Geplaatst: 27 juli 20214 j Mijn eerste focaccia. Ook even wennen, ik had wel erg veel deeg. Volgende keer gebruik ik deze hoeveelheid voor twee bakplaten denk ik..de hele tomaatjes zijn volledig weg gezakt haha We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Geplaatst: 15 augustus 20214 j Dit desem noten-fruitbrood (div. gedroogde vruchten, hazelnoten, walnoten en zonnebloempitten) is een recente favoriet. Blijft goed vers door het vocht uit de vruchten (die je eerst een uurtje in warm water met vanille, kaneel en suiker weekt). Ook lekker als toast.
Geplaatst: 29 augustus 20214 j Dit gaan 4 pizza’s worden en ik heb 1 focaccia in wording staan. Ik heb er een hard hoofd in. Ik maak nu al ruim 1,5 jaar zelf brood en dat gaat hartstikke goed. Als je dan afwijkt van wat je normaal doet… is het ineens belachelijk moeilijk. Ik vond het deeg amper op te bollen. Helemaal niet meer gewend. De baal zit hoog. Moet weer vaker wat anders bakken dan brood in een pan. Is toch te makkelijk blijkbaar waardoor je (ik dus) andere dingen niet (meer) kunt.
Geplaatst: 29 augustus 20214 j En? Focaccia is zo makkelijk… het komt vast goed. Niet te zuinig met de olie!
Geplaatst: 29 augustus 20214 j Focaccia is idd makkelijk. Had juist angst voor de pizza’s, maar ze zijn goed gelukt. Was beide van zuurdesem trouwens. Ik vond de pizza met artisjok en tomaten uet het lekkerst overigens, maar de vleesliefhebbers vonden juist die met salami heerlijk. Die met buffel mozzarella was op voordat ik er überhaupt een foto kon maken. Een geslaagde avond kortom met veel carbs.
Geplaatst: 29 augustus 20214 j Mellie, wat ziet alles van jou er toch lekker uit. 29 augustus 20214 j aangepast door Jeanne heijmans Foutje
Geplaatst: 1 september 20214 j Vandaag afbakbroodjes gemaakt,in de vriezer altijd makkelijk.een dag ervoor een pain cordon.
Geplaatst: 25 september 20214 j Mooi brood @Jeanne heijmans! Aardappel spelt yoghurtbroodjes We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Geplaatst: 18 december 20213 j Een plaatbrood is het geworden… baal er wel van, maar smaak is wel heel goed. Ik moet toch meer oefenen blijkbaar, want het is wel flink ingezakt. Wel voor het eerst mijn nieuwe rijsmand en lame gebruikt.
Geplaatst: 18 december 20213 j Dat was dus niet de bedoeling? Niet lang genoeg gerezen? Ik bak vrijwel alleen nog met desemdeeg dat ik 48 uur in de koelkast laat rijzen. Met speltmeel. Heerlijk brood! Ik zou nog wel een speciaal brood willen bakken voor tijdens het bingewatchen..weet nog niet wat. Deze twee kleintjes in mijn nieuwe kleine vormpjes gekocht bij Oldenhof. Wat een heerlijke winkel. We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Geplaatst: 18 december 20213 j Nee wel genoeg gerezen, maar ik denk niet goed opgebold. Heb het voor het eerst in een rijsmand en daarna zo op de plaat. Nou ja, zo… het plakte aan alle kanten en heb er wel wat werk aan gehad om het in de oven te krijgen. Normaal bak ik het brood in een braadpan. Dat is een stuk makkelijker. Hij was wel heel mooi luchtig. Dat zit wel snor na al die broden. Moet echt oefenen met brood vormen zonder pan. Is alleen zo verleidelijk dat niet te doen als dit het resultaat is… [emoji20]Jouw broden zien er erg mooi uit. Was vast ook erg appetijtelijk.
Geplaatst: 18 december 20213 j Over dat opbollen heb ik wel eens gelezen dat je eigenlijk moet denken aan een laken dat je om een matras vouwt..en dan zelfs dat laken een beetje ín het matras doet. En je mandje goed bepoederen met roggemeel! We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Geplaatst: 18 december 20213 j Hmm zou dát de truuk zijn?! Ik weet wel dat ik het volgende brood met angst en beven tegemoet zie [emoji23]
Geplaatst: 18 december 20213 j We kunnen wel een keer samen bakken @Mellie ? Mijn broden mislukken (bijna) nooit. of ik neem je proces een x met je door.
Geplaatst: 18 december 20213 j Is je gist misschien te oud? Dan rijst het bij ons ook niet meer To plant a garden is to believe in tomorrow.
Geplaatst: 19 december 20213 j Prachtig!!! Echt zo fijn dat het altijd lukt!! Ik ben de desembakkerij gestopt. Ik kan gewoon niet dealen met die wisselende resultaten. Smaak prima hoor, maar de ene keer toppie en de andere keer meh terwijl ik eigenlijk niets anders deed, daar kan ik slecht tegen. En tijd... dat is ook een ding.
Geplaatst: 19 december 20213 j Uch ja, desem heeft wel een eigen willetje… is wat gevoeliger voor omstandigheden dan gist. En je moet er wel tijd voor hebben. Dwz, ik werk altijd thuis en heb mijn proces inmiddels zo geoptimaliseerd dat ik met mijn standaardbroden misschien 10 minuten totaal bezig ben aan actieve tijd. Maar je moet het wel tussendoor even kunnen vormen, in de oven zetten, etc.
Geplaatst: 19 december 20213 j 10 minuten???? Whoa! Hoe dan? Kneden deed ik al niet meer, dat scheelt enorm, maar toch, alle handelingen, opbollen, weer wachten, en al die tijd het 'niet vergeten' is ook een ding merkte ik.
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.