Rookie Geplaatst: zondag om 13:40 Geplaatst: zondag om 13:40 Dat wil ik ook graag weten. Ik heb hier nog een zak gedroogde vlierbessen, kan het daar ook van? Quote
Mellie Geplaatst: maandag om 19:55 Geplaatst: maandag om 19:55 @dahli & rookieDat recept heb ik al vaker gegeven. Staat hier ergens. Maar om iedereen zoekwerk te besparen, nogmaals. Kan alleen van de bloesem. Van de bessen heb je een ander bitterder drankje. Bloesem plukken in de ochtend. In een pan doen met water met schijfjes citroen/limoen. 24 u later zeven door kaasdoek/theedoek wat je hebt. Hoeveel liter is het?Per 1 l water 1 kg suiker en 30 gr citroenzuur (Turkse winkel standaard te koop limon tuzu) Roeren. Klaar. In de koelkast of vriezer bewaren tot gebruik. In de koelkast blijft het als je mazzel hebt paar maanden goed. Daarbuiten een paar weken. Of je moet er meer suiker bij doen, maar dat gaat ten koste van de smaak. Zou ik niet doen. 4 1 Quote
acpronk Geplaatst: maandag om 22:38 Geplaatst: maandag om 22:38 Bedankt @Mellie, had al willen vragen of je al bezig was vlierbloesem siroop te maken. Overal zie ik het bloeien, maar in Boskoop is het altijd wat later. Afgelopen zaterdag nog niet. Ik ga donderdag hopelijk weer kijken. 1 Quote Mijn Instagram: https://www.instagram.com/pronksparadise/
Mellie Geplaatst: dinsdag om 18:12 Geplaatst: dinsdag om 18:12 De eerste rozenlimo in de maak! Ik heb nu genoeg rozen om van te genieten. Dus straks ook in mijn glas! Zulke mooie rozen joh… En met gekochte rabarber (nu in de aanbieding bij de Lidl) rabarberlimo aan het maken! 3 Quote
Mellie Geplaatst: dinsdag om 18:58 Geplaatst: dinsdag om 18:58 Rabarberlimo is klaar. Ditmaal wat zuurder genaakt dan de laatste x. Toen had ik 2 kg op 3,5 l. Dat was te zoet. Nu 1,3 kg suiker op 3,5 l, maar dit is wel sterker. Die andere siroop proef je de rabarber veel minder en toch zonde. Had wel 2 kapotte flessen toen ik kokend water eruit goot. Dat geluid is zo herkenbaar! 4 flessen over. As el een kan leg gedronken. Mega lekker dir. De rozenlimo is nog aan het worden. 5 Quote
acpronk Geplaatst: dinsdag om 22:58 Geplaatst: dinsdag om 22:58 3 uren geleden, Mellie zei: As el een kan leg gedronken. Alleen (dus alleen Mellie) een kan leeg gedronken? Een kan van 1.5L? 1 Quote Mijn Instagram: https://www.instagram.com/pronksparadise/
Mellie Geplaatst: woensdag om 14:44 Geplaatst: woensdag om 14:44 @acpronk dat lukt alleen ook heel goed! Maar we dronken uiteindelijk 2,5 l (aangelengde, dus niet puur) met z’n vieren. De jongste houdt er niet van. 2 Quote
fre3ke Geplaatst: 7 uren geleden Geplaatst: 7 uren geleden Inmiddels heb ik 350 gram honingbes geplukt, en met 273 gram grappa gemengd voor likeur. Het is licht gaan gisten, wat vreemd is omdat het gemiddelde alcoholpercentage nu 28 % moet zijn. Op zich geen probleem. Ik heb het twee jaar geleden ook gehad bij de zwarte bes en die likeur werd prima, dus ik laat het gisten. 1 Quote
Vlavlip Geplaatst: 6 uren geleden Geplaatst: 6 uren geleden Vanmiddag de eerste paar stengels vd rabarber afgehaald, wordt ondertussen wel een hele flinke bos en groeit behoorlijk dicht, terwijl er nog heel veel jonge stengels zijn die ook graag mee willen doen. 7 dikste stengels verwijderd, ruim 800gr na t schoonmaken en er chutney van gemaakt. Nog nooit eerder gedaan, gewoon op gevoel beetje water en suiker erbij gedaan en later wat appel, was erg lekker. Ben benieuwd hoeveel t in totaal op gaat leveren gezien wat er nu geoogst kan worden nog ongeveer 3x is wat ik er vandaag af heb gehaald en dat is bij elkaar gok ik ong 25% van alle stengels. Ik mag max de helft vd stengels oogsten toch? Dat is in ieder geval wat me is verteld. 2 Quote
Vrouwholle Geplaatst: 5 uren geleden Geplaatst: 5 uren geleden Mijn rose vlier bloeit al een tijdje dus vandaag geplukt en zoals ieder jaar ga ik er siroop van maken en ik vries wat bloemschermen in voor later bij de kruisbessen omdat dat zo’n goede combi is 😋 Ik plante deze vlier zelf toen wij 27 jaar gelden hier kwamen wonen. Inmiddels kan ik ook plukken vanaf mijn dakterras👍😊🌱👩🍳🌱🐓🌱🌷🌱 1 Quote
Aanbevolen berichten
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.