Spitskool Geplaatst: 15 april 2018 Geplaatst: 15 april 2018 Tijdens de tweede fermentatie kan je smaken toevoegen aan de kombucha. (Ik ben zelf gek op de aardbeien- en frambozenvariant.) Sommige kombucha's ontstaan door de groene of zwarte thee te mixen met met een andere kruidenthee (duizendblad bijvoorbeeld). En je schijnt ook snoepjes van je kombucha scoby te kunnen maken (nooit geprobeerd). Natuurlijk is dit topic geheel uit eigenbelang. Ik ben namelijk nieuwsgierig naar jullie foolproof geniale recepten. Quote Eeuwigdurend aanrommelend moestuinier.
Kruidenvrouwtje Geplaatst: 15 april 2018 Geplaatst: 15 april 2018 Ik ga dit draadje uit interesse volgen. Maak zelf regelmatig waterkefir in diverse smaken Quote You can bury a lot of troubles by digging in the dirt
Indy Geplaatst: 15 april 2018 Geplaatst: 15 april 2018 Ik kreeg er ook ooit eentje, maar het is niet mijn favoriet gebleken. Groeide wel mega, voor ik het wist had ik 4 van die zwammen.Uiteindelijk zijn ze op de composthoop belandt.Nu las ik op feestboek , (facebook ) mensen die er magnolia bij deden ,in het tweede fermentatieproces. Het schijnt lekker te zijn. Indien interesse dan kopieer ik het ff Quote
Spitskool Geplaatst: 18 april 2018 Auteur Geplaatst: 18 april 2018 @Indy, leuk, magnolia erbij. Dat maakt nieuwsgierig. Dus als je het wilt kopiëren: graag. Ik wil zelf voor mijn huidige batch er in het tweede fermentatieproces wat munt (komt weer on overvloed op) en wat gedroogde roselle (hibiscus) erbij doen. Volgens mij kan dat een goede combi zijn. Alleen nog weer even een paar dagen geduld voor de huidige fermentatie klaar is. Ik wilde (nu we het toch over drinken hebben) ook eens gaan experimenteren met Kvas, maar daar zal ik wel een apart topic voor openen. Quote Eeuwigdurend aanrommelend moestuinier.
Indy Geplaatst: 24 april 2018 Geplaatst: 24 april 2018 Doe een handvol magnoliablaadjes bij je batch,en 5% oerzoet,laat 2 dagen fermenteren,zeven,klaar. Quote
Spitskool Geplaatst: 27 april 2018 Auteur Geplaatst: 27 april 2018 Mijn tweede fermentatieproces heb ik alweer klaar staan. Net iets anders dan de bedoeling was, namelijk met gedroogde roselle, aarbei en limoen. Het laatste restje heb ik met wat aardbei en munt in een fles gedaan. Vanavond zal ik een nieuwe batch opstarten, die kan dan rustig zijn best doen terwijl ik de kende week de nieuwe kombucha op kan drinken. De vorige fles was alweer lang en breed op. Quote Eeuwigdurend aanrommelend moestuinier.
Spitskool Geplaatst: 1 mei 2018 Auteur Geplaatst: 1 mei 2018 De tweede fermentatie met aardbei met munt waarvan ik maar een klein beetje had) is beduidend lekkerder dan die met roselle, aardbei en limoen. De volgende ronde staat alweer even klaar. Daar wilde ik voor de tweede fermentatieronde gember bij gebruiken. Al schijnt gember wel weer voor nog wat extra koolzuur, dan moet ik niet vergeten de flessen af en toe te ontluchten... http://kombuchahome.com/how-to-prevent-your-kombucha-bottles-from-exploding/ Quote Eeuwigdurend aanrommelend moestuinier.
Indy Geplaatst: 1 mei 2018 Geplaatst: 1 mei 2018 Heb je toevallig ook facebook? Daar heb je een groep, melkkefir,waterkefir,kombucha ,daar gaan ook veel recepten over en weer. Ik las inderdaad ook de gembersiroop in de tweede fermentatie. In de kefir vind ik het heerlijk,samen met wat citroen. Quote
Spitskool Geplaatst: 1 mei 2018 Auteur Geplaatst: 1 mei 2018 Goede tip @Indy. Ik gebruik FB eigenlijk niet meer, maar ga nu toch weer eens kijken, om deze groep op te zoeken. Quote Eeuwigdurend aanrommelend moestuinier.
