Annette Posted June 22, 2011 Share Posted June 22, 2011 Voor het deeg : 250 gr meel, 125 gr margarine (hard ) . Verkruimel de margarine door het meel met je handen, net zo lang met je handen door het deeg gaan en een beetje kneden tot het kruimels zijn. dan een half kopje koud water erdoor en een bal van het deeg kneden. Even in de koelkast. Dan ongeveer 6 eieren kloppen( mag ook meer) met zout, melk, creme fraiche.Deeg uitrollen en in het bakblik / kom (rol groter uit zodat het deeg later nog eroverheen kan, leg kleine partjes camenbert op het deeg , de snijbiet en dan het eiermengsel erover. Klap het deeg erover en in de oven.200 a 250 graden een half uur. Je kunt natuurlijk varieren met de groeten en ook de kaas en de creme fraiche kan weggelaten. net wat je smaak is.Ik maak deze zelfde ook wel met broccoli, camembert en cashew noten ook erg lekker . voor degene die brocoli in de tuin hebben. groetjes Quote http://www.doudou-creaties.nlhttp://www.epipen-tas.nl Link to comment Share on other sites More sharing options...
Helly Posted June 22, 2011 Share Posted June 22, 2011 Thanx! Quote Good things come in small packages Link to comment Share on other sites More sharing options...
bartp Posted June 23, 2011 Share Posted June 23, 2011 Voor hoeveel personen is dit recept? En hoeveel snijbiet doe je er ongeveer door? Lijkt mij heel lekker, gaat hier ook op het menu komen. groeten, Bart Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Annette Posted June 23, 2011 Author Share Posted June 23, 2011 De taart is voor ongeveer 8 stukken. Maar ik heb er zelf 2 gehad veel te lekker.Ik vul het snijbiet gewoon tot de rand, beetje aanduwen.Hoeft niet onder het ei want het slinkt ook nog. Quote http://www.doudou-creaties.nlhttp://www.epipen-tas.nl Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thessa Posted July 6, 2011 Share Posted July 6, 2011 ziet er lekker uit, gaat de snijbiet er rauw in ? ga het zeker proberen mijn snijbiet is snijklaar de vorige lichting lekker gewokt Quote kijk eens op mijn site www.jamenzo.nl Link to comment Share on other sites More sharing options...
Annette Posted July 6, 2011 Author Share Posted July 6, 2011 Ja ik heb de snijbiet er rauw in gedaan maar als je het even wokt kan er wel meer in de taart. Quote http://www.doudou-creaties.nlhttp://www.epipen-tas.nl Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thessa Posted July 6, 2011 Share Posted July 6, 2011 dankje, ik ga een fariant maken op jou recept, ik heb vrijdag een jarige en wil apparte taartjes maken voor de visite.heb hartigetaart bladerdeeg gekocht, lekker snel klaar ! ga ik weer een andere keer ( als ik meer tijd heb ) alles zelf maken met jou recept Quote kijk eens op mijn site www.jamenzo.nl Link to comment Share on other sites More sharing options...
Annette Posted July 6, 2011 Author Share Posted July 6, 2011 ja bladerdeeg kan ook goed. fijne verjaardag verder ! Quote http://www.doudou-creaties.nlhttp://www.epipen-tas.nl Link to comment Share on other sites More sharing options...
snekermoestuin Posted July 6, 2011 Share Posted July 6, 2011 dat ziet er heel lekker uit, zo'n recept en je foto laat je het water al in de mond lopen. mijn snijbiet is nog niet helemaal zover, laat gezaaid, maar ik ga je recept zeker maken als het zover is.Ik heb overigens nog helemaal nooit snijbiet gegeten.Ik wist tot voor kort niet eens van het hoe en wat van dit gewas. Nu eigenlijk nog maar weinig, maar met zo'n recept het ik er nu al zin in Quote Kijk ook eens op ons blog http://snekermoestuin.blogspot.com/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Annette Posted July 7, 2011 Author Share Posted July 7, 2011 Ja dank je wel !Ik kende deze groente tot voor kort ook nog niet maar hij bevalt mij wel.Volgend jaar wil ik degene met de rode stengel is proberen, ziet er zo mooi uit. Quote http://www.doudou-creaties.nlhttp://www.epipen-tas.nl Link to comment Share on other sites More sharing options...
jootje Posted July 9, 2011 Share Posted July 9, 2011 Even vertellen dat ik vandaag de taart met snijbiet heb gemaakt, en dat ik een heel happy gezin aan tafel had zitten. iedereen, en ikzelf dus vond het erg lekker. Die gaat dus vaker op het menu komen. Had het wel met bladerdeeg gedaan, maar de volgende keer probeer ik het met deeg te maken. Grappig is dat ook wij nooit snijbiet aten, ja vroeger thuis, dan verkocht mijn moeder het ons als zijnde spinazie en was ik er niet zo weg van. Nu vind ik het echt lekker, en erg leuk in de tuin. Ik heb snijbiet gemengd, dus rode en groene stelen. Bedankt voor dit recept! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Essie28 Posted July 12, 2011 Share Posted July 12, 2011 Zou dit ook lekker zijn met geitenkaas? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jootje Posted July 12, 2011 Share Posted July 12, 2011 Ik denk dat het ook erg lekker is met zachte geitenkaas. Dus niet die harde, maar de zachte die er een beetje als brie/camenbert uitziet! Ik vond het een zeer smakelijke taart! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Annette Posted July 12, 2011 Author Share Posted July 12, 2011 Zelf houdt ik niet van geitenkaas maar ik had er vorige keer inderdaad een beetje geurende (stinkende )camenbert doorgedaan en ik vond dat heerlijk.Dus voor de geitenkaas liefhebbers is geit erdoor ook vast heerlijk. Quote http://www.doudou-creaties.nlhttp://www.epipen-tas.nl Link to comment Share on other sites More sharing options...
marijke Posted April 15, 2013 Share Posted April 15, 2013 Heb vandaag juist snijbiet gezaaid, maar als ik dit recept lees, kan ik haast niet wachten totdat ik kan gaan oogsten. Deze taart komt vast en zeker op het menu.Bedankt voor het goede idee Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Janine~Bustani Posted April 16, 2013 Share Posted April 16, 2013 snijbiet.nl heeft ook een lekkere taart (van mijn hand ) en meeeeeer heerlijke snijbietrecepten.Hier is de pasta met room en snijbiet en spekjes ook een favoriet. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.