Jump to content
Image Image Image Image Image
Image

Micro Tom krijgt al bloemetjes


Lisa

Recommended Posts

Ik heb in totaal 12 soorten tomaten in de kas, o.a. de Micro Tom die ik omdat ik de zaden later binnen kreeg pas in de laatste week van april heb kunnen zaaien. Ondanks dat het de kleinste soort tomaat ter wereld is had ik natuurlijk nog totaal niet verwacht dat er bloemetjes aan zouden zitten. Maar vanochtend was ik zeer verbaasd om te ontdekken dat er knopjes aan zitten. Zoals je kan zien is de plant nog maar krap 4 cm hoog!

Is er iemand die ervaring heeft met het kweken van de Micro Tom en mij kan zeggen of dit normaal is, of dat ik de bloemetjes moet weghalen? Ik moet zeggen dat het er wel schattig uit zou zijn zo'n mini mini mini plantje met tomaatjes eraan. 2ch9pax.jpg

Edited by Guest

http://www.hobbyzaden.nl

Zaden te koop al vanaf 0,25 €.

Link to comment
Share on other sites

Had ik ook! Ik heb vroeg in het jaar micro toms gezaaid. Deze plantjes werden eerst een struikje (15 cm. ongeveer) voordat de eerste bloemetjes verschenen. Inmiddels hangen ze helemaal vol met tomaatjes en de eerste tomaatjes beginnen te verkleuren. Maar ik heb ook ergens in april nog gezaaid. Daar is een micro tom plantje van overgebleven die ook al heel vroeg bloemknopjes ontwikkelde. Dit is mijn eerste jaar tomaten zaaien dus ik ben absoluut onervaren, maar ik heb toch maar de bloemknopjes verwijderd. Het is een beetje een de-klok-en-de-klepel-verhaal, maar ik dacht dat het tomatenplantje eerst maar zijn energie moest steken in groeien en daarna pas in tomaatjes maken. Ook had ik bedacht dat ie misschien bloempjes was gaan maken omdat ik te weinig water had gegeven en ie zich daarom had gestort op voortplanting. Of het ergens op slaat weet ik niet, maar het waren iig mijn overwegingen.

 

2lk9sti.jpg

Het vroege zaaien versus het late zaaien!

Link to comment
Share on other sites

Ziet er hartstikke leuk uit dat plantje. Groeien er nou bloemetjes aan de onderkant van de tomaatjes?

Ik denk dat ik bloemetjes gewoon laat zitten en dan zie ik wel wat er van komt. Dan kan er ik van leren als ik ze volgend jaar weer zaai.

http://www.hobbyzaden.nl

Zaden te koop al vanaf 0,25 €.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...