Jump to content
Image Image Image Image Image
Image

Menu met zuurkool gevraagd


RobO

Recommended Posts

we krijgen eters en ik ben op zoek naar een compleet passend menu met elzasser zuurkool, dus

 

voorafje?

zuurkoolschotel met vleesjes, worst, appel, ananas, kartoffelpuffertjes

toetje?

 

iemand suggesties?

Link to comment
Share on other sites

Mijn vrouw/lief maakt zuurkool errug lekker.

 

De basis is heel gewoon. Aardappels, zuurkool, appelcompote en gekruimeld rundergehakt (met wat kruiden, eitje erdoor gekneed en een verkruimelde beschuit). Maar de "finishing touch" is dat er een stuk of drie halfgaar gefruite uien doorheen gestampt worden.

 

Is mijn - want dan mag ik kiezen - lievelings-verjaardags-eten.

 

Voorgerecht: Linzensoep (gekookte en gepureerde linzen met een bouillonblokje......verder niets.)

En als toetje zou ik kiezen voor Vienetta ijs in de smaak "biskwie" of havermoutpap met enkele speculaasjes erdoor.

In mijn moestuin heers ik als een tiran.

Wie niet luistert wordt onthoofd of uitgetrokken.

Wie gehoorzaamt wordt opgegeten.

De ondergrondse organismen houd ik te vriend, om mijn macht te behouden.

Link to comment
Share on other sites

Elzasser voorafjes en toetjes dus?

 

Vooraf: Flammkuchen

 

Nagerecht: Niet echt uit de Elzas, maar wel in de richting: warme apfelstrudel met roomijs en slagroom.

Mijn naam betekent Honingbij, later als ik groot ben wil ik Imker worden.

Link to comment
Share on other sites

Zoals ik het lees heeft de RoBo zn hoofdgerecht al bedacht en is hij nu op zoek naar passende voorgerechten met zuurkool en toetjes met zuurkool...

 

Is zuurkool-ijs misschien een leuke uitdaging? Of zuurkool/rabarbertaart met ijs etc etc...

Link to comment
Share on other sites

Geitekaasijs heb ik wel eens gegeten in Frankrijk, hadden ze zelf gemaakt en omdat ik zo ongeloofelijk zat te genieten van hun overheerlijke kaasplankje kwamen ze als toegift heel trots daar mee aan. Was heerlijk!!

Link to comment
Share on other sites

was lekker gister

knolseldersoepje met appel en geroosterde hazelnootjes (had een apart hapje van die soep met zuurkool gemaakt, was niet slecht maar teveel van het goede voor de rest van de hap)

had ook kartoffelpuffer met ui en ei gebakken, was lekker met hapje zuurkool erop

toetje: ijs met aardbei (had een apart hapje ijs met zuurkool gemaakt, was vies omdat het ganzenvet in de zuurkool stolde op de sliertjes)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...