Jump to content
Image Image Image Image Image
Image

via de achterdeur toch nog even aanbellen


iels999

Recommended Posts

Hoi,

ik ben hier op het forum al een keer via de achterdeur binnen gesneakt. Dat werd niet door iedereen geapprecieerd helaas. in eerste instantie dacht ik dit forum alleen "even" nodig te hebben om mijn oproep om een hobbykas bij vraag en aanbod te zetten. Maar dit forum bleek veel meer!

 

Maar goed. Ik ben een Brabantse moestuin-liefhebber die het de afgelopen jaren heeft moeten stellen met een bestraat tuintje van 30m2. Nu we eindelijk een heerlijk grote tuin hebben wil ik weer aan de slag. Van mijn werk weer mijn hobby maken (want voor mijn werk kweek ik al planten voor het zaadbedrijf waar ik werk). Via marktplaats heb ik een kasje in precies de gewenste maat, van glas, op de kop weten te tikken. Die gaan we zondag halen. Ook een tomatenkasje van plastic van ACD voor mooi prijsje over genomen van iemand. Dus we kunnen los!

 

Ik wil in de kas wat andere komkommers proberen dan normaal. ooit heb ik vanuit Australië zaden van "appelkomkommer" meegenomen. Daar kreeg ik helaas geen vruchten aan. Hiervan weer zaden besteld. net als van 2 meloenrassen die geschikt zijn voor het nederlandse klimaat, een watermeloenras (want dat vonden de kinderen zo leuk) dat Nederland aan zou moeten kunnen, een wild tomaatje en 2 courgetterassen.

Van mijn werkgever krijg ik ieder jaar nog een zaadpakket met genoeg zaden van koude gewassen om minimaal een hectare vol te zetten.

 

dit jaar wordt dus ons eerste moestuin-jaar. Ik wil vooral de kinderen bijbrengen hoe je groenten kweekt en hoe mooi en wonderlijk de natuur werkt (zaadje in de grond, en daar komt gewoon een plantje uit waar je delen van kunt opeten. Wonderlijk toch!). Het buiten bezig zijn. Dat vond ik zelf als kind al zo plezierig.

 

Iedereen een mooi en moestuin-seizoen gewenst!

Link to comment
Share on other sites

Welkom, achterdeur of voordeur het is je vast vergeven.

Wat leuk dat je van je hobby je werk hebt kunnen maken, of is het anders om of toch met je hobby voor je werk? Hoe dan ook ben benieuwd naar al je foto's, verslagen en berichten. Welke zaadhandel werk je voor?

Zelf zijn we actief voor zadenbanken, om soorten te behouden.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...