Indy Geplaatst: 3 mei 2018 Geplaatst: 3 mei 2018 Daar doen ze nu seringen bij de tweede fermentatie .Ook leuk, en lekker. Quote
Spitskool Geplaatst: 3 mei 2018 Auteur Geplaatst: 3 mei 2018 @Indy Seringen die al open zijn, of nog open moeten? Dat is ook wel een interessant experiment! Quote Eeuwigdurend aanrommelend moestuinier.
Spitskool Geplaatst: 11 mei 2018 Auteur Geplaatst: 11 mei 2018 Omdat de vorige keer de versie met aarbei en mint boven verwachting goed beviel, heb ik er nu een (tweede fermentatie) met alleen munt, om te kijken of het de munt, de aarbei of de combinatie daarvan is wat ik zo lekker vond. De andere twee flessen zijn gevuld met respectievelijk gember (want gember) en Braziliaanse klaver (want binnen handbereik). Als het een beetje te drinken is, gaan de flessen mee naar de 020-moesdag. (Ja, ik maak mijn kombucha in de boekenkast. Don’t judge. ) Quote Eeuwigdurend aanrommelend moestuinier.
Spitskool Geplaatst: 4 oktober 2018 Auteur Geplaatst: 4 oktober 2018 De kombucha met in de tweede ronde wat chili flakes (van Mellie) valt in huize Spitskool in goede aarde. 1 Quote Eeuwigdurend aanrommelend moestuinier.
Margareth1 Geplaatst: 24 november 2021 Geplaatst: 24 november 2021 Hoi, ik heb een vraag moet de Scooby altijd bovenop drijven. Bij ligt hij onderin de fles. Is dit wel oke? Margareth Quote
Herman12 Geplaatst: 7 juli 2022 Geplaatst: 7 juli 2022 Ik maak kumbucha maar als ik deze in een fles doe komt er na een paar dagen een slijmerige prop of wolk in wat is dat en kan dit kwaad. Groeten Herman. Quote
Jorieke123 Geplaatst: 7 juli 2022 Geplaatst: 7 juli 2022 Ik heb het nog nooit gemaakt hoor, maar is dat niet 'gewoon' (het begin van) een nieuwe kombucha-zwam? Quote Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Herman12 Geplaatst: 21 juli 2022 Geplaatst: 21 juli 2022 Dit is als de kumbucha klaar is en in de fles zit in de koelkast. Quote
woldistel Geplaatst: 24 juli 2022 Geplaatst: 24 juli 2022 Koelkast maakt niet uit. Er zitten vaak nog wat kombucha cellen in jouw brouwsel en als er voedsel voorhanden is vermeerderen ze zich vrolijk verder, alleen iets minder snel vanwege de temperatuur. Kan geen kwaad, dus. Quote
Herman12 Geplaatst: 24 juli 2022 Geplaatst: 24 juli 2022 Dank je voor je reactie, dus als ik de kumbucha zou verwarmen naar 45 graden zou het proces stoppen en gaan er geen vlokken meer komen. Het lijkt mij ook niet fijn om dit op te drinken. Quote
Nasuada Geplaatst: 10 oktober 2024 Geplaatst: 10 oktober 2024 Een baby kombucha gekregen. Ben benieuwd! 2 Quote https://www.deblijehoeve.nl/
woldistel Geplaatst: 11 oktober 2024 Geplaatst: 11 oktober 2024 Pot is niet afgesloten, hoop ik. Kombucha heeft zuurstof nodig. Quote
Nasuada Geplaatst: 12 oktober 2024 Geplaatst: 12 oktober 2024 Nee ligt los op een rubbere ring 1 Quote https://www.deblijehoeve.nl/
woldistel Geplaatst: 12 oktober 2024 Geplaatst: 12 oktober 2024 Ik zou er een grofmazig doekje met een elastiekje over doen. 1 Quote
Nasuada Geplaatst: 13 oktober 2024 Geplaatst: 13 oktober 2024 Done! ik zie er vandaag al wel een filmpje op liggen er is weer een nieuw kwabbeltje in de maak.hoe vaak ververs jij hem? ik heb 14 dagen in mijn hoofd. Deze is nog maar 4 dagen. Quote https://www.deblijehoeve.nl/
Aanbevolen berichten
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.