Ga naar inhoud

Wil je minder Advertenties?

Maak dan nu een account of log in!

Kookboek challenge; maak alle gerechten in (bijv.) een jaar.

Featured Replies

Geplaatst:
  • Auteur

Nou... niet echt nee :D  Ik heb op de 1 of andere manier erg weinig zin in nieuwe gerechten... :shifty: Misschien heb ik ook zo'n Brian nodig, zoals de tuinman van Jamie die alles doet in die moestuin zodat Jamie lekker rustig kan koken :D 

 

Ik heb nog wel weer de rabarbercrumble gemaakt, en het deeg voor een hartige taart en ook de 'aspergesoldaatjes'. Maar die had ik allemaal al eens eerder gemaakt. Geen uitdaging dus. 

 

Jij dan?

 

Geplaatst:

Hahaha. Die crumble is hier ook het enige recept dat een beetje is blijven hangen
fc32310a3d81ee6f25946e41f48d740f.jpg

wees bevriend met kleine dingen

Geplaatst:
2 uren geleden, Jorieke123 zei:

Misschien heb ik ook zo'n Brian nodig, zoals de tuinman van Jamie die alles doet in die moestuin zodat Jamie lekker rustig kan koken

Ik heb het liever andersom, geef mij maar een Jamie. Iedere avond om half 8 à 8 kom ik uit de tuin en vraag me dan af wat te koken🤨🥵Bij de geoogste groente, niks voorbereid en ook te moe.  Geen zin in! 

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

  • 1 maand later ...
Geplaatst:
  • Auteur

Eindelijk weer eens wat gemaakt uit Jamie zijn boek. Namelijk appel-bramen-taart. Maar dan met blauwe bessen ipv bramen. We moeten nog proeven want hij komt pas net uit de oven en is dus bloedheet! 

Taartalsavondeten :D 

 

IMG_1693.JPG

 

blub

IMG_1696.JPG

Geplaatst:
  • Auteur

Juhum!

Ik maakte em dus met onze eerste zomerappels, en niet met de stevige winterse appels die Jamie gebruikte. Maar omdat je het fruit eerst moet stoven en uit laat lekken geeft het niet dat mijn appels wat sappiger zijn. 

IMG_1698.JPG

Geplaatst:

Hij ziet er heerlijk uit. Krijg er ook trek van!

Geplaatst:

Gets, Jorieke, ziet er akelig lekker uit! Welk boek van Jamie? 

Geplaatst:

Nou dat ziet er heerlijk uit! 

Geplaatst:

@Jorieke welk recept is dit van Jamie? Ik blijf deze post zien met die foto en die staart me aan om opgegeten te worden. Ik wil het ook graag maken, ziet er belachelijk lekker uit!

Geplaatst:

Ow dank je wel! Ziet er zó lekker uit, die maak ik morgen!

Geplaatst:

Benieuwd naar jouw foto’s dan ook Mellie!

Hier bramen aan het verzamelen voor dit recept. Heb ook nog wel wat blauwe bessen, alleen net alle appeltjes vermoest.

Maar er komen er nog aan!

 

Zal trouwens het boek ook weer eens doorbladeren. Goed dat je dit topic weer even naar boven schopt icon_thumbup.gif.2be77fb652c4db3f1cc2752786c9bb12.gif

wees bevriend met kleine dingen

Geplaatst:

Morgen appels halen. Heb niets in huis. Heb wel bramen die zwart zijn, maar zó zuur nog.... ik denk erover ze te verwisselen met frambozen. Ben ook benieuwd naar jouw versie met bosbessen@Charly! Denk dat dat ook heerlijk wordt.

Geplaatst:

Die taart staart me aan en smeekt me om opgegeten te worden... gisteren gemaakt met 2 bramen uit eigen tuin (jawel!) en de rest bosbessen. Maar.... was gisteren te warm en toen ik er eindelijk zin in had, was het al 22 u geweest. Vond het toen te laat en nu te vroeg. Zucht. Toch maar aan de pastei voor het ontbijt! Die mooie blub die Jorieke heeft, mis ik dan wel. Maar hij zal vast goed smaken. Ik had trouwens een iets kleinere vorm en wat deeg over. Heb dat 20 min in de oven gedaan met suiker en kaneel en vervolgens met aardbeien belegd. Dat had ik wel al op... 😇
 

 

54A15D6E-F71A-4A53-8820-CA17387DFF0D.jpeg

Geplaatst:
  • Auteur

Oh die oplossing met overtollig deeg klinkt goed! Ik heb ondertussen een wat kleinere gemaakt met de helft van het deeg (andere helft ingevroren) en die maakte ook geen blub. Maar dat kwam denk ik vooral omdat ik de oven per ongeluk op hetelucht had (voor de schuimpjes die ik daarvoor maakte... :D ) staan en het dus wat te hard ging met de bovenkant en niet met het grote geheel. 

 

Laat je nog weten hoe ie smaakte? Warm is hij wel extra lekker trouwens. Maar ook koud heeeeel goed te eten.

Geplaatst:

Warm denk ik inderdaad lekkerder, maar iedereen nam nog een tweede portie. Denk dat het wel goed zat, ha! Maar de volgende z doe ik wel suiker in de vulling. Vind dat toch wel lekkerder als het zoeter is, maar zeker voor herhaling vatbaar!

Geplaatst:

Er is suiker in het deeg gegaan en suiker erboven op. Er stond niet dat er suiker bij de appel moest, dus heb heel braaf gedaan wat er stond. Ik heb het net nog een x gelezen en anders heb ik er dan nu 3 x over heen gelezen. Zegt ook wat [emoji51]

Geplaatst:
  • Auteur

Ik lees het nu ook een keer door, het recept van die link die ik je gaf, en daar hebben ze idd weggelaten dat je die 100 gram suiker samen met boter in de pan doet. En daarna gaan de appeltjes er in enzo. tsk :thumbdown:

Bij Jamie zijn ingrediënten staat: 100 gram rietsuiker, plus wat extra om te strooien. 

Geplaatst:

[emoji51]
Ik vond het al raar, maar jouw taart zag er zo lekker uit dat ik niet het risico wilde lopen dat ik wat anders zou hebben ahahahhaa [emoji1787][emoji1787][emoji1787] dus toch! Nou volgende x dus suiker in de pan erbij. Komt goed

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic