nooit weggetrokken en blijft het schilferig. De dierenarts heeft ons al 25 euro gekost en nog hebben we geen antwoord.

 

We hebben haar ook al ingesmeerd met vaseline en olijfolie. Hierdoor werden de schilfers wel minder, echter nu zijn we er mee gestopt en komt het net zo hard weer terug. Ook haar ene neusgat zat helemaal dicht met een harde substantie. Dit is zo hard als steen en er niet uit te krijgen.

 

Verder is ze gewoon helemaal gezond en doet gewoon wat de andere kippen doen. Echter vandaag zag ik dat haar andere neusgat ook ging dichtzitten en dit heb ik redelijk kunnen legen met een sateprikker, echter zat het vol met pus en andere rotzooi. Het zag er niet goed uit. Nu ben ik bang dat deze neus ook helemaal dicht blijft zitten.

 

We hebben de kip gekocht in November en zij was al zo en we hebben geen raar gedrag gemerkt of iets. Mijn andere 2 kippen hebben verder niets.

 

2015012415583027211422112565.jpg2015012415590121981422112571.jpg2015012415590734461422112576.jpg2015012415590919081422112582.jpg

Link to comment
Share on other sites

Je moet enorm oppassen met daar zomaar met een sateprikker in de neusgaten te prikken. Je kan inwendig heel wat schade berokkenen zo en gemakkelijk nieuwe infecties veroorzaken.Waarschijnlijk is de kip nog aan het genezen en moet je gewoon afwachten en het wat tijd geven. Kijk eens na of er geen bloed in de mest zit of zelfs wormen? Indien het niet betert zou ik doxycycline beginnen geven om zo de infectie aan de neusgaten weg te krijgen.

Link to comment
Share on other sites

Met de ontsteking zoals je beschrijft, toch nog nog maar naar dierenarts. Dat die nog eens goed kijken, schoonmaken en behandelen. Laat een uitstrijkje maken, voor onderzoek.

Dierenarts kost geld, alleen jullie zelf kunnen bepalen of het haalbaar en waard is. Maar de kip niet behandelen of laten lijden is geen optie toch?

In onze omgeving is er maar 1 oude dierenarts die gevogelte kan en mag behandelen, daarom zijn we ook bij een kliniek in Nederland ingeschreven voor geval dat. Een stuk voor ons en de dierenarts rijden, maar die verantwoording hebben wij en zo ook de kosten. Mocht er geen behandeling en genezing mogelijk zijn, dan snel uit zijn/haar lijden verlossen.

Link to comment
Share on other sites

Het lijkt op dat wat ik altijd 'snot' noem, maar wat vast niet de term is Het begint met niesen enzo. En dan kunnen ze beter worden, of ze krijgen keihard snot en dikke ogen en dat soort zaken.

Wat je zou kunnen doen is het harde gedeelte een beetje nat kunnen maken met wat warm water. Steeds even een druppeltje er op, terwijl je haar vast hebt. Na meerdere druppels wordt het wel wat zachter en kan je het misschien weg krijgen.

 

Maar goed... dat soort getuttel doen wij eigenlijk nooit meer. Door lekker te kruisen tussen gezonde buitenkippen, hebben we nooit meer kippen met (zeker niet dit soort) snot.

Ziekelijke kippen maakten we dood of daar fokten we niet mee verder. Zo doende hebben we nu sterke kippen.

Link to comment
Share on other sites

Zelf ben ik hier op gekomen. Gezien alle schilfers op haar gezicht al weken. En daar kun je in later stadium nog last krijgen van de luchtwegen. Vandaar misschien de neus.

 

Ik ga denk ik morgen smeren met anti schimmel crème en maandag ff antibiotica halen bij de dierenarts voor snot.

 

Het beste afmaken vind ik ook weer zo wat. We hebben er maar drie en als ik hem kan redden dan probeer ik het nog een keer. Misschien de laatste keer maar ga het toch proberen en verder is het beestje gezond

 

 

Wat denken jullie kan dit het zijn?

Link to comment
Share on other sites

Weet niet wat voor dierenarts het is of die gespecialiceerd is voor gevogelte? Maar normaal nemen ze bijvoorbeeld een kweek, schoonmaken en spoelen, behandelen en medicijnen. Het kan snot zijn, maar ook wat anders.

Als je de kip niet mee neemt, kan de dierenarts niets anders doen dan op jouw beschrijving een diagnose te gokken en zo ook de behandeling en jou wat meegeven.

Link to comment
Share on other sites

Ik dacht, ik duik ff voor je op het kippenforum maar ik zag dat je daar ook al je bericht geplaatst had! (overigens is 'kip afmaken' daar een of andere onderlinge groet, niet al te zwaar aan tillen )

 

Om eerlijk te zijn zie ik hier niet echt een kip met snot, tenminste, ik herken de snotpatiëntjes van hier niet in jouw kipje. Ik zat meer te denken richting difterie (inwendige pokken). Heeft ze een gele aanslag in haar mond? Hoe dan ook: het lijkt me niet zomaar iets onschuldigs en lijkt het me slim om nog een keertje naar de DA te gaan.

Home is where the harvest is.

