Ga naar inhoud
Bekijk in de app

Een betere manier om deze website te gebruiken. Meer informatie.

Moestuin Forum

Een app met volledig scherm op uw startscherm met pushmeldingen en meer.

Om deze app op iOS en iPadOS te installeren
  1. Tik op Deelpictogram in Safari
  2. Blader door het menu en tik op Toevoegen aan startscherm.
  3. Tik op Toevoegen in de rechterbovenhoek.
Om deze app op Android te installeren
  1. Tik op het menu met drie puntjes (⋮) in de rechterbovenhoek van de browser.
  2. Tik op Toevoegen aan startscherm of App installeren.
  3. Bevestig door op Installeren te tikken.

Zelf brood bakken moeilijk ?

Featured Replies

Geplaatst:

Aaaawwhhhhh.... wat ging er mis?

Geplaatst:

Ik denk een combi van niet zo actieve starter met te weinig tijd ervoor nemen en op het oog nog een flatsje water toevoegen - iets wat ik normaal nooit doe. Het kruim is prima maar het is onbedoeld een turks platbrood geworden 😹

Geplaatst:

Hmm, ik heb vandaag op het oog een kwak bloem erbij gegooid en zonnebloem olie... slik. Ben nu toch beduidend minder enthousiast over mijn idee dan vanochtend.
Moeders doet het ook altijd op het oog en gaat ook altijd goed was mijn motivatie [emoji51]

Ben benieuwd wat het gaat worden. Deeg ruikt wel heerlijk. Rozemarijn en thijm

Geplaatst:

Ik ben benieuwd ik ben dol op focaccia en het staat op mijn lijstje om zelf te bakken. Zelf had ik van de week een groot aardappel brood met speltmeel, aardappel water en enkele aardappels en anijszaad. Op voordat de foto gemaakt kon worden..

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Geplaatst:

Haha dat was Dan een goed gelukt@Appelvrouw

Hier gelukkig ook. Ik kneep hem echt. Recept is volledig zelf bedacht. Enige wat ik heb opgezocht is hoe lang en warm een focaccia moet bakken. Het moest op 200 graden 30 min. Is met mijn oven net te warm blijkbaar. De achterkant wat tegen de wand kant is, is wel te bruin. Maar 3 kwart perfect gekleurd. En hij smaakte echt heel goed!

Met de dochter ingeprikt met onze vingers. Zij sneed de tomaten. Ik mocht er nog een scheut olijfolie en wat extra thijm en rozemarijn aan toevoegen. Wat gehakte knof en zeezout. Aanrader. O, de olijfolie is er na de foto op gegaan. Ziet er hier nog pips uit.

a37ba0abdfeadb021151bb030ef043c4.jpg

811c6a754da4078e261c97ea303d9246.jpg

Heel luchtig geworden, dat vind ik zó lekker!
12d888a9ddcb1d0e66f5650e1db8b030.jpg

Geplaatst:

Focaccia is echt makkelijk! Ik maak het altijd met behoorlijk nat desem deeg, hydratatie van 70-75%. De volgende ochtend giet ik een paar eetlepels olijfolie op een halve bakplaat (formaat ca. A3) stort het deeg erop, keer het om zodat aan beide kanten olijfolie zit. Dat laat ik 1-2 uur staan met een andere bakplaat omgekeerd erop). Dan druk ik er olijven, tomaten, rozemarijn of iets anders in en bestrooi het met grof zeezout. Na 30 minuten in de oven is ie klaar. 

 

Die van jou ziet er ook lekker uit hoor, @Mellie!

Geplaatst:

Ik heb het ook met zuurdesem gemaakt. Misschien kwam het door de kruiden, maar smaakte niet zuur. Heb het broodreceptngebruikt wat ik de laatste tijd veel gebruik maar ipv 500 gr bloem, 650 gr ongeveer gebruikt en zonnebloemolie in het deeg. Op het deeg ging voor het bakken olijfolie.

Geplaatst:

Gisteren wat paratha's gemaakt en daar pluk ik nu met de lunch de vruchten van. Lekkerrrr!

 

20210329_120525.thumb.jpg.ff9c226b9075d62923465191b8e21cf1.jpg

 

 

Eeuwigdurend aanrommelend moestuinier.

Geplaatst:

Dat ziet er mooi uit zeg! Is dat Indiaas of voelt het alleen zo aan?

Geplaatst:

Het is Indiaas inderdaad. Wordt vaak gevuld gegeten of bij iets. Ik prop het zo, even opgewarmd, zonder iets erbij, mijn wangetjes in. 👌

Eeuwigdurend aanrommelend moestuinier.

Geplaatst:

Dat ziet er inderdaad heerlijk uit!

  • 3 weken later...
Geplaatst:

Gisteren zuurdesem focaccia zelf bedacht recept en heel lekker
e5ec9514ed4d655e1e31306f8d701025.jpg

Vandaag zuurdesembrood. Warm met honing en room gegeten. Belachelijk lekker.

  • 2 weken later...
Geplaatst:

Wat een leuk topic! 

ik bak regelmatig zelf brood & gebak , pistolets & sandwiches, kortom, ik zal mijn 'baksels" hier komen delen... 

vandaag of morgen staat er taart op de bak menu... (mag da hier ook? ) 

Levensmotto Een dag niet gelachen, is een dag niet geleefd. 😀

Geplaatst:

Ja zeker, lekker hoor!

 

 

Edit: ik ben weer eens te snel. Taart misschien wat minder handig aangezien het wel echt een broodtopic is, maar dat kun je natuurlijk wel weer kwijt bij de wat heb je vandaag gegeten topic. Mmmm, taart. Geniet er van!

Geplaatst:

Wij zijn inmiddels verslaafd aan mijn focaccia... dus weer een zuurdesem focaccia gebakken. Met eigen thijm, rozemarijn en knof. Nog een klein restje over.

Geplaatst:
On 5/3/2021 at 3:28 PM, Mellie said:

 

Wij zijn inmiddels verslaafd aan mijn focaccia

 

Hier staat focaccia ook in de hitlijsten. Zoveel resultaat voor zo weinig werk...

 

edit: mijn eigen baksels van vandaag: focaccia met rozemarijn, olijven, tomaar en basilicum en voor het eerst brioche gebakken. Beide broden zuurdesem. Ik had laatst de broodbijbel gekocht en alle 3 recepten die ik daaruit probeerde mislukten. Volgens mij kan ik niet meer met gist bakken 🤔

3419D533-0022-46C6-A321-CAB2D1A104C3.jpeg

aangepast door mdubbelm

Geplaatst:
22 minuten geleden, mdubbelm zei:

Volgens mij kan ik niet meer met gist bakken

Dat is grappig, of, nou ja ik heb het andersom, bij mij waren de laatste zuurdesem broodjes niet lekker, muffig. Heb mijn zuurdesem weggedaan en bak nu even alleen met gist. Aardappel broodjes met spekjes! Mijn kleinkinderen vonden het ook heerlijk zo ook het brood met honing en sesamzaad. 

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Geplaatst:
Just now, appelvrouw said:

bak nu even alleen met gist

Ja ik weet het ook niet goed. Of ik heb te hoge verwachtingen van de gist qua snelheid. Ik probeer het binnenkort wel weer eens. Er staan wel lekkere recepten in fat boek namelijk.

Geplaatst:

Ik zal het ook weer eens erbij pakken. Ik heb 3 brood boeken en gebruik al maanden hetzelfde recept. Ik neem voor het Suikerfeest as donderdag een focaccia en mijn eerste baklava mee. Die ga ik morgen maken. Spannend!

Geplaatst:

Baklava gemaakt en nog in wording... ik ben al 5 u bezig. Offffff. Lange zit dit. Moet ook nog koken.

6bac2e3072f8018175d279cbf5261a62.jpg

Geplaatst:

Oh zo lekker! Morgen suikerfeest? 

Geplaatst:

Yes! Vandaag feest [emoji3060]

[emoji517][emoji517][emoji516][emoji517]

 

Happy eid en anders happy Hemelvaartsdag en anders toch op zijn minst een happy donderdag!

 

 

De focaccia is ook klaar en dan gaan we na de sneltest zo op pad.

Vandaag ook met das- en bieslook. Heb het deeg in de garage bewaard op de bakplaat. Normaal behandel ik het als een zuurdesembrood, dus toch lichtelijk hoe het heeft uitgepakt allemaal. De dochter is dol op geroosterde tomaat, vandaar de belachelijke hoeveelheid tomaat erop. Volgende x ga ik een creatievere plaat maken. Een boom met ui en rozemarijn ofzo [emoji51]

 

bc380926792f71fdb092ead94cde8b92.jpg

Geplaatst:

Brioche broodjes voor de hamburgers vanavond! 

 

20210516_161353.thumb.jpg.064d14cb387f379c0f8d98924e3dcb8c.jpg

Geplaatst:

Poeh hé, lang geen broodjes meer gebakken, ik kan steeds vaker hier biodesembrood kopen. Vandaag twee broden met 5 granenvlokken, speltmeel en klein spelt..image.thumb.jpg.be9a662111b2ffea3d497c90776f32f9.jpg

 

image.thumb.jpg.93f8df52e12cd58ab0a8868ac9f65b5c.jpg

 

Deze gaan nu de oven in😀💪

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

  • 2 weken later...
Geplaatst:

Ik heb gisteren mijn voordeeg gemaakt en ben nu aan het kneden voor 2 broden. Een in de pan en 1 gevormd...
Maar ik DURF NIET! Stom zeg... Die vorm mislukte in het begin en nu heb in koudwatervrees.

Heb wat gekeken op YouTube. Dus ik ga er wel voor. Maar blijft toch spannend.
Fingers crossed!
[emoji1695][emoji1695][emoji1695]

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

Browser pushmeldingen instellen in uw browser

Chrome (Android)
  1. Tik op het slotpictogram naast de adresbalk.
  2. Tik op Machtigingen → Meldingen.
  3. Pas uw voorkeuren aan.
Chrome (Desktop)
  1. Klik op het hangslotpictogram in de adresbalk.
  2. Selecteer Site-instellingen.
  3. Zoek Meldingen en pas uw voorkeuren aan.