Geplaatst: 13 augustus 201510 j Oh RobO te leuk! Omdat ik absoluut teetotal ben zou ik het gewone azijn doen. Dat is geen probleem toch?
Geplaatst: 13 augustus 201510 j Deze week jam (aardbei Ostara, aardbei FMS, braam) en chutney van tomaat gemaakt.Hier al 10 potten minder (weggegeven) Ziet er netjes uit
Geplaatst: 13 augustus 201510 j Omdat ik absoluut teetotal ben zou ik het gewone azijn doen. Dat is geen probleem toch?ik snap je vraag niet, en wat is teetotal?Heylane, ik gooi meestal nog van alles bij het zoetzuur..extra knoflook extra pepers, en verder ook stukjes laurier, selderijzaadjes enz. Ik had ook geen mosterdpoeder want die in mijn potje coleman ( vorig jaar gekocht) was groengeel geworden Ja ik eet het op brood, in de sla, bij indisch eten enz... We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Geplaatst: 13 augustus 201510 j Sorry, talen door elkaar gehaaldTeetotal (engels) is geheelonthouder, geen alcohol dus. In net mosterdrecept van RobO stond dat het met wijnazijn gemaakt werd. Jet, Ik ga je recept ook maar eens (losjes) uitproberen. Ik houd er wel van als er ruimte is voor variatie
Geplaatst: 13 augustus 201510 j Vandaag gemaakt: 15 potten Indiaase courgettechutney en 14 potten piccalilly.
Geplaatst: 13 augustus 201510 j Ruim drie kilo bieten gekookt en ingevroren, daar gaan we van smullen .
Geplaatst: 14 augustus 201510 j Bramen- frambozenjam.Augurkzoetzuur en zure bommen.Spercibonen. Voor in de vriezer.
Geplaatst: 15 augustus 201510 j De eerste sambal gemaakt,en chilisaus,Deze was niet zo heet.Ik had zwarte pepertjes,en een onleesbaar etiketje,dus geen idee Maar het is een lekker zoet samballetje met een pittige bite.
Geplaatst: 16 augustus 201510 j gister nz spinazie ingevrorenen net 4 potten rattes geweckt ennuh: 2x6x300 g snijboontjes, portugese zaden geel en de gewoontjes
Geplaatst: 17 augustus 201510 j Twee potten met bramenjam/saus. De eersten van het jaar. Waren wel erg natte bramen... moesten gelijk verwerkt worden.De wijnbessen hebben duidelijk veel minder te lijden onder de onophoudelijke regen. Maar die hebben de inmaak niet gehaald...
Geplaatst: 18 augustus 201510 j Zometeen 6 kilo tomaten verwerken..ik ga het ook maar eens wekken want mijn vriezer zit voor het eerst boorde- en propvol. Gelukkig heb ik die mooie Balls potten We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Geplaatst: 19 augustus 201510 j 5 grote potten met green tomato hot pepper mix... We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Geplaatst: 20 augustus 201510 j Klinkt goed! Receptje? Gister twee potten met pruimenmoes/jam gemaakt. Moest wel eerst alle pruimpjes controleren op die rode wurmpjes. 1/3 was bewoond en dus onbruikbaar. Dat waren meestal de rijpe pruimen dus de jam is gemaakt van de meer onrijpere exemplaren.
Geplaatst: 20 augustus 201510 j Wat natuurlijk altijd iets beter is. Recceppie moet ik even vertalen, of mag een gescande bladzij ook? 20 augustus 201510 j aangepast door Gast We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Geplaatst: 20 augustus 201510 j Ja hoor, zolang het maar leesbaar is zonder bril... Waarom is het beter de pruimenjam te maken van de wat onrijpere? Lever je dan niet op smaak in?
Geplaatst: 24 augustus 201510 j Zes kleine hakpotjes met pure tomatensaus.Drie zakjes snijbonen in de vriezer.
Geplaatst: 24 augustus 201510 j Vier grote potten met pruimenjam/saus, 1 fles pruimensaus/sap. En nu als beloning een lekker glas pruimensap met water en ijsklontjes.
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.