Jump to content
Image Image Image Image Image
Image

Voorstellen


Hanneke91

Recommended Posts

Na een week veelvuldig te hebben gelezen, heb ik me nu toch ook maar aangemeld. Mijn naam is Hanneke en ik ben halverwege april begonnen met het omspitten en gereed maken van een stukje tuin, om daar een moestuintje van te maken. Het is een klein stukje, om eens te proberen of het hier gaat werken en of het echt zo leuk is als dat het lijkt.

 

p1030951.jpg

Op de bovenstaande foto is al wat gras omgespit en ligt één randje er in.

 

p1040053d.jpg

Uiteindelijk ziet het er nu zo uit. Van links naar rechts staan er (in de moestuin) radijsjes, twee rijtjes pluksla, wortel, lenteui, prei, bietjes en kruiden. Achter de kruiden komen nog wat bietjes (net voorgezaaid in potjes in het kasje) en daarachter, tegen het rek dat nog niet af is, komen de bonen (die ook voorgezaaid zijn en in het kasje staan). Links achter staat nog een rijtje stokjes bij de gezaaide zonnebloemen.

 

Verder staan er nog wat bakken en bloempotten met peterselie, twee tomatenplanten (cherry en vlees), een gele paprika, snackkomkommer en mini appelboompje. Ook staat er tegen een muur een (oude) druivenstruik en achter staan nog wat (wilde) frambozenstruiken. In het kasje staan nog bakjes met kamille, bieslook en een gekregen kalebas plantje.

 

Ik hoop dat we van 't zomer af en toe eens groente uit de tuin kunnen eten, mede door de vele tips en weetjes die ik hier al heb gelezen.

Link to comment
Share on other sites

Hallo Hanneke, welkom op dit gezellige en informatieve forum. Het ziet er al leuk uit. Bietjes wel zo snel mogelijk op de plaats van bestemming uitplanten.

Good things come in small packages

Link to comment
Share on other sites

Het wordt wel aangeraden met radijs, bieten en wortelen. Omdat het moeilijker word met overplanten als ze al vorm krijgen.

 

Oké, dankjewel voor de tip! De rest van de bietjes dus maar gewoon in de volle grond .

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...