Link to comment
Share on other sites

Ik zal het morgen even bekijken. Dan kan ik daar ook uitsluitsel. Tevens ga ik de anti schimmel crème ook gebruiken voor het kopje. Zal er alles aan doen. En het kipje is verder vitaal. Ik kan wel weer een consult gaan doen. Maar ondanks dat ze ook pluimvee behandelen en er heel serieus mee bezig zijn. Weet ik niet of zij uitsluitsel kunnen geven

Link to comment
Share on other sites

Pokken zijn heel besmettelijk, als het dat is moeten je andere kippen gevaccineerd worden, anders heb je binnenkort geen kippen meer! Kippen zijn wel niet echt vitaal met pokken, ze zitten in een bolletje en doen niet veel meer.

 

Als het snot is moet je ook behandelen, ook dat is besmettelijk.

 

Kippen kunnen ook verkoudheid hebben, da's nog iets anders dan snot, dat is niet besmettelijk dacht ik. Maar als ze geen medicatie krijgen geneest dat ook niet.

 

Maakt niet uit wat het is, naar de dierenarts ermee zou ik zeggen!

Link to comment
Share on other sites

ZIj heeft geen geel spul in het bekje. Ook mijn andere Cochin bekeken en daar ook niets te zien. Ze zien er hetzelfde uit. Ik zit toch meer te denken aan iets van Favus.

Dat verklaart de huidschimmel en mogelijk ook de luchtweg of het is een verkoudheid en Snot. Echter het zal toch weer een bezoekje worden aan de DA. Hopelijk kunnen ze nu iets meer vinden. Voor de zekerheid ook vandaag gesmeerd met antischimmelcreme wat staat voorgeschreven voor Favus. Maar ik denk dus niet dat het difterie is aangezien ik niks in het bekje zie.

 

De kip heeft zijn ene neusgat ook al dicht zitten tegen vanaf November toen wij de kip kochten. We kochten hem bij een bekende handelaar in de buurt en hadden te weinig verstand om er goed naar te kijken. Maar vanaf November is het kipje verder erg actief, eet veel en staat als eerste te springen als ik met iets lekkers aan kom.

 

Dit wordt geschreven over Favus:

 

 

Kippen met een poederkam worden in eerste instantie zelden ziek. Hoewel de kam en lellen aangedaan zijn, functioneert de kip nog prima. In latere stadia zijn de gevolgen van de infectie ernstiger. Zonder behandeling kunnen de vleugels ernstig beschadigd raken en kunnen de luchtwegen besmet raken. De kip wordt zichtbaar ziek en kan als gevolg van de infectie sterven.

Link to comment
Share on other sites

Hoi Gemma,

 

Vorige keer ben ik daar geweest en zij dacht idd aan kalkpootmijt (echter zat er niks op de pootjes)

Ze hebben toen antibiotica gekregen voor 3 weken. Deze kuur heb ik met spuitjes afgemaakt. Maar toch is het niet over gegaan.

 

Maar morgen gaan we weer ff naar A7. Hopenlijk weten we dan meer.

Link to comment
Share on other sites

Ik heb nog nooit antibiotica tegen kalkpootmijt gekregen.

Het spul dat is heb is geel en olie achting.

Ik heb afgelopen najaar 2 Wyandotte gekregen waarvan 1 kalkpootmijt had.

Ik heb haar toen de pootjes gewassen in een teiltje met lauwwarm water en groene zeep.

Daarna de anti kalkpootmijt spul erop en goed inmasseren

Na een week nog eens herhalen.

Mijn cochin haan heeft ook wat last van kalkpootmijt.

Door de bevedering aan de poten zie je dat minder snel dan bij wyandottes.

Maar op de kop is het minder snel weg te krijgen.

Dat is het enige idee dat ik zou hebben.

Succes.

Ik hoor graag of je vooruitgang boekt met de kip.

http://www.buitenthuis.blogspot.com

Rien de plus simple, ni de plus beau, qu'un potager.

( St. Ignatus 1491-1556 )

Link to comment
Share on other sites

iedereen bedankt voor de reacties. Mijn vrouw is vandaag bij de dierenarts geweest. Ze hebben dat harde stuk uit haar snavel verwijderd en nu zit er een redelijk gat. We hebben antibiotica meegekregen in poedervorm voor alle kipjes. Ook oog/neusdruppels voor de ogen en neus van de kip. Verder het advies om te blijven smeren met anti schimmelcreme.

 

De DA denkt dat het een voorholte ontsteking was. Dus nu volop behandelen en hopen dat ze er beter uit gaat zien en dat het gat in haar snavel niet te groot is en dat het verder gaat ontsteken.

 

Voor nu 40 euro lichter, maar hopenlijk een blij kipje! Al is het wel de laatste keer dat ze naar de DA gaat... Als het nu niet over gaat en het kip pijn heeft dan moeten we overgaan afmaken.. Maar dat hoop ik niet!

Link to comment
Share on other sites

Komt van een watervogel/kippen handelaar uit de buurt. Zal geen namen noemen, wil hem ook niet in diskrediet brengen. Maar de schimmel/bacterie wat het ook is zat er alwel toen ik hem kreeg. Maar de kip is dus nu aan de antibiotica en krijgt neus en oogdruppels. De neus ziet er nog steeds goed uit, alleen het kopje blijft nog steed wit en wat schilferig. Maar we blijven nog een tijd trouw smeren met anti schimmelcreme. Dus afwachte nu. Hoe sneu het ook is, het is wel haar laatste kans. Maar hopenlijk komt het niet zo ver!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...