Ga naar inhoud

Aanbevolen berichten

Geplaatst:

Mijn eerste focaccia. Ook even wennen, ik had wel erg veel deeg. Volgende keer gebruik ik deze hoeveelheid voor twee bakplaten denk ik..de hele tomaatjes zijn volledig weg gezakt haha

 

image.thumb.jpg.25a539feb99984e1211d573de72f400b.jpg

  • Like 4

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

  • 3 weeks later...
Geplaatst:

Dit desem noten-fruitbrood (div. gedroogde vruchten, hazelnoten, walnoten en zonnebloempitten) is een recente favoriet. Blijft goed vers door het vocht uit de vruchten (die je eerst een uurtje in warm water met vanille, kaneel en suiker weekt). Ook lekker als toast. 

 

240BD419-3A5D-4EEB-A643-4EF257E21A2A.thumb.jpeg.855eaecc4f81dac7d3708205bb9b8f36.jpeg

  • Like 3
  • 2 weeks later...
Geplaatst:

9b81ef78597a9640461ae7f8d8f73f38.jpg

Dit gaan 4 pizza’s worden en ik heb 1 focaccia in wording staan. Ik heb er een hard hoofd in. Ik maak nu al ruim 1,5 jaar zelf brood en dat gaat hartstikke goed. Als je dan afwijkt van wat je normaal doet… is het ineens belachelijk moeilijk. Ik vond het deeg amper op te bollen. Helemaal niet meer gewend. De baal zit hoog.
Moet weer vaker wat anders bakken dan brood in een pan. Is toch te makkelijk blijkbaar waardoor je (ik dus) andere dingen niet (meer) kunt.

Geplaatst:

Focaccia is idd makkelijk.
Had juist angst voor de pizza’s, maar ze zijn goed gelukt. Was beide van zuurdesem trouwens.
Ik vond de pizza met artisjok en tomaten uet het lekkerst overigens, maar de vleesliefhebbers vonden juist die met salami heerlijk. Die met buffel mozzarella was op voordat ik er überhaupt een foto kon maken. Een geslaagde avond kortom met veel carbs.

1b561e82f6c6b7912996c8f1c556ba37.jpg

21bafcd76c29360fcada33787c285856.jpg

82a2c4d175b28d4c119e68c32206950e.jpg

  • Like 1
  • 4 weeks later...
  • 1 maand later ...
  • 1 maand later ...
Geplaatst:

Een plaatbrood is het geworden… baal er wel van, maar smaak is wel heel goed.
Ik moet toch meer oefenen blijkbaar, want het is wel flink ingezakt.
Wel voor het eerst mijn nieuwe rijsmand en lame gebruikt.

8ec36c36aa3d24a6c4e9b044c4c38867.jpg

Geplaatst:

Dat was dus niet de bedoeling? Niet lang genoeg gerezen? 
Ik bak vrijwel alleen nog met desemdeeg dat ik 48 uur in de koelkast laat rijzen. Met speltmeel. Heerlijk brood!
Ik zou nog wel een speciaal brood willen bakken voor tijdens het bingewatchen..weet nog niet wat.

 

Deze twee kleintjes in mijn nieuwe kleine vormpjes gekocht bij Oldenhof. Wat een heerlijke winkel.

 

BF1B7682-1709-4F23-80CD-26DA8E9B4BF2.thumb.jpeg.3c5b9f801f6f8313ef9ea1730d9689e5.jpeg

  • Like 1

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Geplaatst:

Nee wel genoeg gerezen, maar ik denk niet goed opgebold. Heb het voor het eerst in een rijsmand en daarna zo op de plaat. Nou ja, zo… het plakte aan alle kanten en heb er wel wat werk aan gehad om het in de oven te krijgen. Normaal bak ik het brood in een braadpan. Dat is een stuk makkelijker. Hij was wel heel mooi luchtig. Dat zit wel snor na al die broden. Moet echt oefenen met brood vormen zonder pan. Is alleen zo verleidelijk dat niet te doen als dit het resultaat is…

Jouw broden zien er erg mooi uit. Was vast ook erg appetijtelijk.

Geplaatst:

Over dat opbollen heb ik wel eens gelezen dat je eigenlijk moet denken aan een laken dat je om een matras vouwt..en dan zelfs dat laken een beetje ín het matras doet. En je mandje goed bepoederen met roggemeel! 

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Geplaatst:

Prachtig!!! Echt zo fijn dat het altijd lukt!! Ik ben de desembakkerij gestopt. Ik kan gewoon niet dealen met die wisselende resultaten. Smaak prima hoor, maar de ene keer toppie en de andere keer meh terwijl ik eigenlijk niets anders deed, daar kan ik slecht tegen. En tijd... dat is ook een ding.

Geplaatst:

Uch ja, desem heeft wel een eigen willetje… is wat gevoeliger voor omstandigheden dan gist. En je moet er wel tijd voor hebben. Dwz, ik werk altijd thuis en heb mijn proces inmiddels zo geoptimaliseerd dat ik met mijn standaardbroden misschien 10 minuten totaal bezig ben aan actieve tijd. Maar je moet het wel tussendoor even kunnen vormen, in de oven zetten, etc.

  • Like 1
Geplaatst:

10 minuten???? Whoa! Hoe dan? Kneden deed ik al niet meer, dat scheelt enorm, maar toch, alle handelingen, opbollen, weer wachten, en al die tijd het 'niet vergeten' is ook een ding merkte ik.

  • Like 1

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...