Ga naar inhoud

Aanbevolen berichten

Geplaatst:

Op deze site las ik vorig voorjaar een recept voor het drogen van eierdooiers: http://www.charcuterie-worst.nl/forum/index.php Mocht je dat niet kunnen lezen/openen dan klik je hier voor zijn eigen website: https://www.macsbbqpit.com/cured-egg-yolks/

 

En ik ga dat nu pas ook een keer proberen. Ik heb eierdooiers van eendeneieren genomen, vooral omdat ze wat steviger zijn dan die van kippeneieren. En dus minder kans op breken.

Ik heb 75% zout en 25% suiker genomen. Nu staan ze in de koelkast, en mogen ze er volgende week pas uit.

 

IMG874371321490797586.JPG

(hierna ging er nog een laag zout+suiker overheen. Voor zover dat in het bakje paste )

IMG874445321490797592.JPG

Geplaatst:

ik ben nooit nieuwsgierig.....

maar waarvoor ga je de dooiers gebruiken als ze gedroogd zijn?

moestuin = zweet op je rug om uiteindelijk uit te kunnen delen = met z'n tweetjes 27 kroppen sla in 1 week moeten opeten = bij de oogst er achter komen dat de konijntjes je voor waren = hosta's kweken om de slakken tevreden te houden

Geplaatst:

Ik ben benieuwd,ik had het al wel eens gelezen op een homesteadsite. Maar tot nu toe eigenlijk te laks om het te proberen.(ook omdat ik geen idee heb wat er na mee te gaan doen )

Geplaatst:

Hmnnee. Mijn maag wordt een beetje queezy bij de gedachte aan gedroogde rauwe dooiers. (Kan ook liggen aan de net-wat-te-vette kibbeling van de lunch zojuist ) Ik sla dit topic even over hoor. Desalniettemin veel succes!

wees bevriend met kleine dingen

Geplaatst:

Kun je eiwitten invriezen dan? Blijkbaar wel . Kun je ze daarna 'gewoon' gebruiken, ook om op te kloppen?

* er komt altijd weer een nieuwe lente *

Geplaatst:

In de Foodies van April staat ook een recept voor het drogen van eierdooiers. Dit recept gebruikt alleen zeezout om te drogen.

Ik ben erg benieuwd wat het eindresultaat is.

Geplaatst:

Hi,

 

Wat bijzonder!! Zijn ze inderdaad zo hard dat je ze kunt raspen?

 

Waar gebruik je het voor/in?

 

Hoelang blijft het goed?

 

Gwen

Geplaatst:

Grappig, ik volg even mee. Maar inderdaad zoals Charly zei..ik krijg er nog niet echt een hongerig gevoel bij. Kan je de suiker/zout hergebruiken voor een tweede portie? O dat was natuurlijk helemaal vochtig geworden?

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

  • 4 weeks later...
Geplaatst:

Hoe lang zouden ze volgens de theorie moeten drogen Jorieke? Boeiend dit, nog nooit van gehoord! Mijn lief suggereerde al dat we maar advocaat moeten gaan maken als we een eieroverschot gaan hebben. Op zich een leuk idee maar ook nogal ongezond...

elizabet.nl

Geplaatst:

Ha,

 

De kaasdoek krijg je los door de stof aan de buitenkant met een nat doekje vochtig te wrijven. Dan hoef je niet te pulken en te trekken en je dooiers worden er niet nat van.

 

Ben heeel benieuwd naar het resultaat

 

Gwen

Geplaatst:

Oeps, nou ja, je had het echt wel geroken als ze niet goed meer waren,en dan worden ze ,denk ik , ook donkergroen. Ik ben erg benieuwd hoe het wordt.Zelf ga ik me er niet aan wagen ,hoor.Ik maak er inderdaad wel advocaat mee

Geplaatst:

Vind eieren rauw not done.

En om ze dan ook nog te drogen, nee, je weet nooit wat die bacterien gaan doen.

Ik blijf liever gezond.

gr Mat

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...