Ga naar inhoud
Image Image Image Image Image
Image

Nieuwe (Moes)tuinier


eduro

Aanbevolen berichten

Ik lees alweer een tijdje mee voor ideeën en tips voor het moestuin gedeelte voor de nieuwe tuin, het zaaien, verspenen en meer is een nieuwe ervaring waar ik min of meer door een weddenschap in gerold ben.

 

Ik heb een 3 jaar geleden de fout gemaakt om tegen mijn vrouw gekscherend te zeggen dat ze succesvol was om elke orchidee die ik haar gaf binnen 3 maanden in de compostcontainer te laten verdwijnen, waarop het antwoord was "als je het beter kan doe het dan"

 

Die handschoen heb ik opgepakt en inderdaad bewezen dat de orchideeën onder mijn beheer 😉 overleven, mijn interesse in planten groeit ondertussen door en via de orchideeën > kamerplanten > kuipplanten route en een aardbeien stelling die ik hier gevonden heb in een draadje werd ze afgelopen najaar al erg nerveus toen ik voor het tweede jaar op rij de eetkamer vol zette met kuipplanten  "moet dat nou" zegt ze, ja zeg ik "die kunnen de winterkou buiten niet overleven" enne de vitrage moet van het raam de planten hebben licht nodig! en lieverd boven in de hal onder het daklicht zet ik een stelling neer voor de kamerplanten die ik binnen niet kwijt kan oh ja...en  "waarom maak je niet een kasje in de tuin" sputtert ze nog tegen ..................

 

Wel "je moet het ijzer smeden als het heet is" is een gezegde die ik spontaan van toepassing vind.

 

Afgelopen winter heb ik een tuinplan getekend met een op het web gevonden programma.

 

868766213_EdurosTuin.JPG.89bb4314bac3dc9d9f7fd9275a1ae941.JPG

 

Het plan is goedgekeurd en in volle uitvoering diverse deelprojectjes zijn klaar.

 

In het moestuin seizoen als dagboek update ik de voortgang van de moestuin en als het op prijs gesteld wordt ook over mijn andere planten.

 

Mijn forum naam is Eduro ben 59 en woon in de kempen.

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Welkom!

 

Grappig, ik kreeg altijd de uitgebloeide orchideeën van mijn moeder, en zorgde ervoor dat ze weer gingen bloeien, en kreeg ze ze weer terug. In die tijd had ik geen enkele andere plant of iets levends in de tuin. Had er op een gegeven moment 15 van staan.
Nu ik sinds 2 jaar kamer planten heb, en 20tal bakken op terras. Afgelopen winter, heb ik 13 orchideeën weggegooid, en heb er twee van overgehouden.

 

Veel succes!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik gaf de uitgebloeide orchideeen altijd aan de buurvrouw, die wist ze altijd weer tot leven te brengen. 

Gelukkig is mijn moestuintalent ietsje beter, anders zou het wel een treurige boel zijn in de tuin.

 

Welkom en veel tuinplezier, maar dat zal wel goedkomen. Tuinieren is echt leuk!

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 4 maanden later ...

@GrorkZe is erg blij en trots met de resultaten, ik krijg zelfs spontane adviezen😉 , De werkelijkheid vind ze beter als verwacht.

 

Bedankt voor je welkom @jootje orchideeën hebben geen geheimen meer maar ook hier medio maart zien ze er niet meer op hun best uit, en ben ik en zij blij als ze naar buiten mogen (in de schaduw)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...