Jump to content

Featured Replies

Posted

Kan ik mijn zaai en strekgrond opnieuw gebruiken nadat ik mijn plantjes heb verspeend? Per slot van rekening staan ze er maar korte tijd in. Ben benieuwd hoe jullie dat doen.

Ik gooi het altijd in een zak en die deponeer ik dan weer op een stuk tuin dat ik ga frezen. Ik hergebruik het niet om te stekken/zaaien

Voeding zal er nog wel genoeg inzitten. Toch maar niet doen, denk ik. Verhoogde kans op schimmels.

Ik gooi het niet weg, maar ergens op de volle grond.

1120183653         Inhoud bloempot of bak berekenen

 

 

Ik gebruik het opnieuw, heb ook wel eens gehoord van iemand die er kokend water over gooit om het te ontsmetten en het dan opnieuw gebruikt. Ik heb er nooit problemen mee, alles komt gewoon weer op.

Ik gooi die in een bak, meng met wat tuingrond en compost en gebruik ze om zaailingen van bv. sla op te potten voor ze de grond in gaan. Voor sla lukt het wel om oude stekgrond ook voor zaaien te hergebruiken, voor gevoelige plantjes zoals tomaten heb je naar mijn gevoel rapper problemen met stengelrot.

Als het een klein bakje is kan je het ook een paar minuten op vol vermogen in de magnetron zetten. Die warmte dood alle schimmels en eventueele beestjes.

Groetjes,

Bram

ik ga voor vers ivm schimmels, voeding en het is toch niet veel

Ik gebruik ook altijd verse, de oude strooi ik gewoon uit over de tuin. Maar zelfs met verse krijg ik er soms schimmel in (zeker als ik in WC rolletjes voorzaai) al is dat wel heel beperkt tot een miniem wit laagje op de bovenste korrels.

tsja, de schimmel eet het papier

we hebben hier in gewassen plastic potjes vrijwel nooit schimmel

Dat het het papier opeet is goed hé, en ook de bedoeling, maar ik bedoelde dat er op de aarde soms ook een schimmel laagje komt en ik stel vast dat als zaden nog niet gekiemd zijn en er een dons laagje opkomt dat er geen groenten meer boven komen piepen.

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...