Geplaatst: 18 februari 20178 j Speciaal voor Erny het recept van overheerlijke broodjes. (een echte dikmaker ) 1 kg Bloem200 gr reuzel (even voorsmelten)400 ml lauw water100 ml melk15 gr zout14 gr gist (2 zakjes)theelepel suiker1 ei om mee te bestrijken. Gist oplossen in kopje water met de suiker, ik meng alle ingrediënten in mijn keukenapparaat met deeghaak maar kan ook met de hand, als laatste kopje water met de gist en kneden maar.Oven op 200. kleine bolletjes maken en met de vork 3x prikken, de bolletjes bestrijken met ei en de oven in tot ze er mooi bruin uitzien (afhankelijk van de grote van de bolletjes maar ongeveer 15 minuten of zo)Wat roomboter en kaas op het warme broodje en je hebt er gegarandeerd een paar kilo bij Geniet ervan. 19 februari 20178 j aangepast door Gast https://www.deblijehoeve.nl/
Geplaatst: 18 februari 20178 j Lekker, ga ik binnenkort eens maken Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Geplaatst: 18 februari 20178 j oeps, lukt vast ook met gebuild meel...Ik zal dit forum vaker raadplegen.
Geplaatst: 19 februari 20178 j Gebuild meel is gedeeltelijk uitgezeefd meel, dus tussen bloem en volkoren meel in.Soms staan er ook percentages op de verpakking; 70% is bloem (dus wit meel), 100% is volkoren meel en alles daar tussenin is gebuild meel, meestal 85 tot 90%.
Geplaatst: 19 februari 20178 j Auteur Ooh vast wel Vandaag naast een spelt en een krentenbrood ook weer deze broodjes gemaakt. Deze blijft echt favoriet.Een schaal zonder ei ivm ei allergie van mijn zoon.Daarnaast wat grote en wat kleinere] https://www.deblijehoeve.nl/
Geplaatst: 19 februari 20178 j Auteur Ik zal me opofferen Jorieke en er nog een speciaal voor jou opensnijden en dan natuurlijk maar opeten https://www.deblijehoeve.nl/
Geplaatst: 19 februari 20178 j Er staat in je recept 2x gist; 20gr en 14gr wat moet het zijn, of gebruik je 20gr verse gist en 14 gr droge?En waar halen jullie reuzel?
Geplaatst: 19 februari 20178 j Auteur Hi,Heb het aangepast. In het recept wat ik kreeg stond 20 gr maar ik gebruik 2 zakjes van 7 gr. https://www.deblijehoeve.nl/
Geplaatst: 20 februari 20178 j Oei, dat ziet er lekker uit! "Kijkt Jorienke lief aan of ze nog reuzel over heeft bij de MTFD"
Geplaatst: 3 maart 20178 j Vandaag gebakken en nog lauwwarm gegeten: Erg lekker Nasuada, bedankt voor het recept nog We aten er uiteraard verschillende vleeswaren op: Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Geplaatst: 6 juni 20178 j Gisteren eindelijk ook deze broodjes gemaakt. Was de suiker vergeten en hadden nog iets langer in de oven gemogen. Maar was heerlijk!! We hebben een poging gedaan om ze in 1x op te eten, maar die is mislukt. Dus ik had een lekkere lunch vandaag Deze 9 gemaakt met de helft van het recept.
Geplaatst: 6 augustus 20178 j Auteur Water loopt me in de mond.Vond je ze ook zo lekker wortel? https://www.deblijehoeve.nl/
Geplaatst: 6 augustus 20178 j Inderdaad héérlijk Heb nog een beetje reuzel staan voor een volgende keer.
Geplaatst: 9 november 20178 j Yum! Fijn en makkelijk receptje Nas. Dank ook vanuit hier wees bevriend met kleine dingen
Geplaatst: 9 november 20178 j Auteur Zit hier gelijk te watertanden. jammer dat je zo ver weg woont. https://www.deblijehoeve.nl/
Geplaatst: 16 november 20178 j Zeker jammer! Zou erg gezellig zijn als je dichterbij woonde wees bevriend met kleine dingen
Geplaatst: 17 november 20178 j Goed bezig! Voor mij een mooie reminder dat ik deze broodjes binnenkort ook nog moet maken
Geplaatst: 19 november 20178 j Succes met bakken Anna. Wij hebben de smaak in ieder geval goed te pakken!(Nas, als we dichtgroeien, houd ik jou verantwoordelijk hoor ) wees bevriend met kleine dingen
Geplaatst: 19 november 20178 j Auteur Ik mag met kerst weer:-), dan heb ik vakantie en ik heb nog reuzel van Jorieke.Ik ga aftellen:-).ps: prik je ze wel heel diep in met de vork? ze zouden niet mogen barsten. https://www.deblijehoeve.nl/
Geplaatst: 19 november 20178 j Ehh. Nee, maar heel losjes. Dacht dat het meer ter versiering was. Ik kneed trouwens met de hand. Misschien maakt dat nog uit? Zal de volgend keer stevig door-prikken in ieder geval! Vind het verder een super makkelijk recept, dat lekkere, weer eens wat andere, broodjes oplevert. Mijn zuurdesemnotenbrood legt het heel erg af kwa populariteit op dit moment... wees bevriend met kleine dingen
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.