Ga naar inhoud
Bekijk in de app

Een betere manier om deze website te gebruiken. Meer informatie.

Moestuin Forum

Een app met volledig scherm op uw startscherm met pushmeldingen en meer.

Om deze app op iOS en iPadOS te installeren
  1. Tik op Deelpictogram in Safari
  2. Blader door het menu en tik op Toevoegen aan startscherm.
  3. Tik op Toevoegen in de rechterbovenhoek.
Om deze app op Android te installeren
  1. Tik op het menu met drie puntjes (⋮) in de rechterbovenhoek van de browser.
  2. Tik op Toevoegen aan startscherm of App installeren.
  3. Bevestig door op Installeren te tikken.

Varkensvlees verkoop op de Moestuinfoumdag sept. 2015

Featured Replies

Geplaatst:
  • Auteur

Ik heb ook potjes reuzel, die ik wel wil ruilen tegen pakken suiker.

Er zijn kleinere potjes (200ml) met niervet, dat gebruiken de Engelsen bijvoorbeeld veel voor (hartige)taartbodems en dat soort zaken.

En dan zijn er wat grotere potjes (370ml) met rugvet. Om in te bakken bijvoorbeeld. Er schijnt net wat meer smaak aan te zitten dan het niervet, al ruik ik dat zelf niet zo.

Het vet is uitgekookt en heet in hete potten gedaan. Het is dus lang houdbaar, en na openen hoeft het pas in de koelkast.

 

Ik zou graag 2 pakken suiker ruilen tegen 1 potje reuzel.

 

IMG994541211439018915.JPG

  • 3 weken later...
Geplaatst:

Mag ik een potje niervet ? Naast de pootjes ? En welke suiker wil je ? Kristalsuiker, fijne kristalsuiker? Basterdsuiker ?

Geplaatst:

ik wil ook wel.een potje reuzel bij mijn bestelling Joriek. als je nog hebt dan natuurlijk

Beginnend moestuinier met een moestuin van 42m2 onder glas.

Geplaatst:
  • Auteur

Doe ik Nynke! En de allergoedkoopste witte kristalsuiker is goed Tenzij je nog iets anders hebt liggen ergens in een keukenkastje waar je bijv. niets meer mee doet ofzo. We gebruiken het vooral voor het maken van bier en limonade enzo.

 

Ook voor jou is er nog 1 Cindy, en daarna zijn er nog wel wat hoor. En volgende week komt er weer nieuw vet bij, wat weer uitgesmolten zou kunnen worden.

Geplaatst:

Hi,

De vriezer zit helaas bommetje vol maar wel wil ik graag 3 stukjes zeep. De salie, desert en jardin. (zonder hazelnoot of andere noten ivm allergie).

 

groetjes Nas

Geplaatst:

Dank je wel..

nee nog niet maar de coppa kan binnenkort denk ik wel.

heb jij ze al aangesneden?

Geplaatst:
  • Auteur

Ik heb gisteren nog even in de coppa staan drukken, hij voelde mooi stevig. Ik zal eens opzoeken hoe lang het ding ook alweer moest hangen, en hoelang hij nu hangt. Want als je zo'n coppa eenmaal aansnijdt... dan hang je hem niet weer even terug. (de ham enzo wel).

Geplaatst:

Ik ben altijd erg fan van je vleeswaren. Ben alleen wel wat kieskeurig qua stukken vlees.. Ik hou van:

 

karbonades, schnitzels, ham, lonzino (heheh) en die coppa lijkt me ook wel wat. Lukt het je om daar wat mee samen te stellen a 1-1,5 kilo? Wil prima meer betalen aangezien t de wat duurdere stukken zijn. Hoor t wel!

Bzzzz...

Geplaatst:

Ik heb nog lever toegevoegd en nog een extra portie hals karbonade.

Kan dat nog?

Geplaatst:

Halskarbonade, wat is dat? Ken ik niet.

Voor al de schone meiskes ne zoen, en voor de ventjes ne pol.

Geplaatst:
Lever kan wel, halskabonade wordt lastig, maar ik kijk wat ik voor je kan doen

Als het niet kan is het ook goed hoor.

Wat heb je nog over?

 

hals45771442164939.png

Geplaatst:
  • Auteur

Ik ben de tel en het overzicht enigszins kwijt, woensdag weet ik wat er nog is. Maar de schouder/hals was populair deze keer.

Er zal in ieder geval nog een hele ham 'over' zijn

 

Willy; halskabonade is mooi donkerrood van kleur, en mooi gemarmerd. Mensen die niet van lekker eten weten die vinden het vaak te vet Het is mijn favoriete stuk van het varken. Nou ja... NA buikspek dan.

 

Als je de botten weghaalt, krijg je ook wel procureur, coppa, en zo zijn er nog wel meer namen en snij-manieren voor.

Geplaatst:

En heb je nog iets over?

Ik las op FB dacht ik iets over rib....

Geplaatst:
  • Auteur

ik ben net pas weer een beetje bijgekomen. Ik maak zo even een lijstje. We hebben bijv. deze keer ook hele dikke boeren karbonades (met vetrand en zwoerd, en dus zo dik als een rib.)

 

IMG068317951442497008.JPG

IMG068577721442497536.JPG

Geplaatst:
  • Auteur

Naast die dikke karbonades hebben we ook nog een paar mooie ribstukken (met zwoerd). Van 2,2 (verkocht) en 2,4 en 2,6 kilo. Een een mooi stuk van richting de hals. Van 2,9 kilo.

 

Ook ligt er nog een stuk ham van 1,6 kg, waar ik bijv. wel eens dit mee maakte: gerookte-en-gepocheerde-ham-in-hooi-t16517.html?

 

En natuurlijk nog wat lekkere lapjes en gehakt enz. waar ik gemengde pakketten van maak.

 

IMG067724431442507175.JPG

Geplaatst:

[quote="Jorieke123"

IMG067724431442507175.JPG

 

Dat is inderdaad heerlijk

  • 2 weken later...
Geplaatst:

Volgende keer heb ik denk ik meer worst en ribbetjes nodig

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

Browser pushmeldingen instellen in uw browser

Chrome (Android)
  1. Tik op het slotpictogram naast de adresbalk.
  2. Tik op Machtigingen → Meldingen.
  3. Pas uw voorkeuren aan.
Chrome (Desktop)
  1. Klik op het hangslotpictogram in de adresbalk.
  2. Selecteer Site-instellingen.
  3. Zoek Meldingen en pas uw voorkeuren aan.