Lisa Posted June 5, 2011 Share Posted June 5, 2011 Ik heb laatst bij een supermarkt in de buurt 6 zakjes zaad meegenomen van een restpartij. (3 zakjes voor 1€)De tekst op de zakjes was in het Duits, dus bij sommige heb ik een beetje gegokt wat er in zat. En in één van de zakjes bleek voederbiet te zitten en toen ik het opzocht bleek dat het als koeienvoer wordt gebruikt .Is het ook eetbaar (lekker) voor mensen of kan ik het beter weggeven? Quote http://www.hobbyzaden.nlZaden te koop al vanaf 0,25 €. Link to comment Share on other sites More sharing options...
RvO Posted June 5, 2011 Share Posted June 5, 2011 Ja ik heb er wel eens van gegeten, maar dat is een halve eeuwigheid geleden. Wat ik me nog herinner is dat er niet veel smaak aan zat, maar dus ook niet vies.Ze kunnen wel heel groot woorden (2 kg per stuk ofzo). Traditioneel gingen in Noord Nederland de kindertjes op St Maarten (11 nov.) de deuren langs met een lampion gemaakt van een uitgeholde voederbiet. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jorieke123 Posted June 6, 2011 Share Posted June 6, 2011 Ik zoek al een tijdje een leuk recept, om wat te 'snoepen' van de voederbieten die we dit jaar voor het eerst voor onze varkens telen.... Iemand? Quote Giga-gaas.nl Link to comment Share on other sites More sharing options...
Borsalino Posted June 6, 2011 Share Posted June 6, 2011 Probeer er eens chips of frietjes van te maken Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jorieke123 Posted June 6, 2011 Share Posted June 6, 2011 Ik ruik een kans voor een fantastisch kookboek. Recepten met voederbieten, voedermaïs, en meer gewassen die eigenlijk niet voor ons worden geteeld. Quote Giga-gaas.nl Link to comment Share on other sites More sharing options...
hansm Posted June 6, 2011 Share Posted June 6, 2011 mischien in je sappan gooien. Quote Players only love you when they're playing. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Borsalino Posted June 6, 2011 Share Posted June 6, 2011 Carpaccio van snijden, eerst de schijfjes laten marineren in olijfolie met pittige kruiden, na een uurtje afwerken met tomaat concassè en flinterdunne schijfjes ajuin, wat olijfolie erover en provencale kruidenmix, fleur de sel en peper vers van de molen, en enkele flinters Parmigiano Reggiano. Smakelijk Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jorieke123 Posted June 6, 2011 Share Posted June 6, 2011 Als toetje een heerlijk plakje voedermaïs-meel-cake. Quote Giga-gaas.nl Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jorieke123 Posted June 7, 2011 Share Posted June 7, 2011 (Het nieuwe Roald Dahl topic: https://www.moestuinforum.nl/roald-dahl-t1985.html ) Quote Giga-gaas.nl Link to comment Share on other sites More sharing options...
veen Posted June 12, 2011 Share Posted June 12, 2011 voederbiet wordt in eerste instantie geteelt om consumptiesuiker van te maken. De b-keus wordt gebruikt als bijvoer voor koeien maar is ook gewoon geschikt voor consumptie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jorieke123 Posted June 12, 2011 Share Posted June 12, 2011 Voederbiet voor suiker? Echt? Wist ik niet! Er zit toch veel meer suiker in suikerbieten? Quote Giga-gaas.nl Link to comment Share on other sites More sharing options...
JohanL Posted June 14, 2011 Share Posted June 14, 2011 Hallo.Voederbiet is een ander ras als suikerbiet. Suikerbiet word speciaal voor suiker geteeld,het rest product word wel als pulp voor veevoer gebruikt,maar voederbiet werd vroeger voor veevoer geteeld,maar word omdat het te bewerkelijk is en daardoor niet rendabel heel weinig meer geteeld. Gr JohanL Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.