Nasuada Posted February 18, 2017 Share Posted February 18, 2017 (edited) Speciaal voor Erny het recept van overheerlijke broodjes. (een echte dikmaker ) 1 kg Bloem200 gr reuzel (even voorsmelten)400 ml lauw water100 ml melk15 gr zout14 gr gist (2 zakjes)theelepel suiker1 ei om mee te bestrijken. Gist oplossen in kopje water met de suiker, ik meng alle ingrediënten in mijn keukenapparaat met deeghaak maar kan ook met de hand, als laatste kopje water met de gist en kneden maar.Oven op 200. kleine bolletjes maken en met de vork 3x prikken, de bolletjes bestrijken met ei en de oven in tot ze er mooi bruin uitzien (afhankelijk van de grote van de bolletjes maar ongeveer 15 minuten of zo)Wat roomboter en kaas op het warme broodje en je hebt er gegarandeerd een paar kilo bij Geniet ervan. Edited February 19, 2017 by Guest Quote https://www.deblijehoeve.nl/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jorieke123 Posted February 18, 2017 Share Posted February 18, 2017 Lekker, ga ik binnenkort eens maken Quote Veldvee-facebook Link to comment Share on other sites More sharing options...
Erny Posted February 18, 2017 Share Posted February 18, 2017 Oooh... die zien er inderdaad erg smakelijk uit... Bedankt Nasuada! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
annaelizabeth Posted February 18, 2017 Share Posted February 18, 2017 oeps, lukt vast ook met gebuild meel...Ik zal dit forum vaker raadplegen. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nasuada Posted February 18, 2017 Author Share Posted February 18, 2017 Uuh wat is gebuild meel? Quote https://www.deblijehoeve.nl/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jenneke Posted February 19, 2017 Share Posted February 19, 2017 Gebuild meel is gedeeltelijk uitgezeefd meel, dus tussen bloem en volkoren meel in.Soms staan er ook percentages op de verpakking; 70% is bloem (dus wit meel), 100% is volkoren meel en alles daar tussenin is gebuild meel, meestal 85 tot 90%. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nasuada Posted February 19, 2017 Author Share Posted February 19, 2017 Ooh vast wel Vandaag naast een spelt en een krentenbrood ook weer deze broodjes gemaakt. Deze blijft echt favoriet.Een schaal zonder ei ivm ei allergie van mijn zoon.Daarnaast wat grote en wat kleinere] Quote https://www.deblijehoeve.nl/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jorieke123 Posted February 19, 2017 Share Posted February 19, 2017 Mag ik de binnenkant eens zien? Quote Veldvee-facebook Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nasuada Posted February 19, 2017 Author Share Posted February 19, 2017 Ik zal me opofferen Jorieke en er nog een speciaal voor jou opensnijden en dan natuurlijk maar opeten Quote https://www.deblijehoeve.nl/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jorieke123 Posted February 19, 2017 Share Posted February 19, 2017 Quote Veldvee-facebook Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jenneke Posted February 19, 2017 Share Posted February 19, 2017 Er staat in je recept 2x gist; 20gr en 14gr wat moet het zijn, of gebruik je 20gr verse gist en 14 gr droge?En waar halen jullie reuzel? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nasuada Posted February 19, 2017 Author Share Posted February 19, 2017 Hi,Heb het aangepast. In het recept wat ik kreeg stond 20 gr maar ik gebruik 2 zakjes van 7 gr. Quote https://www.deblijehoeve.nl/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wortel Posted February 20, 2017 Share Posted February 20, 2017 Oei, dat ziet er lekker uit! "Kijkt Jorienke lief aan of ze nog reuzel over heeft bij de MTFD" Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jorieke123 Posted March 3, 2017 Share Posted March 3, 2017 Vandaag gebakken en nog lauwwarm gegeten: Erg lekker Nasuada, bedankt voor het recept nog We aten er uiteraard verschillende vleeswaren op: Quote Veldvee-facebook Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nasuada Posted March 6, 2017 Author Share Posted March 6, 2017 Die zijn goed gelukt... Quote https://www.deblijehoeve.nl/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wortel Posted June 6, 2017 Share Posted June 6, 2017 Gisteren eindelijk ook deze broodjes gemaakt. Was de suiker vergeten en hadden nog iets langer in de oven gemogen. Maar was heerlijk!! We hebben een poging gedaan om ze in 1x op te eten, maar die is mislukt. Dus ik had een lekkere lunch vandaag Deze 9 gemaakt met de helft van het recept. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nasuada Posted August 6, 2017 Author Share Posted August 6, 2017 Water loopt me in de mond.Vond je ze ook zo lekker wortel? Quote https://www.deblijehoeve.nl/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wortel Posted August 6, 2017 Share Posted August 6, 2017 Inderdaad héérlijk Heb nog een beetje reuzel staan voor een volgende keer. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Charly Posted November 9, 2017 Share Posted November 9, 2017 Yum! Fijn en makkelijk receptje Nas. Dank ook vanuit hier Quote wees bevriend met kleine dingen Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nasuada Posted November 9, 2017 Author Share Posted November 9, 2017 Zit hier gelijk te watertanden. jammer dat je zo ver weg woont. Quote https://www.deblijehoeve.nl/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Charly Posted November 16, 2017 Share Posted November 16, 2017 Zeker jammer! Zou erg gezellig zijn als je dichterbij woonde Quote wees bevriend met kleine dingen Link to comment Share on other sites More sharing options...
Anna3 Posted November 17, 2017 Share Posted November 17, 2017 Goed bezig! Voor mij een mooie reminder dat ik deze broodjes binnenkort ook nog moet maken Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Charly Posted November 19, 2017 Share Posted November 19, 2017 Succes met bakken Anna. Wij hebben de smaak in ieder geval goed te pakken!(Nas, als we dichtgroeien, houd ik jou verantwoordelijk hoor ) Quote wees bevriend met kleine dingen Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nasuada Posted November 19, 2017 Author Share Posted November 19, 2017 Ik mag met kerst weer:-), dan heb ik vakantie en ik heb nog reuzel van Jorieke.Ik ga aftellen:-).ps: prik je ze wel heel diep in met de vork? ze zouden niet mogen barsten. Quote https://www.deblijehoeve.nl/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Charly Posted November 19, 2017 Share Posted November 19, 2017 Ehh. Nee, maar heel losjes. Dacht dat het meer ter versiering was. Ik kneed trouwens met de hand. Misschien maakt dat nog uit? Zal de volgend keer stevig door-prikken in ieder geval! Vind het verder een super makkelijk recept, dat lekkere, weer eens wat andere, broodjes oplevert. Mijn zuurdesemnotenbrood legt het heel erg af kwa populariteit op dit moment... Quote wees bevriend met kleine dingen Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.